Brood met muisjes van Albert Heijn?

Brood met muisjes van Albert Heijn?

Vanmorgen toevallig nog een broodje gekocht bij de Albert Heijn op Centraal Station Utrecht? Dan hebben de jongens van Geenstijl Fok! nog een verrassing voor je. Ik heb overigens begrepen dat ze inmiddels hard aan het werk zijn om alles weer in orde te krijgen.


DelenEr zijn 54 reacties op dit artikel

 • Of deze actie net zo succesvol zal zijn als de hamsterweken? :-)

  geplaatst op
 • Frank Meeuwsen had zojuist op Twitter nog wel een goede opmerking:

  (...) AH is nu natuurlijk makkelijk doelwit, maar alle stations barsten van de muizen en ratten. Is probleem van stationexploitant (is dat NS?) (...)

  En daar heeft hij natuurlijk deels gelijk in. Feit is echter wel dat dit filmpje wel eens wat versnelling kan brengen bij de verantwoordelijken om dit in de toekomst te voorkomen!

  geplaatst op
 • Krijg net tip door van Eric dat niet Geenstijl maar Fok! de bron is van dit filmpje (gisteren al!).

  geplaatst op
 • Ach, kom nou. De NS krijgt zo overal de schuld van. Albert Heijn checkt zijn voer gewoon niet goed genoeg. Dat is wat hier aan de hand is, niets anders. De interne voedingscontroles moeten worden aangescherpt. En rap een beetje, want ik kom vaak in deze Albert Heijn. Eigenlijk altijd als ik op Utrecht CS ben, toch wel een tot twee keer per week gemiddeld.

  geplaatst op
 • Iedereen die recent iets bij AH-to-go op Utrecht CS heeft gekocht, krijgt bij het lezen van dit bericht een ietwat vieze smaak in zijn mond. Maar ik geloof niet dat deze winkel een uitzondering is. Ook grote warenhuizen en andere supermarkten hebben last van muizen. Wel een beetje jammer dat die aangeknabbelde broodjes bij de AH pas in de loop van de dag zijn weggehaald...

  geplaatst op
 • Excellent AH :-(

  geplaatst op
 • Nou nou wat een ophef, in grote steden heb je overal muizen, ja ook in winkels mensen.

  geplaatst op
 • Natuurlijk heb je overal muizen Sjors; je ziet het alleen wat minder ook vastgelegd op video en verspreid op internet. Ben vooral benieuwd wat het effect is van verspreiding via weblogs en fora en wat AH hiermee gaat doen.

  geplaatst op
 • Heeft niets met de NS of de AH te maken; heel het Stationsgebied en Hoog Catharijne kampt al jaren met een muizenplaag. Ze zullen bij Bakkerij Bart, C'est du pain en Shakies ook wel op de broodjes dansen. Alleen een beetje dom van de AH dat die broodkar zo in het zicht stond, dat zal ook niet meer gebeuren denk ik...

  geplaatst op
 • @Marieke: in dat geval heeft AH een stok om mee te slaan naar de gemeente Utrecht (of is NS daarvoor verantwoordelijk?).

  geplaatst op
 • Wie er verantwoordelijk is maakt weinig uit. Op een plaats met tientallen eettentjes krijg je ze toch niet weg.
  Verantwoordelijk voor de muizen of niet, als AH weet dat ze er zitten moeten ze niet open en bloot broodjes neerzetten. (En zeker niet in het zicht.)

  geplaatst op
 • AH is zeker niet de enige met dit probleem. Ik hoorde dat Pathé Munt in Amsterdam ook wordt overspoeld met muizen, vanwege werkzaamheden in die buurt, waardoor de muizen gedwongen een rustige, donkere plek opzoeken.... met tijdens de film muizen die overal rondlopen en zelfs in popcorn-bakjes van mensen terugkomen. Hmm, lekker.

  geplaatst op
 • FOK! is inderdaad de bron. Waarom zet je dat niet in je oorspronkelijke bericht, Marco? Het is namelijk niet de eerste keer dat GeenStijl ervandoor gaat met het nieuws van iemand anders en anderen geloven dat GS de eerste is...

  geplaatst op
 • Het 'schoonmaakplaatje' komt óók al van FOK!
  Zie:
  http://frontpage.fok.nl/nieuws.fok/79285/3/50#3779191

  geplaatst op
 • Refresh even dit bericht Bupatih en lees dan nog eens goed!

  geplaatst op
 • Ik zie het nu. :)

  geplaatst op
 • Krijgen we vanaf nu dan de "Dwaze Knaagdagen" bij de AH-to-go?!

