Brood met muisjes van Albert Heijn?

18 juli 2007, 09:11

Vanmorgen toevallig nog een broodje gekocht bij de Albert Heijn op Centraal Station Utrecht? Dan hebben de jongens van Geenstijl Fok! nog een verrassing voor je. Ik heb overigens begrepen dat ze inmiddels hard aan het werk zijn om alles weer in orde te krijgen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

45 Reacties

  Petra de Boevere

  Of deze actie net zo succesvol zal zijn als de hamsterweken? 🙂


  18 juli 2007 om 09:21
  mgvandenbroek

  Ach, kom nou. De NS krijgt zo overal de schuld van. Albert Heijn checkt zijn voer gewoon niet goed genoeg. Dat is wat hier aan de hand is, niets anders. De interne voedingscontroles moeten worden aangescherpt. En rap een beetje, want ik kom vaak in deze Albert Heijn. Eigenlijk altijd als ik op Utrecht CS ben, toch wel een tot twee keer per week gemiddeld.


  18 juli 2007 om 09:32
  Eric Klaassen

  Iedereen die recent iets bij AH-to-go op Utrecht CS heeft gekocht, krijgt bij het lezen van dit bericht een ietwat vieze smaak in zijn mond. Maar ik geloof niet dat deze winkel een uitzondering is. Ook grote warenhuizen en andere supermarkten hebben last van muizen. Wel een beetje jammer dat die aangeknabbelde broodjes bij de AH pas in de loop van de dag zijn weggehaald…


  18 juli 2007 om 09:37
  evroekel

  Excellent AH 🙁


  18 juli 2007 om 10:02
  Sjorsp

  Nou nou wat een ophef, in grote steden heb je overal muizen, ja ook in winkels mensen.


  18 juli 2007 om 10:04
  media

  Natuurlijk heb je overal muizen Sjors; je ziet het alleen wat minder ook vastgelegd op video en verspreid op internet. Ben vooral benieuwd wat het effect is van verspreiding via weblogs en fora en wat AH hiermee gaat doen.


  18 juli 2007 om 10:20
  Marieke

  Heeft niets met de NS of de AH te maken; heel het Stationsgebied en Hoog Catharijne kampt al jaren met een muizenplaag. Ze zullen bij Bakkerij Bart, C’est du pain en Shakies ook wel op de broodjes dansen. Alleen een beetje dom van de AH dat die broodkar zo in het zicht stond, dat zal ook niet meer gebeuren denk ik…


  18 juli 2007 om 10:27
  media

  @Marieke: in dat geval heeft AH een stok om mee te slaan naar de gemeente Utrecht (of is NS daarvoor verantwoordelijk?).


  18 juli 2007 om 10:40
  Tobi Fondse

  Wie er verantwoordelijk is maakt weinig uit. Op een plaats met tientallen eettentjes krijg je ze toch niet weg.

  Verantwoordelijk voor de muizen of niet, als AH weet dat ze er zitten moeten ze niet open en bloot broodjes neerzetten. (En zeker niet in het zicht.)


  18 juli 2007 om 10:55
  CemYildiz

  AH is zeker niet de enige met dit probleem. Ik hoorde dat Pathé Munt in Amsterdam ook wordt overspoeld met muizen, vanwege werkzaamheden in die buurt, waardoor de muizen gedwongen een rustige, donkere plek opzoeken…. met tijdens de film muizen die overal rondlopen en zelfs in popcorn-bakjes van mensen terugkomen. Hmm, lekker.


  18 juli 2007 om 10:55
  Bupatih

  FOK! is inderdaad de bron. Waarom zet je dat niet in je oorspronkelijke bericht, Marco? Het is namelijk niet de eerste keer dat GeenStijl ervandoor gaat met het nieuws van iemand anders en anderen geloven dat GS de eerste is…


  18 juli 2007 om 11:29
  media

  Refresh even dit bericht Bupatih en lees dan nog eens goed!


  18 juli 2007 om 11:32
  Bupatih

  Ik zie het nu. 🙂


  18 juli 2007 om 11:35
  Pieter Bas Elskamp

  Krijgen we vanaf nu dan de “Dwaze Knaagdagen” bij de AH-to-go?!

  Haal er regelmatig wat te eten, maar ben nu wel blij dat ik altijd die voorverpakte sandwiches nam…


  18 juli 2007 om 11:46
  media

  @Steven: wat zou zo’n filmpje hem dan opleveren?

