Coca Cola company start mobiel sociaal netwerk rond Sprite

10 juni 2007, 09:26

{title}De Coca Cola company is bezig met een MySpace-achtige hangplek applicatie voor de mobiele telefoon. Het is de bedoeling dat gebruiker via de mobiele telefoon kan inloggen, een profiel kan aanmaken en nieuwe vrienden maken. Hiermee wil Coca Cola jongeren binden aan haar softdrinks en aan Sprite in het bijzonder. De applicatie zal het eerst worden gelanceerd in China en in de Verenigde Staten.

The Coca-Cola Company needs to continue to recruit future generations of consumers,” zegt Mark Greatrex, senior vice president of marketing for Coca-Cola in het persbericht. “Mobile marketing is absolutely where it’s at for us going forward.”

In China werd het netwerk vorige week gelanceerd en vanaf 22 juni gaat het netwerk live in Amerika. Ook kijkt het bedrijf naar uitbreiding in een regio als Latijns-Amerika. Of en wanneer de rest van de wereld zal volgen, is nog niet bekend.

Caroline Korsten is actief op het internet sinds midden jaren negentig. Ze studeerde communicatie en (gezondheids)psychologie en heeft een brede kennis en werkervaring op het gebied van PR, journalistiek, marketingcommunicatie en reputatiemanagement. Gewerkt bij diverse multinationals. Deze Europa-trotter woonde vier jaar in Duitsland en twee jaar in Engeland. Geinteresseerd in alles wat met online communicatie en psychologie te maken heeft.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Vincent Leenders

  Caroline, heb je enig idee waarom Coca Cola zo nadrukkelijk alleen maar stuurt op een mobiel sociaal network en het geen integraal onderdeel laat zijn van het web?


  10 juni 2007 om 10:19
  caroline777

  @vincent: nee, geen idee.


  10 juni 2007 om 11:46
  Dennis Hettema

  Zoals wij einde vorig jaar in Mexico merkte gelooft Coke sterk in mobiel als the next big thing. Gezien de enorme groei van (connected) mobile devices zie ik die logica wel 😉


  10 juni 2007 om 12:41
  Raimo

  Ik begrijp hier niks van. Wat is het sociale object dat iedereen in het netwerk verbindt?

  M.a.w wat is de functie van het netwerk?


  12 juni 2007 om 11:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!