• Mobile
  wordt gesponsord door

Viral Friday: Simpsonize Me

Viral Friday: Simpsonize Me
Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar viralfriday@marketingfacts.nl.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Simpsonize Me. Crispin Porter + Bogusky (CP+B) en Burger King hebben samen een reeks zeer succesvolle virale marketingcampagnes op hun naam staan. Hun nieuwste campagne heet Simpsonize Me, onderdeel van BK's nauwe samenwerking met The Simpsons Movie, die vandaag in Amerika in première gaat. De website ontving 3 dagen na de lancering al 16 miljoen hits en 700.000 foto's werden ge-Simpsonized!
Op plek 2, Thriller. 1500 gevangenen in het Cebu Provincial Dentention and Rehabilitation Center op de Filippijnen spelen Michael Jackson's beroemde Thriller video na. De video Alonso, Hamilton & Hakkinen maakt de top 3 deze week compleet. De Duitse autofabrikant Mercedes-Benz heeft een hilarische commercial opgenomen met drie coureurs van het McLaren-Mercedes team: Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Mika Häkkinen.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Proficiat Paul het is weer een zeer vermakelijke viral friday. Simpsonize me is een terechte nummer 1, hoewel er waarschijnlijk veel geld mee is gemoeid. Het filmpje ziet er perfect uit.

  geplaatst op
 • Erg leuke top 10! Ik mis wel een beetje de virals met interactie. Toevallig vandaag een leuke gezien: http://www.postbank.nl/ing/pp/page/article/detail/0,2842,1859_162460_692955895,00.html?linktype=int&furl=snelgeldovermaken&ref=http://www.adformatie.nl/Nieuws/Nieuws2007-07-27.html
  Het nadeel is alleen dat deze niet geplaatst kan worden binnen een andere omgeving waardoor je exposure mist.

  geplaatst op
 • @mathijs: ik heb het Postbank-filmpje ook bekeken, ben er niet kapot van. Lang, weinig met zingende kinderen in een bus in de provincie en zeker dom als je vervolgens geen geld meer hebt ofzoiets....Daarnaast lijkt me deze 'viral' weinig virale potentie hebben als er geen mogelijk is deze door te sturen, of laat staan door te spoelen.

  geplaatst op
 • @Ronald: Je punt over de langdradigheid klopt inderdaad. Ik vind de combinatie internet en mobiel wel origineel (of zijn er meer van dit soort voorbeelden). Als je de film uit laat spelen verschijnt er wel een button voor een doorstuur mogelijkheid.

  geplaatst op
 • Toplijst, Paul! De combi van je toelichting en de goede video's maken Viral Friday weer een genot om door te nemen.

  geplaatst op
 • @mathijs: hmmm, toch net iets te vroeg mn drang om weg te klikken niet kunnen onderdrukken ;-)

  geplaatst op
 • Paul ik heb weer een aantal leuke virals gezien. Dank.

  geplaatst op
 • Inderdaad weer een erg leuke lijst. Ik ben persoonlijk ook fan van The Simpsons, maar had deze nog niet gezien! Top :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.