  Kent iemand igenlijk het verhaal achter dit filmpje? Wie heeft het gemaakt? Wanneer en hoe? Ben wel bemieuwd!


  18 juli 2007 om 11:54
  Petra de Boevere

  Ach 40 euro doet dat filmpje, meer niet, en bij skoeps ben je dan wel je copyrights kwijt. Dat moet je willen.

  Ik denk (maar is speculatie) dat zo’n filmpje je het meeste oplevert als je het verkoopt aan bv de Telegraaf (zonder tussenkomst van derden)


  18 juli 2007 om 11:58
  Mathijs

  @steven, werk jij bij Skoeps? Ik ben ook wel benieuwd wat een video doet bij bijvoorbeeld 10.000 views of 50.000 of 200.000? En reken maar dat zo’n filmpje ook nog eens een publiekstrekker is die vervolgens ook andere filmpjes flink doet stijgen.

  Ben benieuwd


  18 juli 2007 om 12:04
  steven

  @Petra, waar baseer je dat op?

  Ligt geheel aan de partij die het van je overneemt en de mate van exclusiviteit. Die is er al snel af als je het op Youtube plaatst. Daarnaast hebben wij goede afspraken met partijen met een groot bereik die een percentage van de advertentieomzet genereert door het item, afdragen. Dit kan voor een skoeper aardig oplopen aangezien 100% van netto opbrengst voor skoeper is (hebben regelmatig 500-1500 euro uitgekeerd op deze manier).

  Wat dat betreft heb je gelijk, als je dit zelf aan RTL aanbiedt, zullen ze er in eerste instantie niet meer dan 40 euro voor bieden..


  18 juli 2007 om 12:06
  media

  Lees net dat het volgende item om 18.00 uur in U Vandaag (RTV Utrecht) zal worden uitgezonden:

  ‘De Albert Heijn to Go op het station van Utrecht kampt met een muizenplaag. Een filmpje op internet leidde vandaag tot een rel.’

  Kan iemand in regio Utrecht even kijken en kort verslag doen?


  18 juli 2007 om 12:11
  Patricia

  het gaat in dit geval wel om brood met ratten..

  de muis loopt over de vloer op zoek naar kruimels


  18 juli 2007 om 12:20
  Bram Koster

  @Marco: jij schrijft “Ben vooral benieuwd wat het effect is van verspreiding via weblogs en fora en wat AH hiermee gaat doen.”

  Interessante vraag (niet alleen aan jou): wat vinden wij dat AH zou moeten doen?


  18 juli 2007 om 12:48
  Petra de Boevere

  @steven: dat je de copyrights afstaat staat in de voorwaarden van Skoeps en is de reden dat ik geen skoeps meer upload. Ik heb een tijdje terug 40 euro voor een skoep ontvangen, miste daarin wel de BTW, hoe moet ik dat weer aan mijn accountant uitleggen?


  18 juli 2007 om 13:04
  evroekel

  @Marco: Die stream doet het bij mij alleen is dat dus de uitzending van vorige week woensdag.


  18 juli 2007 om 13:12
  Peter Davelaar

  Hamsterweken heeft voor mij een geheel nieuwe betekenis gekregen!

  Persoonlijk denk ik dat een aktiesite goed zou kunnen werken mits hij vandaag (liefst gisteren) de lucht nog ingaat. Dan kunnen de blogs en fora dit vanaf het begin al meenemen in hun berichtgeving.

  Daar zou je tevens de goedmaker kunnen aanbieden.


  18 juli 2007 om 13:28
  Petra de Boevere

  De Knabbelnootjes nu in de aanbieding doen zou humor zijn:-)


  18 juli 2007 om 13:34
  Surveillance-Fiets

  Grappig dat een simpele muizenplaag creatief verwerkt in een nieuwsbericht zoveel teweeg brengt 😛


  18 juli 2007 om 13:40
  Ronald ter Voert

  ze letten bij AH dus nog steeds op de kleintjes, een gedachtengoed ide zo te zien letterlijk mag worden genomen.


  18 juli 2007 om 13:40
  AF

  Het muisje moet eens gewogen worden om het BMI-eis te voldoen 😛

  {offtopic}

  @Marco: heb je mijn mailtje ontvangen?

  {exit offtopic}


  18 juli 2007 om 13:50
  evroekel

  RTV Utrecht vandaag om 18:00 uur:

  Verslaggever werd opgepakt door spoorwegpolitie tijdens filmen omdat Albert Heijn niet wilde dat er werd gefilmd. Filmpje zou door NS-medewerker gemaakt zijn. Plakaat bij winkel meldde vandaag dat er “wegens technische storingen geen bake-off broodjes waren”.

