De belangrijkste nieuwsbronnen volgens Google News

21 mei 2007, 10:51

{title}Welke bronnen gebruikt Google News? Welke nieuwe bronnen zijn daar de afgelopen maand bij gekomen? Wat zijn de belangrijkste bronnen? Welke berichten waren het belangrijkst? Op dit soort vragen probeert de Google News Tracker een antwoord te vinden. De tool is gemaakt door Search Bistro en Private Radio.

De belangrijkste bronnen in Nederland zijn op dit moment het AD, Trouw, Nos, Telegraaf, Elsevier en de Volkskrant. O ja, Marketingfacts staat op plek 98 met deze 8 berichten, verder zie ik verdacht weinig sites uit de Marketing en Communicatie top 100. Een leuke tool, al is het even zoeken naar de juiste schermen en is de score nogal ondoorzichtig.

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Floris

  Nu.nl valt tegen?


  22 mei 2007 om 04:31
  media

  Marketingfacts op de 99ste plaats!

  Als nu de bloggers niet iedere keer die datum uit de URL halen, dan klimmen we wellicht nog in deze lijst 😉


  22 mei 2007 om 04:41
  media

  Wel een vreemde lijst; vanuit Marketingfacts zijn namelijk de afgelopen maanden veel meer berichten overgenomen door Google News. Wellicht alleen berichten in de laatste x periode?


  22 mei 2007 om 04:47
  Remi

  Volgens mij tellen ze alleen berichten die als primaire bron op de homepage van Google news hebben gestaan. Als er meerdere bronnen bij een artikel staan en je bent de tweede, dan telt ie niet. Maar wellicht kunnen de makers opheldering geven over waarom sommige van onze berichten ontbreken?

  En het is natuurlijk een beta 😉


  22 mei 2007 om 05:21
  martinm

  Opvallend is dat van de gratis kranten metro hoogstaat (maar wel de vlaamse editie?) en daarna op 2 depers. Niet slecht voor een krant die toch ook pas een paar maanden bezig is en waarvan de website nog niet heel lang in de lucht is….


  22 mei 2007 om 05:28

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!