• Mobile
  wordt gesponsord door

Viral Friday: Batman The Dark Knight

Viral Friday: Batman The Dark Knight
Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar viralfriday@marketingfacts.nl.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Warner Bros: Batman The Dark Knight. Deze zeer ingenieuze viral marketing campagne ter promotie van de opvolger van Batman Begins, die zich deze week ontspinde op het web bevatte mysterieuze afbeeldingen, interactieve e-mails, defaced pop-ups, verborgen teksten etc, die ervoor zorgden dat andere gebruikers snel in de actie geïnteresseerd raakten. Op plek 2, het Wereld Natuur Fonds. DraftFCB te Toronto, maakte deze zeer mooie outdoor campagne. Gedurende de dag wordt het steeds duidelijker wat de opwarming van de aarde tot gevolg kan hebben. Elave maakt de top 3 deze week compleet. De reclamespot van het Britse cosmetica bedrijf is een groot succes op het internet. Dat is niet verwonderlijk want iedereen in de spot is naakt, zelfs de 38-jarige CEO Joanna Gardiner. De verkopen van het bedrijf zijn dankzij de campagne al met 500 procent de hoogte in geschoten.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Hij was weer goed!
  Miste alleen deze in het lijstje 24 Day Zero. Zeker omdat hij ook al voorbij kwam in Google Trends op 21 mei :)

  geplaatst op
 • Prima lijst; kon alleen de derde niet aan de praat krijgen en begrijp niet waarom de viral van Microsoft in de top-10 staat.

  geplaatst op
 • Die 'viral' van Microsoft mag wat mij betreft wel door iets beters vervangen worden ;-)

  geplaatst op
 • Mwoah, vind die ook niet echt spectaculair Carl; er zijn vast betere te vinden voor de top-10!

  geplaatst op
 • @Marco,

  Mogelijk een idee om ergens op de website iets te bouwen zodat er gedurende de week nominaties kunnen worden doorgegeven voor de FV?
  Bedoel web2.0? User in control enzo? :P

  geplaatst op
 • @Martin: is zeker een idee! We hebben overigens al een aantal verbeteringen doorgevoerd zoals het continue tonen van de top-10 gedurende de week, de mogelijkheid om per viral te reageren, aantal reacties wordt getoond en archief is nu ook toegankelijk gemaakt. Ratings van virals (maar dit geldt eigenlijk voor alle postings) is wat mij betreft zeker iets dat we in Marketingfacts 3.0 zouden moeten meenemen!

  geplaatst op


 • @Paul: licht eens toe? Missen we iets?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.