  Haal er regelmatig wat te eten, maar ben nu wel blij dat ik altijd die voorverpakte sandwiches nam...

  geplaatst op
 • had deze jongen dit filmpje op http://www.skoeps.nl gezet, dan had hij er aardig aan kunnen verdienen. Dit soort filmpjes is voer voor nieuwszenders en gaan als zoete broodjes over de toonbank. Jammer, gemiste kans..

  geplaatst op
 • @Steven: wat zou zo'n filmpje hem dan opleveren?

  Kent iemand igenlijk het verhaal achter dit filmpje? Wie heeft het gemaakt? Wanneer en hoe? Ben wel bemieuwd!

  geplaatst op
 • Ach 40 euro doet dat filmpje, meer niet, en bij skoeps ben je dan wel je copyrights kwijt. Dat moet je willen.
  Ik denk (maar is speculatie) dat zo'n filmpje je het meeste oplevert als je het verkoopt aan bv de Telegraaf (zonder tussenkomst van derden)

  geplaatst op
 • @steven, werk jij bij Skoeps? Ik ben ook wel benieuwd wat een video doet bij bijvoorbeeld 10.000 views of 50.000 of 200.000? En reken maar dat zo'n filmpje ook nog eens een publiekstrekker is die vervolgens ook andere filmpjes flink doet stijgen.

  Ben benieuwd

  geplaatst op
 • @Petra, waar baseer je dat op?

  Ligt geheel aan de partij die het van je overneemt en de mate van exclusiviteit. Die is er al snel af als je het op Youtube plaatst. Daarnaast hebben wij goede afspraken met partijen met een groot bereik die een percentage van de advertentieomzet genereert door het item, afdragen. Dit kan voor een skoeper aardig oplopen aangezien 100% van netto opbrengst voor skoeper is (hebben regelmatig 500-1500 euro uitgekeerd op deze manier).

  Wat dat betreft heb je gelijk, als je dit zelf aan RTL aanbiedt, zullen ze er in eerste instantie niet meer dan 40 euro voor bieden..

  geplaatst op
 • Lees net dat het volgende item om 18.00 uur in U Vandaag (RTV Utrecht) zal worden uitgezonden:

  'De Albert Heijn to Go op het station van Utrecht kampt met een muizenplaag. Een filmpje op internet leidde vandaag tot een rel.'

  Kan iemand in regio Utrecht even kijken en kort verslag doen?

  geplaatst op
 • Naast Fok! was ook Uwsupermarkt.nl er gisteravond om 19:30 uur rap bij met berichtgeving en filmpje. Vraag blijft nog steeds, wie heeft dit filmpje op welk moment gemaakt? We zoeken verder!

  geplaatst op
 • het gaat in dit geval wel om brood met ratten..
  de muis loopt over de vloer op zoek naar kruimels

  geplaatst op
 • Rond 22:00 zou de uitzending van U Vandaag waar Marco mee reageert te zien op de site van RTV Utrecht.

  @Marco: zal eens kijken of ik de uitzending kan opnemen. Enige voordeel van de UPC Mediabox DVR is dat je een heel scala aan regionale zenders er bij hebt alleen die software blijft maar melden dat mijn schrijf vol zit :-(

  geplaatst op
 • @Erik: Dat zou top zijn; vreemde is dat op de pagina waar straks de stream terug te vinden zou moeten zijn, bij mij een foutmelding geeft!?

  Wie is trouwens die NS-gast die met zijn mobieltje zit te filmen? D'r zouden dus nog meer filmpjes moeten zijn!

  geplaatst op
 • @Marco: jij schrijft "Ben vooral benieuwd wat het effect is van verspreiding via weblogs en fora en wat AH hiermee gaat doen."

