Eigen Messenger voor MySpace

26 juni 2007, 04:54

Eigen Messenger voor MySpace Online community MySpace heeft nu ook een eigen Messenger service: MySpaceIM (beta) (via: DC en TechZine). Deze versie vervangt de webmessenger, die al geruime tijd in gebruik was. MySpaceIM is al een jaar lang getest onder een select gezelschap van gebruikers. Erwin van Lun van het weblog Van Massamerk naar MensMerk zet deze ontwikkeling in een interessant daglicht:

‘Zo krijgen personal contact brands langzaam vorm. Personal contact brands faciliteren het onderling contact tussen mensen en dat onafhankelijk van welk scherm dan ook. Ze herkennen je direct, weten direct in welke dialogen je zit met welke vrienden, weten ook wie je goede vrienden zijn en wie niet. En brengen het contact op een hoger niveau. Dat begint met faciliteren op verschillende manieren. Eerst asynchroon via pagina’s, dan via Messenger, maar uiteindelijk hebben we ook live tekst, audio ‘bellen’ en videoverbindingen via personal contact brands. Dit is een stapje in die richting.’

Hierop aansluitend weet PCMweb te melden dat MySpace binnenkort ook met andere producten en diensten komt waarmee gebruikers zich ‘efficiënter kunnen uitdrukken’ en beter ‘hun sociale leven kunnen managen’. Op die manier wordt het netwerk steeds verder uitgebouwd. Klein nadeel: Mac gebruikers hebben pech, want MySpaceIM werkt niet op Firefox. Alleen op Internet Explorer.

Op Emerce is nog een artikel te vinden over sociale netwerksites die als startpunt fungeren voor nieuwe diensten. Op Facebook bijvoorbeeld zijn bijna 900 applicaties beschikbaar voor gebruikers. Van ‘Top Friends’ tot ‘ILike’, een muziekapplicatie.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Ronald ter Voert

  Alweer een nieuwe messenger, wordt eens tijd dat ze allemaal compatibel worden. Maar daar zijn een aantal bedrijven zoals eBuddy en Nimbuzz volgens mij al goed mee op weg.

  @matthijs: de door jou gebruikte quote van medeblogger Erwin van Lun is al vaker (deels) gebruikt en kun je de komende jaren voor veel nieuwe toepassingen eveneens gebruiken. Het is waar wat hij zegt, maar ook weer erg algemeen.


  26 juni 2007 om 11:21
  mgvandenbroek

  @Ronald: Een tijdloze quote, dus. Dat betekent vast dat het een goede is…. Maar dank voor de tip!


  26 juni 2007 om 11:29
  ErwinVanLun

  @Ronald: wat bedoel je met algemeen? Het zou bedrijven als Hyves geweldig veel richting geven als ze zich zouden realiseren dat ze contact faciliteren tussen mensen. Nu verkopen ze muziek, plaatsen ze CV’s etc etc. Als je weet dat je er bent om contact te faciliteren, mensen helpen bij het onderhouden van hun relaites, zijn er 1.000.0000 andere dingen die je eerst moet regelen.

  @Matthijs: je link is verkeerd. Er staat van Massamerk naar MensWerk (met een W, moet een M zijn). Kan je dat nog ff aanpassen? Tx!


  1 juli 2007 om 08:46
  ronaldtervoert

  @erwin: Matthijs koppelt `een quote` van jou specifiek aan deze post. Mijn reactie was dat deze quote algemeen geldt en niet specifiek voor t feit dat myspace een messenger krijgt.

  Dus idd ook geldig voor bv. een Hyves.


  1 juli 2007 om 09:11

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!