Dutchcowboys in een nieuw jasje

24 januari 2008, 05:44

Dutchcowboys in een nieuw jasjeAl weken werd er op Twitter druk gespeculeerd over Dutchcowboys 5.0, de nieuwe vormgeving en opzet van Dutchcowboys.nl. En vannacht was het dan zover en lanceerden de Dutchcowboys hun nieuwe site. Absoluut een enorme verbetering, zowel in vormgeving als in functionaliteit (o.a. videochannel). Als ik het goed heb begrepen gaan de cobwboys binnenkort ook de grens over met een Duitse en Engelse versie. De site is ontwikkeld in samenwerking met Fresheads.

Zelf schrijven de cowboys het volgende over de nieuwe opzet: “Content is al lang niet meer iets wat van boven naar beneden beweegt over je blog. Content is iets wat je kunt ontsluiten, wat een bron heeft, gerelateerd is en een omgeving heeft. Dat kan alleen in tekst of beeld, maar ook met audio en video zijn. We willen daarom content op meerdere manieren vormgeven en tonen, dat kan zijn door alleen (clickable) headers te plaatsen, het beeld – wanneer relevant – belangrijker te maken, het indexeren met behulp van tags, channels, relaties en andere vormen. Minder belangrijk nieuws gaat niet langer boven oorspronkelijke postings, achtergronden en visies behoren langer te worden verbonden aan de homepage.” Een visie die goed aansluit op de eerdere discussie op Marketingfacts over de vormgeving van weblogs.

Henk, Paul en alle andere cowboys, gefeliciteerd met de nieuwe site, het ziet er prachtig uit!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

22 Reacties

  Emanuel

  Alle cowboys gefeliciteerd met de nieuwe site. Ik moet zeggen dat het absoluut een vooruitgang is. Hier kan geenstijl een voorbeeld aan nemen 🙂


  24 januari 2008 om 06:10
  MaartenThuisen

  @Emanuel: Hoezo zou geenstijl hier een voorbeeld aan moeten nemen? Ik vind de layout/vormgeving van geenstijl juist ijzersterk en in feite is DC juist meer op geenstijl gaan lijken dan andersom.


  24 januari 2008 om 06:58
  media

  @Emanuel: ben ook wel benieuwd wat je nu precies bedoeld; vind de opmaak van geenstijl.nl nu niet zo heel veel anders dan die van de nieuwe Dutchcowboys of Marketingfacts.


  24 januari 2008 om 07:04
  media

  Waarom is Dutchcowboys eigenlijk overgegaan van 3.0 naar 5.0? What happened to 4.0?


  24 januari 2008 om 07:17
  Laurens

  Het ziet er netjes uit. En inderdaad het is wel redelijk voorspelbaar. Clean, gecentreerd op ongeveer 900 pixels breed en met een rechterkolom die in sommige gevallen in 2 kolommen wordt opgedeeld. Verder prima concept 🙂


  24 januari 2008 om 07:32
  Robert de Boer

  Lachu dat je de hele header ‘kapot kunt schieten’! Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving, erg knap gedaan allemaal! Gefeliciteerd!


  24 januari 2008 om 07:46
  Henk

  @Marco, bedankt voor de mooie woorden. Er was inderdaad een 4.o maar die hebben midden in de zomer op een terrasje weggespoeld 😉

  @laurens ga even lekker fietsen, voorspelbare reactie 😉


  24 januari 2008 om 07:50
  Wytzeaaa

  IK was altijd al een vast bezoeker (lezer) van Dutch Comboys en dit is zeker een vooruitgang!

  Ik moet alleen even wennen aan de header. Grappig, maar wat vervelend dat je cursor bijna niet te zien is boven de header. En bovendien: ik ga niet terug naar de homepage als ik er op klik.

  Wél erg gecharmeerd ben ik van het nujij/del.icio.us/msn/eKudos/Digg-knopje.


