Payperpost: 28.000 deelnemende blogs

Payperpost: 28.000 deelnemende blogs

Dat bloggen voor geld al lang niet meer “not done” is, blijkt wel uit de cijfers van PayPerPost.com, het bedrijf dat bloggers betaalt om over een artikel te schrijven. Deze week werd bekend dat het bedrijf 7 miljoen dollar heeft opgehaald, en dat er 28.000 weblogs actief meewerken aan betaald bloggen.

Het bedrijf heeft inmiddels al 10 miljoen dollar opgehaald, en wordt gewaardeerd op 25 miljoen. Investeerders zijn Draper Fisher Jurveston, Inflexion Partners en Village Ventures. De omzet van het bedrijf zal dit jaar stijgen naar 5 miljoen dollar, terwijl de verwachting is dat aan het einde van dit jaar meer dan 40.000 bloggers zullen deelnemen aan PayPerPost. Opmerkelijk is verder dat vooral de negatieve publiciteit die het bedrijf te verwerken kreeg, van onder meer Michael Arrington van Techcrunch, tot een enorme versnelling heeft geleid van deelnemende blogs.

In de VS lijkt daarmee definitief het betaald bloggen normaal te zijn geworden. In Nederland gebeurt dit slechts mondjesmaat. Blogads.nl heeft diverse succesvolle campages verzorgt, maar de aantallen die PayPerPost haalt, worden bij lange na niet gehaald. Daarbij speelt mee dat PayPerPost massawerk is, terwijl de campagnes van Blogads echt maatwerk zijn. (Bron: Hyped.nl)


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Bevestigt ook nog eens de stelling "No such thing as bad PR" (Guy Kawasaki).

  geplaatst op
 • Er zijn in NL ook best wel bloggers die willen meewerken aan Pay-per-post artikelen. Taalgebied is mega veel kleiner (NL vs EN) dus investering in software voor de uitvoering in NL vraagt meer lef :)
  Zou je gebruik kunnen maken van Pay-per-post, reviewme.com of text-link-ads software? mmm

  geplaatst op
 • Pay Per Post / CPP / Cost per Post...

  Hoort er natuurlijk helemaal bij en is het naief en/of hypocriet te menen dat dit 'not done' is. TV en tijdschriften werken al jaren zo.

  Wie met bereik wil er voor me bloggen? ;-P

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.