Dutchcowboys in een nieuw jasje

Dutchcowboys in een nieuw jasje

Dutchcowboys in een nieuw jasjeAl weken werd er op Twitter druk gespeculeerd over Dutchcowboys 5.0, de nieuwe vormgeving en opzet van Dutchcowboys.nl. En vannacht was het dan zover en lanceerden de Dutchcowboys hun nieuwe site. Absoluut een enorme verbetering, zowel in vormgeving als in functionaliteit (o.a. videochannel). Als ik het goed heb begrepen gaan de cobwboys binnenkort ook de grens over met een Duitse en Engelse versie. De site is ontwikkeld in samenwerking met Fresheads.

Zelf schrijven de cowboys het volgende over de nieuwe opzet: “Content is al lang niet meer iets wat van boven naar beneden beweegt over je blog. Content is iets wat je kunt ontsluiten, wat een bron heeft, gerelateerd is en een omgeving heeft. Dat kan alleen in tekst of beeld, maar ook met audio en video zijn. We willen daarom content op meerdere manieren vormgeven en tonen, dat kan zijn door alleen (clickable) headers te plaatsen, het beeld - wanneer relevant - belangrijker te maken, het indexeren met behulp van tags, channels, relaties en andere vormen. Minder belangrijk nieuws gaat niet langer boven oorspronkelijke postings, achtergronden en visies behoren langer te worden verbonden aan de homepage.” Een visie die goed aansluit op de eerdere discussie op Marketingfacts over de vormgeving van weblogs.

Henk, Paul en alle andere cowboys, gefeliciteerd met de nieuwe site, het ziet er prachtig uit!


Geplaatst in

DelenEr zijn 22 reacties op dit artikel

 • Alle cowboys gefeliciteerd met de nieuwe site. Ik moet zeggen dat het absoluut een vooruitgang is. Hier kan geenstijl een voorbeeld aan nemen :)

  geplaatst op
 • @Emanuel: Hoezo zou geenstijl hier een voorbeeld aan moeten nemen? Ik vind de layout/vormgeving van geenstijl juist ijzersterk en in feite is DC juist meer op geenstijl gaan lijken dan andersom.

  geplaatst op
 • @Emanuel: ben ook wel benieuwd wat je nu precies bedoeld; vind de opmaak van geenstijl.nl nu niet zo heel veel anders dan die van de nieuwe Dutchcowboys of Marketingfacts.

  geplaatst op
 • Waarom is Dutchcowboys eigenlijk overgegaan van 3.0 naar 5.0? What happened to 4.0?

  geplaatst op
 • Het ziet er netjes uit. En inderdaad het is wel redelijk voorspelbaar. Clean, gecentreerd op ongeveer 900 pixels breed en met een rechterkolom die in sommige gevallen in 2 kolommen wordt opgedeeld. Verder prima concept :)

  geplaatst op
 • Lachu dat je de hele header 'kapot kunt schieten'! Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving, erg knap gedaan allemaal! Gefeliciteerd!

  geplaatst op
 • @Marco, bedankt voor de mooie woorden. Er was inderdaad een 4.o maar die hebben midden in de zomer op een terrasje weggespoeld ;)

  @laurens ga even lekker fietsen, voorspelbare reactie ;)

  geplaatst op
 • IK was altijd al een vast bezoeker (lezer) van Dutch Comboys en dit is zeker een vooruitgang!
  Ik moet alleen even wennen aan de header. Grappig, maar wat vervelend dat je cursor bijna niet te zien is boven de header. En bovendien: ik ga niet terug naar de homepage als ik er op klik.
  Wél erg gecharmeerd ben ik van het nujij/del.icio.us/msn/eKudos/Digg-knopje.

  geplaatst op
 • @Henk, ik ga zo lekker slapen, de dag is bijna voorbij en we hebben veel gedaan, maar niet gefietst :). Reageerde even op Marco, om een leuke draai aan de discussie te geven, maar die is hier eigenlijk ook helemaal niet gewenst. Dus je hebt helemaal gelijk. Het is een mooie prestatie en ik weet hoeveel tijd er in zoiets gaat zitten dus hulde!

  geplaatst op
 • @Wytzeaaa: wacht maar tot het middag is, de huidige header is de 'ochtend-view' ;-)

  geplaatst op
 • Ziet er mooi uit jongens! Fan van de schietschijven ook!

  geplaatst op
 • Qua layout vind ik het ook zeker een vooruitgang. Alleen ik vond de stijl van de oude website wel mooier, of liever gezegd herkenbaarder & unieker. Nu lijkt het een beetje op een standaard wordpress theme.

  geplaatst op
 • LOL @ "cobwboys". Of was dat geen hint naar het matige schrijfniveau van de cowboys?

  geplaatst op
 • Ja leuke header. Echt verrassend zou het zijn als er bij het raken van targets in een bepaalde volgorde bv. een gratis DC-shirt als beloning naar voren komt. Uiteraard wisselt dit per unieke bezoeker en heb je beperkte munitie....

  geplaatst op
 • @ Maarten en Marco Derksen

  Omdat geenstijl voor geen meter werkt als je met Safari de website bezoekt. Daarnaast vind ik het veel te druk, dit komt vooral door alle banners die op de website staan.

  Tegenwoordig doet Geenstijl alles voor geld :) Gebruikersgemak staat al een lange tijd niet meer vooraan bij GS.

  geplaatst op
 • @Emanuel,
  ik heb safari als browser op mijn Mac en ik heb nog nooit problemen gehad met geenstijl. Alles werkt prima. Over banners op geenstijl zeg je ook het een en ander maar om eerlijk te zijn zie ik relatief veel minder banners dan op andere blogs. Hebben we het over dezelfde website of bezoek je toevallig geenstijl.ru of zo; )

  En Dutchcowboys, TOP website. Ziet er prima uit, veel beter!!!!

  geplaatst op
 • @Emanuel,
  ik gebruik ook safari en kan gewoon op geen stijl komen zonder problemen. Maar uit je reactie lees ik eerder een frustratie tegen geen stijl. Onnodig dat hier te posten lijkt me. Geen topic en onzin.

  geplaatst op
 • Alles behalve een wordpress uitstraling, een unieke indeling, heerlijke posting-velden, site is goed en snel te scannen en ik zeg nomineren voor de Dutch Bloggies 2008 categorie design!

  geplaatst op
 • @Gino: nou moet je niet overdrijven Gino; het is een mooie en rustige opmaak, maar dat hebben meer blogs ;-p)

  geplaatst op
 • @marketingfacts, Ik mis een linkje? Welke twee Nederlandse blogs kun je me laten zien die dezelfde rust uitstralen en geen standaard wordpress template gebruiken? :-P
  Ik vindt dat DC hier wel een innovatie laat zien in blogland. Mij inspireerde het voor mijn eigen weblog. Die is trouwens bijna klaar.

  geplaatst op
 • @Gino: nogmaals nieuwe DC ziet er prima uit maar is niet onderscheidend of vernieuwend ten opzichte van blogs zoals sargasso.nl, geenstijl.nl of marketingfacts.nl (om er maar eens een paar te noemen). Echt vernieuwend vond ik bijvoorbeeld de header van Mensmerk.nl.

  geplaatst op
 • DC blijft het enige merk ter wereld dat zich laat afknallen, da's al uniek genoeg!? :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.