Samenwerking Google en Salesforce?

22 mei 2007, 03:29

De Wall Street journal meld uit ‘betrouwbare bron’ dat Google en Salesforce.com binnen enkele weken een samenwerking bekend zullen maken. Daarmee willen de twee bedrijven een vuist maken tegen Microsoft. De samenwerking betreft web-based software. Salesforce is vooral bekend om zijn webgebaseerde Customer Relationship Management (CRM) software met zijn Appexchange Google lanceerde in januari een kloon van Microsoft Office: Google Apps premier edition

Interessant als je bedenkt wat een koppeling van organic en paid search met Google Analytics en CRM van Salesforce kan betekenen voor het meten van online naar offline conversie en offline naar online conversie.

Keesjan Deelstra (1966) is getrouwd met Tessel en is trotse vader van vier dochters: Sacha, Suja, Meike en Elvi. Hij schreef het veelgeprezen ‘Handboek zoekmachine marketing’; het eerste Nederlandse boek over Organic en Paid search dat inmiddels meer dan 12.000 keer verkocht is. Hij studeerde Sociale Geografie aan de UvA in Amsterdam en vond zijn stek uiteindelijk in de internetwereld. Met zijn bureau InternetEffect adviseert hij grote en kleine bedrijven op het gebied van zoekmachinemarketing. SEO+SEA+Analytics= > Omzet. Hij draagt kennis over met het boek en cursussen: 'live' workshops en trainingen en de nieuwe E-learning SEO cursus. Met de SEO tool SeoEffect tenslotte, kunnen ondernemers zelf met hun SEO aan de slag. SEO Effect wordt inmiddels door meer dan 5000 websites gebruikt.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Emiel Kamzol

  Ik snap de combinatie van beide bedrijven. Maar wordt Google op deze manier niet te machtig?. Als de informatie die in salesforce zit aan google(analytics,adwords) wordt gekoppeld krijgt google dan niet te veel informatie van een bezoeker?


  22 mei 2007 om 06:54
  marbles

  @Emiel Welneeeeeee


  22 mei 2007 om 07:16
  Ronald van Klooster

  Maxlead heeft zelfs al een eerste implementatie achter de rug van SalesForce en SEM van een UK klant. Echt een hele mooie oplossing die SalesForce heeft. Ik denk dat er snel meerdere zullen volgen. Microsoft CRM zal snel met een plug in gaan komen die inspeelt op deze module die goud waard kan zijn voor bedrijven die al SEM koppelen aan CRM. Slimme zet van Google maar ik kan me niet voorstellen dat dit een exclusive deal is want SalesForce zal zich absoluut ook aan Microsoft gaan verbinden. Maxlead heeft ook voor andere klanten al CRM koppelingen gemaakt waarbij zelf de techniek op maat is gemaakt omdat er domweg nauwelijks iets op de markt is.


  22 mei 2007 om 08:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!