VAC: Ilse media zoekt Sales Director

28 augustus 2007, 05:04

In nog geen 10 jaar tijd is ilse media één van de meest toonaangevende exploitant van websites in Nederland geworden. Bekende merken als Startpagina.nl, Nu.nl, Kieskeurig.nl, Schoolbank.nl Web-log.nl en ilse.nl zijn een paar voorbeelden van de bijna 70 websites die ilse media in eigendom heeft.

Ilse media kenmerkt zich door een cultuur van grote transparantie, zoveel mogelijk verantwoordelijkheid bij zoveel mogelijk collega’s en een ‘let’s try it’ houding. ilse media is, ondanks de inmiddels aanmerkelijke omvang (170 medewerkers), informeel, heeft een gezonde aversie tegenover formulieren (wat niet betekent dat ze er niet zijn, maar wel zo min mogelijk) en wil collega’s maximaal kansen op ontwikkeling bieden. Medewerkers die meer dan de toegewezen verantwoordelijkheid voelen en direct en open communiceren komen dan ook bij ons het beste tot hun recht.

De commerciële exploitatie van de online diensten is het financiële hart van ilse media. Optimale service voor de adverterende klanten, zowel in dienstverlening als in prestatie, is dan ook essentieel om de groei van het bedrijf te waarborgen. Daarnaast is het in deze zich snel ontwikkelende markt zeer belangrijk om nieuwe (advertentie-) technologieën te volgen en in te zetten waar mogelijk, nodig en profijtelijk. Voor deze verantwoordelijke en uitdagende afdeling is ilse media op zoek naar een Sales Director.

Resultaat

Je bent verantwoordelijk voor het commerciële resultaat van het bedrijf, voor zover dat de inkomsten uit advertenties betreft. Dat is op dit moment meer dan 90% van het resultaat van ilse media – het gaat dus ook om een majeure verantwoordelijkheid in het bedrijf. We verwachten over de komende jaren significante groei, er toe leidend dat de omzet vanuit ilse media groter is dan de advertentie-omzet in de tijdschriften van het concern (Sanoma Uitgevers).

Salesteam

Je stuurt samen met zes professionals een salesclub van ca. 40 fte’s aan. Dat aantal zal de komende periode nog flink gaan groeien. De vier salesteams richten zich zowel op mediabureaus als directe klanten. Het ad operations team is het hart van onze dienstverlening en daar hechten we veel waarde aan. Een belangrijk speerpunt dit jaar is innovatie. Dit willen we realiseren door het continu aanbieden van nieuwe advertentieproposities, van streaming tot behavourial targetting tot zelf ontwikkelde special concepts. Bij ilse media hanteren we het “one stop shop” principe, wat betekent dat de klant bij één contactpersoon terecht kan die het hele portfolio van ilse media kent en dit kan doorvertalen in concrete mogelijkheden.

Management Team

Je bent lid van het MT van ilse media en besluit mee over alle essentiële zaken van het bedrijf: of het nu gaat om het vasthouden van een optimaal werkklimaat in zijn algemeenheid of om nieuwe uitbreidingen in de vorm van lanceringen of acquisities. De ambities van het bedrijf zijn stevig en we zien nog meer dan voldoende ruimte om onze positie te verbeteren. Je denkt, praat en besluit daarover mee.

Profiel

We zoeken een persoon die meerdere jaren sales ervaring heeft, waarvan minimaal 3 jaar in online sales. Die gewend is teams aan te sturen en helder communiceert. Je hebt een bewezen track record in meetbare sales resultaten en in het opbouwen van duurzame relaties met klanten. Onze nieuwe Sales Director moet in staat en gewend zijn op elk niveau binnen en namens het bedrijf te communiceren.

De groei van de online activiteiten is bij moederbedrijf Sanoma Uitgevers BV bestempeld als een strategisch doel in het toekomstscenario van het bedrijf. Van de Sales Director van ilse media wordt ook verwacht dat hij of zij daarbinnen een adviserende rol speelt en actief meedenkt over de commerciële aspecten van de online toekomst van het concern.

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie? We zien jouw CV en motivatie graag tegemoet. Mail naar: {encode=”vacatures@ilsemedia.nl” title=”vacatures@ilsemedia.nl”} o.v.v. Sales Director. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Gert Jaap Schoppink, Directeur (020-8404500).

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!