Chris Anderson over Free

Chris Anderson over Free

Chris Anderson, hoofdredacteur van Wired Magazine en auteur van The Long Tail, komt binnenkort met een nieuw boek getiteld Free.

Begin deze maand was Anderson spreker op Nokia World 2007 in Amsterdam (zie ook: presentatie Anssi Vanjoki) waar hij sprak over ‘Free: The Past and Future of a Radical Price.’ Een soort van preview op zijn nieuwe boek. Anderson laat zien dat er een businessmodel is voor gratis diensten en producten doordat er indirecte inkomsten zijn zoals advertentie-inkomsten, verkoop van andere diensten en producten, etc.

Voor wie meer wil weten over dit onderwerp moet zeker Anderson’s weblog bijhouden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • @marco Boeiend nieuw boek lijkt me. Heb er op mijn fresh new weblog al een posting aan gewaagd met de titel Gratis the Long tail

  geplaatst op
 • Lijkt mij nou niet een boek dat ik direct zou kopen :

  "Anderson laat zien dat er een businessmodel is voor gratis diensten en producten doordat er indirecte inkomsten zijn zoals advertentie-inkomsten, verkoop van andere diensten en producten, etc."

  Wat is hier nu zo bijzonder aan ?

  2007 heeft voor mij een hoog déjà vu gehalte. Dat gevoel heb ik tenminste. Ik heb in 2001 The Cluetrain Manifesto gelezen (2x zelfs) en heb het idee dat veel van de ideeen uit dit boek herkauwd worden....

  Zie bv. deze posting over het nieuwe boek van Seth Godin :

  http://www.enthousiasmeren.nl/archives/2007/12/11/14-trends-die-alles-veranderen/

  Trend nummer 9 :

  # Consumenten praten met elkaar - marktplaatsen zijn conversaties geworden.

  lijkt rechtstreeks uit de Cluetrain Manifesto te komen.

  geplaatst op
 • Inderdaad, die Chris is niet zo Anders :|

  geplaatst op
 • nieuw of niet nieuw maakt mij in deze niet zo uit.
  Het blijft interessant dat door de 'gratis' traditie online hele bedrijfstakken zich moeten herorienteren (bv. de muziekbranche).
  Ik snap dat hij er nog een boek aan wijdt..

  geplaatst op
 • Het goede aan het werk van Chris Anderson is dat het zo verdomde helder is. Vanuit een emperisch oogpunt geschreven, gewoon boeiend om te lezen. Ik zie dus geen reden om het boek niet te kopen.

  geplaatst op
 • Naar aanleiding van bovenstaande ben ik ook erg benieuwd naar the cluetrain manifesto, maar free ga ik ook zeker aanschaffen, wat ik van mijn naamgenoot op zijn weblog lees, leest inderdaad lekker weg.

  geplaatst op
 • Ik heb alleen (wegens tijdgebrek) het begin doorgelezen (gratis download) en vind het bere-interessant, alleen ik kan het woord 'gratis' niet meer horen/lezen ;)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.