  Interessante vraag (niet alleen aan jou): wat vinden wij dat AH zou moeten doen?

  geplaatst op
 • Algemeen Dagblad heeft het AH-muizenverhaal inmiddels ook geplaatst:
  http://www.ad.nl/utrecht/stad/article1519116.ece

  @Bram: in het artikel van AD staat al de reactie van AH:

  (...) Het personeel is een zwijgplicht opgelegd. Albert Heijn betreurt de commotie, laat woordvoerster Mes weten. Servex, die de winkel onder de vlag van Albert Heijn exploiteert, neemt prompt maatregelen. Commercieel directeur Huurdeman: "We gaan nog frequenter bestrijden en onze goederen controleren." (...)

  Toegeven en gedupeerde klanten tegemoet komen lijkt mij de meest logische stap. En uiteraard daarnaast zo snel mogelijk aktie ondernemen om dit in de toekomst te voorkomen.

  Vraag is alleen, wat kun je nu online doen? Filmpje gaat nu natuurlijk lekker rond en is over een paar dagen overal te bekijken. Zou handig zijn geweest als ze nu een aktiesite hadden waar ze zelf kunnen reageren. Blogs en fora nemen zo'n link zeker op waardoor die aktiesite straks goed vindbaar is in de zoekmachines.

  Wat vinden de SEO-experts van deze aanpak?

  geplaatst op
 • @steven: dat je de copyrights afstaat staat in de voorwaarden van Skoeps en is de reden dat ik geen skoeps meer upload. Ik heb een tijdje terug 40 euro voor een skoep ontvangen, miste daarin wel de BTW, hoe moet ik dat weer aan mijn accountant uitleggen?

  geplaatst op
 • @Marco: Die stream doet het bij mij alleen is dat dus de uitzending van vorige week woensdag.

  geplaatst op
 • Hamsterweken heeft voor mij een geheel nieuwe betekenis gekregen!

  Persoonlijk denk ik dat een aktiesite goed zou kunnen werken mits hij vandaag (liefst gisteren) de lucht nog ingaat. Dan kunnen de blogs en fora dit vanaf het begin al meenemen in hun berichtgeving.

  Daar zou je tevens de goedmaker kunnen aanbieden.

  geplaatst op
 • De Knabbelnootjes nu in de aanbieding doen zou humor zijn:-)

  geplaatst op
 • @Petra: lol!

  Inmiddels maakt Distrifood en vele blogs melding van het voorval. Goede kans dat deze PR-case zich doorzet tot de dagbladen en TV-journaals. Vanavond maar eens kijken.

  geplaatst op
 • Grappig dat een simpele muizenplaag creatief verwerkt in een nieuwsbericht zoveel teweeg brengt :P

  geplaatst op
 • ze letten bij AH dus nog steeds op de kleintjes, een gedachtengoed ide zo te zien letterlijk mag worden genomen.

  geplaatst op
 • Het muisje moet eens gewogen worden om het BMI-eis te voldoen :-P

  {offtopic}
  @Marco: heb je mijn mailtje ontvangen?
  {exit offtopic}

  geplaatst op
 • RTV Utrecht vandaag om 18:00 uur:

  Verslaggever werd opgepakt door spoorwegpolitie tijdens filmen omdat Albert Heijn niet wilde dat er werd gefilmd. Filmpje zou door NS-medewerker gemaakt zijn. Plakaat bij winkel meldde vandaag dat er "wegens technische storingen geen bake-off broodjes waren".
  Broodjes zijn inmiddels vernietigd en de boel is schoongemaakt.

  AH-woordvoerder José Mes stelde dat door verbouwing muizen wegens lawaai elders hun heil zoeken en er veel overlast is van de muizen. Dit mag echter nooit voorkomen en met professionele organisaties wordt gewerkt aan oplossing.

  geplaatst op
 • als dit filmpje gisteren al rouleerde waren het de broodjes die gisteren zijn verkocht en genuttigd zijn ook:-)

  geplaatst op
 • @marco: Als SEO zeg ik dat dit artikel de titel muizen had moeten hebben ipv muisjes ;) dat was een bak gratis traffic geweest.

