SlideshareReview (19): Intrapreneurship

15 januari 2009, 09:58

De tijd van goede voornemens is voorbij, maar de favoriete presentatie van deze week gaat toch nog over ‘goed gedrag’. Innoveren heeft in mijn optiek niet alleen te maken met een goed idee, maar vooral met mensenwerk. Mensen die in een idee geloven en er ook daadwerkelijk wat mee doen. Mensen die hun nek durven uit te steken. De presentatie van Saranyan Vigraham gaat over intrapreneurship: je nek durven uitsteken binnen je organisatie.

De presentatie van Vigraham trapt natuurlijk een boel wijd open staande deuren nogmaals met veel geweld in. Maar zoals vaker gezegd: om een frisse wind door de organisatie te laten waaien, moeten de deuren openstaan.

  • If your goal is to survive, you will forget to live
  • Be unreasonable
  • Where is the fun if you don’t want to change the world?
  • P means Prototype, not permission
  • Start your day with one coffee and no email

De presentatie is niet bijster gestructureerd, en de meeste zaken die je aantreft heb je vast wel eens ergens anders gehoord. Maar de visuals zijn sterk, en het geheel komt overduidelijk ‘recht uit het hart’.

Deze presentatie is vooral geschikt voor hen die intrapreneur binnen een grote organisatie zijn of willen zijn, en na een duffe vergadering wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Bekijk in die situatie deze presentatie, recht je rug, en ga er met frisse moed weer tegenaan! 😉

Overigens bevat de presentatie naast de opwekkende spreuken ook nog wat meer praktische tips die je op z’n minst aan het nadenken zouden moeten zetten:

  • Show how your idea can help senior management to expand their territories
  • Never propose an idea without a prototype in hand

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!