Viral Friday: Batman The Dark Knight

25 mei 2007, 07:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Warner Bros: Batman The Dark Knight. Deze zeer ingenieuze viral marketing campagne ter promotie van de opvolger van Batman Begins, die zich deze week ontspinde op het web bevatte mysterieuze afbeeldingen, interactieve e-mails, defaced pop-ups, verborgen teksten etc, die ervoor zorgden dat andere gebruikers snel in de actie geïnteresseerd raakten. Op plek 2, het Wereld Natuur Fonds. DraftFCB te Toronto, maakte deze zeer mooie outdoor campagne. Gedurende de dag wordt het steeds duidelijker wat de opwarming van de aarde tot gevolg kan hebben. Elave maakt de top 3 deze week compleet. De reclamespot van het Britse cosmetica bedrijf is een groot succes op het internet. Dat is niet verwonderlijk want iedereen in de spot is naakt, zelfs de 38-jarige CEO Joanna Gardiner. De verkopen van het bedrijf zijn dankzij de campagne al met 500 procent de hoogte in geschoten.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

6 Reacties

  media

  Prima lijst; kon alleen de derde niet aan de praat krijgen en begrijp niet waarom de viral van Microsoft in de top-10 staat.


  25 mei 2007 om 09:08
  media

  Mwoah, vind die ook niet echt spectaculair Carl; er zijn vast betere te vinden voor de top-10!


  25 mei 2007 om 11:48
  martinm

  @Marco,

  Mogelijk een idee om ergens op de website iets te bouwen zodat er gedurende de week nominaties kunnen worden doorgegeven voor de FV?

  Bedoel web2.0? User in control enzo? 😛


  25 mei 2007 om 12:33
  media

  @Martin: is zeker een idee! We hebben overigens al een aantal verbeteringen doorgevoerd zoals het continue tonen van de top-10 gedurende de week, de mogelijkheid om per viral te reageren, aantal reacties wordt getoond en archief is nu ook toegankelijk gemaakt. Ratings van virals (maar dit geldt eigenlijk voor alle postings) is wat mij betreft zeker iets dat we in Marketingfacts 3.0 zouden moeten meenemen!


  25 mei 2007 om 12:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!