Viral Friday: Neon Bible

26 oktober 2007, 06:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Arcade Fire met Neon Bible. De Canadese band maakte een interactieve videoclip voor hun nieuwste single ‘Neon Bible’. In de videoclip is het hoofd en de handen van frontman Win Butler te zien. Ze bewegen afzonderlijk van elkaar. Klik er op los, want de bezoeker heeft invloed op zijn bewegingen! Op plek 2, Snowball the Cockatoo. Kaketoe Snowball verovert momenteel de wereld met zijn danspasjes! De vogel, die leeft in het Birds Lover Only Rescue in Schererville, Indiana gaat helemaal los als hij het nummer Everybody van de Backstreet Boys hoort. De reacties op de video 2 Girls 1 Cup maken de top 3 deze week compleet. Op internet circuleert er momenteel een nogal ranzig filmpje. Die gaan we niet plaatsen. Wat wel interessant is, is het nieuwe fenomeen om de reacties van mensen te filmen, wat momenteel en masse op YouTube wordt gedaan!

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!