  Verder is het merk Albert Heijn behoorlijk goed vertegenwoordigd in de top 30 en verwacht ik niet dat je daar op de lange termijn heel erg lang berichten zult terugvinden van dit stukje. Echter uit het archief krijg je het toch niet.

  Bezint eer ge begint. Dit hadden ze relatief simpel kunnen voorkomen volgens mij, maar goed. De PR machine van AH draait merkbaar al op volle toeren, prima aanpak, lekker modern ook.

  geplaatst op
 • Helemaal met je eens Roy maar vooralsnog geef ik de voorkeur een goede en pakkende titel dan ééntje die beter scoort in Google. Brood met muizen klinkt toch anders dan Brood met muisjes ;-)

  Vwb je analyse, ik denk dat je gelijk hebt alhoewel nu het aantal blogs dat verwijst naar de video wel erg groot is.

  geplaatst op
 • Ja, daarvoor zou ik er even wat dieper in moeten duiken, maar zo te zien verwacht ik dat als je met dit artikel al scoop had gehad, de gevolgen wat grootschaliger waren.

  Geenstijl heeft niet echt de juist keywords in de tekst zitten (ah, in google synoniem voor Albert Heijn) en de bron van het viral effect is beetje te verspreid om echt linkbuilding succes te hebben. Het weblog van Fok heeft weinig tot geen autoriteit, dumpert staat het filmpje op maar dat is ook geen autoriteit. Als ik nu kijk staat het AD op pagina 3 samen met communicatie online met redelijke fresh content.

  Mijn inschatting is dat dit artikel morgen misschien daar in de buurt komt (top 30), had het een scoop geweest op dit blog had je in de top 20 gestaan, denk ergens rond plek 12-16 ofzo. AH heeft haar SERM, bij toeval? wel redelijk goed voor elkaar.

  Overigens heb ik hier geloof ik de AH/Kobalt discussie over de goudenkooi gemist?

  geplaatst op
 • Het eigenhuismerk wordt een stuk minder aantrekkelijk zo. Knibbel knabbel knuisje wie ... aan mijn huismerk...

  geplaatst op
 • De stream van RTV Utrecht staat nog niet live, <strike>maar ik vermoed dat hij op http://media.rtvutrecht.nl/1749675 live zal gaan vanavond</strike>.

  .. en zal ook niet live gaan lees ik net na refresh: "De reguliere programma's van 18 juli 2007 zijn niet beschikbaar."

  geplaatst op
 • Enig idee waarom deze stream niet online komt Erik?

  geplaatst op
 • @ Petra

  overigens betekent dat dat je je beelden wel voor eigen gebruik mag gebruiken (weblogs etc), alleen niet te koop aanbieden. Aangezien wij dat al doen met het materiaal en zo exclusiviteit voor afnemers kunnen garanderen. Nu 100% van de netto opbrengst (dus na aftrek kosten exploitant enzo) voor de skoeper is én wij - zeker met "zacht" nieuws als dit - een betere onderhandelingspositie en contacten hebben dan de gemiddelde Nederlander, loont het wél weer om je filmpjes op skoeps.nl te zetten... Afijn genoeg gepreekt:)

  Ben verder wel errug benieuwd hoe AH deze slechte publiciteit gaat aanpakken. Natuurlijk weet je dat ongedierte overal kans maakt om over je voedsel kruipen, maar ik koop toch ff geen broodjes bij AH to GO na deze beelden!

  Overigens goeie actie van Smulders om de concurrentie op stations te killen, ratje loslaten in de winkel en filmpje verspreiden. heel Nederland aan de patat mayo, prachtig!

  geplaatst op
 • Eigenlijk oud nieuws, er lopen daar al jaren muizen rond.
  Ook toen Albert Heijn er nog niet zat. en alleen de stationsrestauratie.

  geplaatst op
 • 't verhaal wordt flink opgepakt, zoals Zibb samenvat

  geplaatst op
 • Inmiddels heeft ook MarketingTribune het bericht opgepakt:

  (...) Alweer een viral filmpje dat voor corporate damage zorgt. Dit keer is Albert Heijn de klos. Aan de merknaam van de AH-to-Go formule wordt zichtbaar geknaagd.

