IAB start taskforce opleidingen

28 augustus 2007, 03:41

IAB start taskforce opleidingenIAB Nederland werkt op dit moment aan de oprichting van een taskforce opleidingen. De taskforce zal onder voorzitterschap van Marcel Udo, business unit manager van Telegraaf Online Sales en bestuurslid IAB, zich in eerste instantie richten op het vaststellen van opleidingseisen voor alle disciplines die tot interactieve advertising worden gerekend. Op termijn zou dit kunnen resulteren in een kwaliteitslabel voor opleidingen op dit gebied.

Parallel aan de start van de taskforce opleidingen, loopt een gezamenlijk onderzoek van IAB, PIBN en BNO naar de uniformering van functienamen en -profielen bij internetbureaus. De eerste resultaten van dit onderzoek zullen dit najaar beschikbaar zijn.

Eind vorig jaar constateerden we al een wildgroei aan opleidingen waarbij we de vraag stelden of er niet een soort van kwaliteitskeurmerk zou moeten komen. Het IAB probeert met beide iniatieven structuur te brengen in het aanbod aan opleidingen en het te verwachten resultaat.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!