Coca Cola company start mobiel sociaal netwerk rond Sprite

Coca Cola company start mobiel sociaal netwerk rond Sprite

{title}De Coca Cola company is bezig met een MySpace-achtige hangplek applicatie voor de mobiele telefoon. Het is de bedoeling dat gebruiker via de mobiele telefoon kan inloggen, een profiel kan aanmaken en nieuwe vrienden maken. Hiermee wil Coca Cola jongeren binden aan haar softdrinks en aan Sprite in het bijzonder. De applicatie zal het eerst worden gelanceerd in China en in de Verenigde Staten.

The Coca-Cola Company needs to continue to recruit future generations of consumers,” zegt Mark Greatrex, senior vice president of marketing for Coca-Cola in het persbericht. “Mobile marketing is absolutely where it’s at for us going forward.”

In China werd het netwerk vorige week gelanceerd en vanaf 22 juni gaat het netwerk live in Amerika. Ook kijkt het bedrijf naar uitbreiding in een regio als Latijns-Amerika. Of en wanneer de rest van de wereld zal volgen, is nog niet bekend.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Caroline, heb je enig idee waarom Coca Cola zo nadrukkelijk alleen maar stuurt op een mobiel sociaal network en het geen integraal onderdeel laat zijn van het web?

  geplaatst op
 • Niet helemaal vreemd dat 'network digging' van Coca Cola. Iets dergelijks probeerde men ook al in 2000(!).

  geplaatst op
 • @vincent: nee, geen idee.

  geplaatst op
 • Zoals wij einde vorig jaar in Mexico merkte gelooft Coke sterk in mobiel als the next big thing. Gezien de enorme groei van (connected) mobile devices zie ik die logica wel ;)

  geplaatst op
 • Ik begrijp hier niks van. Wat is het sociale object dat iedereen in het netwerk verbindt?

  M.a.w wat is de functie van het netwerk?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.