Viral Friday: Obama Girl

22 juni 2007, 07:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Obama Girl. Marco voorspelde vorige week zaterdag al dat de muziekvideo I Got a Crush on Obama van Obama girl weleens hoog zou kunnen eindigen in de wekelijkse Viral Friday. Een week geleden stond de YouTube teller van de BarelyPolitical.com video op 800.000 views, inmiddels is dat aantal verdubbeld.
Op plek 2, Hillary Clinton: Sopranos. De Democratische senator Hillary Clinton, in de race voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008, heeft een viral video gemaakt in de stijl van de tv-serie The Sopranos. Ze bootste, samen met manlief Bill, in het spotje voor de presentatie van haar campagne lied de slotscène uit de laatste aflevering van de populaire televisieserie na.
United 300 maakt de top 3 deze week compleet. Begin juni werd United 300 van maker Andy Signore verkozen tot beste movie spoof op de MTV Movie Awards 2007 in Los Angeles. De korte film kostte slechts $1000 en werd in 5 uur geschoten. Sinds afgelopen week is United 300 ook te vinden op diverse videosharing sites. Sindsdien is het filmpje in totaal zo’n 1,2 miljoen keer bekeken.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!