  24 januari 2008 om 07:56
  Laurens

  @Henk, ik ga zo lekker slapen, de dag is bijna voorbij en we hebben veel gedaan, maar niet gefietst :). Reageerde even op Marco, om een leuke draai aan de discussie te geven, maar die is hier eigenlijk ook helemaal niet gewenst. Dus je hebt helemaal gelijk. Het is een mooie prestatie en ik weet hoeveel tijd er in zoiets gaat zitten dus hulde!


  24 januari 2008 om 08:14
  Dimitri

  @Wytzeaaa: wacht maar tot het middag is, de huidige header is de ‘ochtend-view’ 😉


  24 januari 2008 om 09:00
  hidde tuinstra

  Ziet er mooi uit jongens! Fan van de schietschijven ook!


  24 januari 2008 om 09:02
  Harrold

  Qua layout vind ik het ook zeker een vooruitgang. Alleen ik vond de stijl van de oude website wel mooier, of liever gezegd herkenbaarder & unieker. Nu lijkt het een beetje op een standaard wordpress theme.


  24 januari 2008 om 11:14
  Cobwboy

  LOL @ “cobwboys”. Of was dat geen hint naar het matige schrijfniveau van de cowboys?


  24 januari 2008 om 11:31
  Hanzel

  Ja leuke header. Echt verrassend zou het zijn als er bij het raken van targets in een bepaalde volgorde bv. een gratis DC-shirt als beloning naar voren komt. Uiteraard wisselt dit per unieke bezoeker en heb je beperkte munitie….


  24 januari 2008 om 11:48
  Emanuel

  @ Maarten en Marco Derksen

  Omdat geenstijl voor geen meter werkt als je met Safari de website bezoekt. Daarnaast vind ik het veel te druk, dit komt vooral door alle banners die op de website staan.

  Tegenwoordig doet Geenstijl alles voor geld 🙂 Gebruikersgemak staat al een lange tijd niet meer vooraan bij GS.


  24 januari 2008 om 12:16
  henk

  @Emanuel,

  ik heb safari als browser op mijn Mac en ik heb nog nooit problemen gehad met geenstijl. Alles werkt prima. Over banners op geenstijl zeg je ook het een en ander maar om eerlijk te zijn zie ik relatief veel minder banners dan op andere blogs. Hebben we het over dezelfde website of bezoek je toevallig geenstijl.ru of zo; )

  En Dutchcowboys, TOP website. Ziet er prima uit, veel beter!!!!


  24 januari 2008 om 12:24
  Bezoeker

  @Emanuel,

  ik gebruik ook safari en kan gewoon op geen stijl komen zonder problemen. Maar uit je reactie lees ik eerder een frustratie tegen geen stijl. Onnodig dat hier te posten lijkt me. Geen topic en onzin.


  24 januari 2008 om 19:55
  Gino

  Alles behalve een wordpress uitstraling, een unieke indeling, heerlijke posting-velden, site is goed en snel te scannen en ik zeg nomineren voor de Dutch Bloggies 2008 categorie design!


  25 januari 2008 om 05:28
  media

  @Gino: nou moet je niet overdrijven Gino; het is een mooie en rustige opmaak, maar dat hebben meer blogs ;-p)


  25 januari 2008 om 05:35
  Gino

  @marketingfacts, Ik mis een linkje? Welke twee Nederlandse blogs kun je me laten zien die dezelfde rust uitstralen en geen standaard wordpress template gebruiken? 😛

  Ik vindt dat DC hier wel een innovatie laat zien in blogland. Mij inspireerde het voor mijn eigen weblog. Die is trouwens bijna klaar.


  25 januari 2008 om 05:50
  media

  @Gino: nogmaals nieuwe DC ziet er prima uit maar is niet onderscheidend of vernieuwend ten opzichte van blogs zoals sargasso.nl, geenstijl.nl of marketingfacts.nl (om er maar eens een paar te noemen). Echt vernieuwend vond ik bijvoorbeeld de header van Mensmerk.nl.


  25 januari 2008 om 05:57
  Paul

  DC blijft het enige merk ter wereld dat zich laat afknallen, da’s al uniek genoeg!? 🙂


  28 januari 2008 om 11:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!