  Een bewaker in het treinstation waar de Utrechtse AH-to-Go-winkel staat, toont aan dat het er barst van de muizen. We zien onder meer een muis die aan een afbakbrood knabbelt . Hilarisch, rellerig en ongewenst voor een groot merk, dus geheid een hit op YouTube.

  AH-to-Go is een franchiseformule die wordt uitgebaat via de NS. Daarom is het ook voor de NS pijnlijk dat de knaagdieren juist op het station waar het hoofdkantoor staat toeslaan. Het filmpje is op dit moment al ruim 40.000 keer bekeken. (...)

  geplaatst op
 • Op Foodlog geven de echte experts hun visie. Zo schrijft Ailko Faber het volgende

  (...) Dit soort problemen kent bijna iedere ondernemer die met eten en drinken omgaat. Al helemaal als het in oude panden plaats vindt. Je hebt contracten voor dit soort zaken. Met regelmaat sproeien tegen kakkerlakken als preventie, lokdoosjes met gif voor kruipend gespuis en de authentieke muizenvallen hier en daar(daar hadden we nog het meeste succes mee- truc gorgonzola-)Maar dit dient zich achter de schermen af te spelen en niet voor de schermen. je doet als onderneme er ales aan om dit 'ongedierte' te grazen te nemen.

  Dit soort filmpjes zijn als torpedos's voor je bedrijf, helemaal op youtube. Reken maar dat die ondernemer/franchiser op het matje is geroepen en zo niet is ontslagen. Deze schade is lastig , zeg maar niet te repareren. Dit blijft je bedrijf achtervolgen.

  Toch vind ik het wel een goede zaak. Zulke filmpjes doen meer goed dan alle inspecties bij elkaar! het zou netjese zijn geweest als de ondernemer , voor het op het net kwam, op de hoogte werd gesteld, maar dat is een utopie in dit soort zaken denk ik.

  Even een praktijkvoorbeeld:

  Wij hebben in de zomer van 1998 nogal veel last, zo erg zelfs dat die brutale muizen op een gegeven ogenblik op klaarlichte dag tussen de pitten doorliepen terwijl mijn collega aan het koken was(sic!) hier hebben we een specialist bijgehaald van de GGD en die rook ( geloof het of niet maar hij kon ons precies de route aanwijzen die de muizen namen) waar de muizen waren. Deze man heeft toen als een expert in muizenvoedsel, speciaal voedsel voor ze klaargemaakt. ( het blijkt dat de normale afweer al niet meer helpt, ze zijn zo resistent als het maar kan) Dat hielp, binnen een week waren we van ze af.

  Daarna begonnen de buren met het onderheien van hun woning(verzakking aan de gracht) met als gevolg dat wij in no-time die kleine donders weer in ons bedrijf hadden. Het nieuwe voedsel maakte daar wel weer korte metten mee, echter het bleef gelazer.

  In alle kieren en gaten hadden we van die pannensponsjes geduwd, daar vreten ze niet doorheen, pur-schuim houdt ze even tegen maar niet lang! Authentieke kleefstrips helpt maar voor korte tijd, ze heben al snel in de gaten dat ze een andere weg moeten nemen. Nee het blijft lastig in oude panden en gebieden. En al helemaal als er met voedsel gewerkt wordt. (...)

  geplaatst op
 • 'k kan wel janken.....

  ;-)

  geplaatst op
 • @Marco: RTV Utrecht heeft inmiddels toch de stream live gezet, doorspoelen naar 4:35 voor het AH-item.

  geplaatst op
 • Hier een AH muizen-viral-game naar aanleiding van 'video-viral'

  http://www.zeenz.nl/lekker_leven/berichten/viral-game-help-ah-zn-muizen-kwijt-te-raken/

  Binnenkort in de schappen?

  geplaatst op
 • Beetje laat maar ook KFC/Taco Bell had vergelijkbare dierenproblemen: http://www.youtube.com/watch?v=su0U37w2tws

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.