De belangrijkste nieuwsbronnen volgens Google News

De belangrijkste nieuwsbronnen volgens Google News
{title}Welke bronnen gebruikt Google News? Welke nieuwe bronnen zijn daar de afgelopen maand bij gekomen? Wat zijn de belangrijkste bronnen? Welke berichten waren het belangrijkst? Op dit soort vragen probeert de Google News Tracker een antwoord te vinden. De tool is gemaakt door Search Bistro en Private Radio.

De belangrijkste bronnen in Nederland zijn op dit moment het AD, Trouw, Nos, Telegraaf, Elsevier en de Volkskrant. O ja, Marketingfacts staat op plek 98 met deze 8 berichten, verder zie ik verdacht weinig sites uit de Marketing en Communicatie top 100. Een leuke tool, al is het even zoeken naar de juiste schermen en is de score nogal ondoorzichtig.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Nu.nl valt tegen?

  geplaatst op
 • Marketingfacts op de 99ste plaats!

  Als nu de bloggers niet iedere keer die datum uit de URL halen, dan klimmen we wellicht nog in deze lijst ;-)

  geplaatst op
 • Wel een vreemde lijst; vanuit Marketingfacts zijn namelijk de afgelopen maanden veel meer berichten overgenomen door Google News. Wellicht alleen berichten in de laatste x periode?

  geplaatst op
 • Volgens mij tellen ze alleen berichten die als primaire bron op de homepage van Google news hebben gestaan. Als er meerdere bronnen bij een artikel staan en je bent de tweede, dan telt ie niet. Maar wellicht kunnen de makers opheldering geven over waarom sommige van onze berichten ontbreken?

  En het is natuurlijk een beta ;-)

  geplaatst op
 • Opvallend is dat van de gratis kranten metro hoogstaat (maar wel de vlaamse editie?) en daarna op 2 depers. Niet slecht voor een krant die toch ook pas een paar maanden bezig is en waarvan de website nog niet heel lang in de lucht is....

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.