  Broodjes zijn inmiddels vernietigd en de boel is schoongemaakt.

  AH-woordvoerder José Mes stelde dat door verbouwing muizen wegens lawaai elders hun heil zoeken en er veel overlast is van de muizen. Dit mag echter nooit voorkomen en met professionele organisaties wordt gewerkt aan oplossing.


  18 juli 2007 om 14:14
  Petra de Boevere

  als dit filmpje gisteren al rouleerde waren het de broodjes die gisteren zijn verkocht en genuttigd zijn ook:-)


  18 juli 2007 om 14:16
  Roy Huiskes

  @marco: Als SEO zeg ik dat dit artikel de titel muizen had moeten hebben ipv muisjes 😉 dat was een bak gratis traffic geweest.

  Verder is het merk Albert Heijn behoorlijk goed vertegenwoordigd in de top 30 en verwacht ik niet dat je daar op de lange termijn heel erg lang berichten zult terugvinden van dit stukje. Echter uit het archief krijg je het toch niet.

  Bezint eer ge begint. Dit hadden ze relatief simpel kunnen voorkomen volgens mij, maar goed. De PR machine van AH draait merkbaar al op volle toeren, prima aanpak, lekker modern ook.


  18 juli 2007 om 15:39
  media

  Helemaal met je eens Roy maar vooralsnog geef ik de voorkeur een goede en pakkende titel dan ééntje die beter scoort in Google. Brood met muizen klinkt toch anders dan Brood met muisjes 😉

  Vwb je analyse, ik denk dat je gelijk hebt alhoewel nu het aantal blogs dat verwijst naar de video wel erg groot is.


  18 juli 2007 om 15:43
  Roy Huiskes

  Ja, daarvoor zou ik er even wat dieper in moeten duiken, maar zo te zien verwacht ik dat als je met dit artikel al scoop had gehad, de gevolgen wat grootschaliger waren.

  Geenstijl heeft niet echt de juist keywords in de tekst zitten (ah, in google synoniem voor Albert Heijn) en de bron van het viral effect is beetje te verspreid om echt linkbuilding succes te hebben. Het weblog van Fok heeft weinig tot geen autoriteit, dumpert staat het filmpje op maar dat is ook geen autoriteit. Als ik nu kijk staat het AD op pagina 3 samen met communicatie online met redelijke fresh content.

  Mijn inschatting is dat dit artikel morgen misschien daar in de buurt komt (top 30), had het een scoop geweest op dit blog had je in de top 20 gestaan, denk ergens rond plek 12-16 ofzo. AH heeft haar SERM, bij toeval? wel redelijk goed voor elkaar.

  Overigens heb ik hier geloof ik de AH/Kobalt discussie over de goudenkooi gemist?


  18 juli 2007 om 16:00
  media

  Enig idee waarom deze stream niet online komt Erik?


  19 juli 2007 om 05:57
  Steven

  @ Petra

  overigens betekent dat dat je je beelden wel voor eigen gebruik mag gebruiken (weblogs etc), alleen niet te koop aanbieden. Aangezien wij dat al doen met het materiaal en zo exclusiviteit voor afnemers kunnen garanderen. Nu 100% van de netto opbrengst (dus na aftrek kosten exploitant enzo) voor de skoeper is én wij – zeker met “zacht” nieuws als dit – een betere onderhandelingspositie en contacten hebben dan de gemiddelde Nederlander, loont het wél weer om je filmpjes op skoeps.nl te zetten… Afijn genoeg gepreekt:)

  Ben verder wel errug benieuwd hoe AH deze slechte publiciteit gaat aanpakken. Natuurlijk weet je dat ongedierte overal kans maakt om over je voedsel kruipen, maar ik koop toch ff geen broodjes bij AH to GO na deze beelden!

  Overigens goeie actie van Smulders om de concurrentie op stations te killen, ratje loslaten in de winkel en filmpje verspreiden. heel Nederland aan de patat mayo, prachtig!


  19 juli 2007 om 08:27
  Floris

  Eigenlijk oud nieuws, er lopen daar al jaren muizen rond.

  Ook toen Albert Heijn er nog niet zat. en alleen de stationsrestauratie.


  19 juli 2007 om 08:28
  koningwoning

  ‘k kan wel janken…..

  😉


  19 juli 2007 om 13:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!