Google koopt Feedburner voor 100 miljoen dollar

23 mei 2007, 15:59

Het gerucht ging al geruime tijd dat Google het ‘RSS-tellertjeFeedburner zou gaan overnemen. Ik werd zojuist via Twitter getipt dat de overname nu officieel is bevestigd:

(…) Feedburner is in the closing stages of being acquired by Google for around $100 million. The deal is all cash and mostly upfront, according to our source, although the founders will be locked in for a couple of years. The information we have is that the deal is now under a binding term sheet and will close in 2-3 weeks, and there is nothing that can really derail it at this point. (…)

Steve en alle anderen bij Feedburner, gefeliciteerd en succes met de deal!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  Mark de Bruin

  Het moest iemand een keer opvallen dat Feedburner een interssant bedrijf met interessante klanten is. Ben benieuwd of ze het gaan koppelen aan Analytics, Adwords en Adsense 😉


  23 mei 2007 om 16:57
  SEO Handleiding

  Goeie move Feedburner is zeker de partij op het gebied van RSS, nu is het nog maar wachten tot de eerste adsense banners in je feed verschijnen.


  23 mei 2007 om 18:00
  brandnewmedia

  En het blijft maar doorgaan.. Ze nemen de marktleider in RSS feeds over (nietwaar?) en wat is het grappige, het kost niet meer dan een weekje zakgeld voor Google.


  23 mei 2007 om 18:02
  media

  Feedburner is zeker één van de marktleiders in deze markt (RSS-stats maar sinds geruime tijd ook ook RSS-ads). Zitten bij veel grote online publishers zodat ze nu ook via het RSS-kanaal binnen zijn. What’s next?


  23 mei 2007 om 18:07
  Annet

  Ik vind dat GETWITTER ook superirritant, maar ik ben dan ook (nog) geen twitter, jij ook niet Paul? 😉


  23 mei 2007 om 18:44
  ertje

  Typisch iets voor Google !


  23 mei 2007 om 20:12
  André Scholten

  Het is zelfs zo irritant dat getwitter dat ik er nu zelf ook maar een account aangemaakt heb. Nu nog uitzoeken hoe het werk 😛

  Goede zet van Google om Feedburner te kopen, ik hoop hiermee op een integratie met Google Analytics. Dat je in het overzicht van je bronnen naast CPC, Referrer en Organic ook RSS gaat zien.


  24 mei 2007 om 05:13
  Ruben’s Online Marketing

  Same here Andre… En makkelijke integratie met AdSense natuurlijk, met een paar mooie voor RSS geschikte formaten…


  25 mei 2007 om 16:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!