Google Audio Ads voor iedereen beschikbaar in de V.S.

Google Audio Ads voor iedereen beschikbaar in de V.S.

Google Audio Ads uit bèta in de V.S.Google heeft Google Audio Ads vandaag officieus gelanceerd in de Verenigde Staten. Daarmee is het nu voor alle in Amerika opererende adverteerders mogelijk geworden om via AdWords landelijk te adverteren op een groot aantal radiostations.

Het principe van Audio Ads is hetzelfde als bij AdWords. Adverteerders geven een maximum budget op en bieden vervolgens een bepaald bedrag per 1.000 luisteraars. Op basis daarvan geeft Google een indicatie van de mogelijkheden en de resultaten. Tenslotte is het een kwestie van een radiocommercial uploaden en je kunt de ether in.

De eerste tests met Audio Ads vonden plaats in december van het vorige jaar. De resultaten waren toen dusdanig goed dat de test in maart van dit jaar al fors werd uitgebreid. En nu dus volledige beschikbaarheid. Ik ben benieuwd of ook andere landen binnenkort gebruik kunnen gaan maken van deze mogelijkheid. Is Nederland überhaupt een optie?


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Vraag het me af of Nederland een optie is. Immers is het radiolandschap hiervoor te klein denk ik? Natuurlijk zijn er landelijk, regionale én lokale radiostations maar dit is natuurlijk niets vergeleken bij de omvang aan de andere kant van de plas :)
  Overigens lijkt het me wel mooi áls het komt. En we als adverteerder dan via bv Radio538 alsnog regionaal kunnen adverteren (via zendmast locatiebepaling oid?)

  geplaatst op
 • Neem aan dat de techniek ook toe te passen is in internet radio? Lijkt me iig een logische combo. En dan zal de Nederlandse markt toch een mogelijkheid zijn, ook al is ie niet zo groot.

  geplaatst op
 • Dat opent de deur voor lokaal cross-media geweld, een aankondiging via de radio en een daaraan opgehangen een online actie. Daar kun je nog 'ns wat fantasie in steken!

  Ben benieuwd wanneer we daar de eerste uitingen van tegen gaan komen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.