Grolsch & JCDecaux introduceren bierkoelkast abri

Grolsch & JCDecaux introduceren bierkoelkast abri

Eerder zagen we al met de WonderBra abri en de "Overal Reclame" posting van Ernst dat reclamebureau's bijzonder innovatief, interactief en creatief moeten zijn, om nog op te vallen in de hedendaagse reclame overload. Na het bierflesje als ruilobject komt Grolsch met de bierkoelkast abri ter promotie van het nieuwe groene bierflesje in samenwerking met JCDecaux, marktleider in outdoor advertising. En ja .... met de vroegste zomer ooit kun je mannen niet kwalijk nemen dat ze zin hebben in zo'n goudgele rakker (via Adme.ru). Een andere creatieve outdoor campagne, gemaakt door Ons Hoofdkwartier, is die van Amnesty International welke op verscheidene internationale blogs te vinden is. Iemand deze abri's al gespot?


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • In een artikel van de NY Times van januari 2007 schatte onderzoeksbureau Yankelovich in dat een persoon in een stad 30 jaar geleden zo'n 2000 advertenties per dag te verwerken kreeg. Dit is inmiddels opgelopen tot 5000 advertenties vandaag de dag. Sommigen verzetten zich dan ook tegen deze ongebreidelde advertentiestroom en komen in actie middels een site The Anti-Advertising Agency en video.

  geplaatst op
 • Ik had de abri van Grolsch al enige tijd geleden gezien in Utrecht. Ik vond hem zelf heel leuk bedacht en als marketingstudent kon ik hem zeer waarderen. Wat ik me echter wel afvraag is of de "gewone consument" de koelkastdeur opmerkt. En als dit het geval is vraag ik me af of de reclame dusdanig veel effectiever is, dat het de ongetwijfeld veel hogere kosten per abri compenseert

  geplaatst op
 • Misschien niet voor de "gewone" consument, maar het komt door deze originele aanpak wel weer naar voren op het web (zoals hier) en dat zorgt ook weer voor extra aandacht en bereik. Dat compenseert wel weer die hogere kosten.

  geplaatst op
 • Een erg leuke uiting, maar ik vraag mij af hoe lang dit heel blijft. Het ziet er niet echt hufterproof uit.

  geplaatst op
 • De Amnesty International heb ik alleen nogmaar gespot in Rdam,
  check: http://getvertising.nl/?p=103
  ookal word de boodschap door de bewoners van zon bushokje nogal dubbel...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.