NU TV Gids gelanceerd

28 december 2007, 05:26

NU TV Gids gelanceerd

Nu.nl biedt sinds deze week ook een online TV gids aan. Bezoekers kunnen de volgorde van televisiezenders aanpassen en de programmering bekijken per genre. De programmering in tijd is horizontaal zoals dit ook bij de interface van Windows Media Center en veel digitale settop boxen het geval is. Alles, inclusief programmainformatie, is zonder verversen te benaderen. Een mooie term als TV Gids 2.0 komt al snel in je op bij het zien van al dit moois, maar een echte 2.0 applicatie is het niet. Daarvoor worden (nog?) teveel kansen gemist zoals het personaliseren van je gids, het delen van deze gids met andere gebruikers en het opslaan van je voorkeuren.

Het onlangs door KPN en DAG gelanceerde Zie.nl voorziet wel in deze sociale wensen. Toch vraag ik me af of de doelgroep die gewoon de programma’s van die dag wil bekijken (waar NU zich op lijkt te richten) momenteel niet veel groter is en deze geen behoefte heeft aan het spelen met bijv. een voor hun nog onbekende Kijkwolk interface in Flash zoals Zie deze heeft. Hoe technisch vernuft deze ook mogen zijn. Wat zeggen jullie?

Mangrove
Internetbureau bij mangrove.com

Artikelen geschreven door internetbureau Mangrove (nu: We Are You). Verantwoordelijk voor de realisatie van de huidige Marketingfacts website (2012).

Categorie
Tags

14 Reacties

  Christian van den Berge

  wel aardig, maar wordt er nou niet heel enthousiast van.

  Ligt het aan mij of kan je geen zenders toevoegen? (hoe kan ik nu zien wat er op Discovery, Eurosport, etc. komt?)

  Het oplichten van de programma’s op base van je genre keuze is wel een mooie.

  Verder toch wel een aantal gemiste kansen inderdaad. De grootste (vanuit mij persoonlijk) vind ik toch wel dat ik nog steeds niet direct vanuit een film naar de informatie (en met name cijfer) op IMDB kan gaan. Waarom geen koppeling daarmee? Al was het maar een linkje 😉

  Overigens vind ik de reclame in het informatie blok per programma ook wel erg prominent (50% van het blok)


  28 december 2007 om 06:11
  michel

  Ik ben er wel heel enthousiast over. En dan simpelweg over het feit dat er nog geen Nederlandse online TVGids was, waar je in één opslag kan zien wat er nu is en wat er komt (tvgids.nl schiet echt tekort). Die manier van weergeven bevalt me heel goed!

  Voor de rest heb ik al die rompslomp als rss/personalisatie niet nodig, en past dat ook niet in het rijtje van nu.nl


  28 december 2007 om 06:37
  media

  Zoals gezegd, het is zeker fraai vormgegeven maar (veel) te beperkt in deze vorm. Aanvullende zaken kun je ook subtiel aanbieden en hoeft eenvoudige weergave niet in de weg te staan.


  28 december 2007 om 06:48
  Rob

  ZIE ben ik ook niet tevreden over. Ik mis nog wel erg veel programma’s in mijn kijkwolk. Een hele mooie feature bij de tvgids van Veronica is dat je een zoekwoord kunt opgeven. Zo wordt ik al jaren netjes gemaild als er ergens een film te zien is met Mickey Rourke.


  28 december 2007 om 06:56
  nikao

  @Paul; die werkt inderdaad erg fijn. Zonder extra functionaliteiten en met de belachelijk prominente reclame voegt de NuGids echt NuLkommaNuL toe..


  28 december 2007 om 11:05
  Roy Huiskes

  wanneer knoeit iemand nu eens zo lang door dat ik het kan aanklikken en bekijken. Ik zou al een jetpack moeten hebben, maar TV on demand zit er nog niet eens in…


  28 december 2007 om 11:52
  Langace

  Ik ben wel voor om eindelijk eens van tvgids.nl af te gaan, maar dit systeem van nu.nl vind ik wel heeeel onhandig. De vormgeving is veel te lastig en ik kan niet in 1 oog opslag zien wat er kom. Gemiste kans zou ik zeggen


  29 december 2007 om 10:13
  Jerlijn

  Sorry voor de typo’s in de URL van mijn vorige bericht. Erg jammer trouwens dat ik dat zelf niet meer kan aanpassen?


  31 december 2007 om 09:49
  Floris Nijdam (Advance)

  Hmm,

  Ik vraag me af of de meeste gebruikers een dergelijke schematische weergave wel echt handig zullen vinden. Het oogt vrij onrustig en in veel gevallen, bijvoorbeeld als je op sport filtert, zijn alle andere programma’s alleen maar ruis. Bovendien zit je gedwongen naar een tijsspanne te kijken die wellicht veel groter is dan waar je in geinteresseerd bent.

  Daarnaast zijn de mousovers niet gebruiksvriendelijk. Ze zitten in de weg wanneer je op het programma onder het wolkje wil klikken (bij de VPRO overigens beter). Bovendien zijn ze er functioneel eigenlijk alleen maar om de tekortkoming het schema (duidelijke tijdsweergave) te compenseren.

  Ook zitten er nog wat kleine bugjes in (als je de kanalenselectie wisselt wordt je programmatype niet geupdate). Net jammer.

  Qua idee is het wel weer eens wat anders, maar mensen willen boven alles overzicht en dit lijkt me gewoon niet de beste vorm daarvoor. Kan beter.


  2 januari 2008 om 10:38
  Roy Tomeij

  @Floris: Welke bugjes heb je het nog meer over? We willen natuurlijk graag alle problemen oplossen die boven water komen. Overigens, als ik bijvoorbeeld op “amusement” filter en de filtering op kanalen aanpas, blijft bij mij “amusement” gehighlight. Of bedoelde je dat niet?


  2 januari 2008 om 21:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!