2.0 vliegen in één klap

29 juni 2007, 14:12

De VPRO tilt ‘member gets member’-marketing naar een nieuw niveau, door de creatie van haar najaarscampagne aan haar leden over te laten. En ze slaat daarmee twee vliegen in één klap: Allereerst oogst ze natuurlijk creativiteit en synergie door haar enthousiaste achterban bij haar werving te betrekken. Maar wat nog belangrijker is, is dat ze met deze actie ook meteen de wensen en interesses van haar publiek prachtig in kaart brengt.

Dertig seconden zendtijd biedt de VPRO aan iedereen die in een spotje wil laten zien wat de VPRO voor hem of haar is. Want dat is voor een ieder anders. De een ziet de VPRO als het podium voor alternatieve popmuziek. De ander als de omroep voor documentaires. Of als platform voor absurde humor. Als laboratorium voor nieuwe ideeën. Als kweekvijver voor nieuw talent. Als multimediaal experiment. Als omroep voor de jeugd. De VPRO heeft nu eenmaal verschillende gezichten.

… lezen we op mijn vpro. En …

Bezoekers van de site kunnen de inzendingen voorzien van commentaar, een cijfer geven en een stem uitbrengen op hun meest gewaardeerde filmpje. Spotjes met de hoogste scores maken kans te worden uitgezonden.

Met andere woorden:

 1. De creatieve voorhoede geeft d’r visie op ‘haar’ VPRO.
 2. De reactieve achterhoede laat in reacties en beoordelingen zien wat hen ‘t meest aanstaat.
 3. De VPRO laat zich door de resultaten inspireren in haar programmering.
 4. En de consumerende totaliteit krijgt meer waar voor haar geld.

User Generated spotjes kunnen vanaf 15 juli worden ingezonden. Maar je kunt natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen -> lees hier de voorwaarden en specificaties waaraan je inzending moet voldoen.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

3 Reacties

  Annet

  Wist je dat de VPRO met HappyVPRO al heel lang twittert en 2.0-t? Alleen was de VPRO zich daar zelf niet van bewust, de leden wel. Vergeet dus niet de kracht van de achterban zelf. Selfmade imago en creativiteit. Verder lijkt me bovenstaande actie niet veel nieuws onder de zon. Achterwerk in de Kast was immers ook al 2.0.

  Opvallend veel VPRO op MF de laatste tijd … how come?

  BTW het is ook MIJN omroep 😉


  29 juni 2007 om 23:05
  mangold

  … en daarnaast laat ze ook regelmatig de omslag van haar TV-gids door abonnees ontwerpen.


  30 juni 2007 om 05:42
  Dust

  dit past in een mooie traditie van de VPRO als je het mij vraagt. Het laat juist zien dat de VPRO de achterban serieus neemt en graag gebruik maakt van diens capaciteit. Ik ga mijn camera maar eens afstoffen!


  30 juni 2007 om 07:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!