Hackers zijn dol op Apple TV’s

9 april 2007, 13:20

{title}

Terwijl anderen lást hebben van hackers, spint Apple er juist garen bij: sinds haar “Hack maar lekker raak, ’t is – na aankoop – tenslotte jouw Apple TV; het enige waar je op moet letten is dat de garantie daarmee vervalt.”-uitspraak wordt de jongste telg uit de Apple familie bijna dagelijks uitgebreid met nieuwe functionaliteit. Zo zijn er – vanzelfsprekend – mensen die er Linux op draaien, of een origineel en compleet MacOS. Maar ook voor het in de MacTV software integreren van een RSS-lezer draaien de vrolijke hackers hun handen niet om. En een AppleTV driver voor een externe harddisk laat ook al niet lang meer op zich wachten.

Apple laat hiermee prachtig zien wat er gebeurt zodra je merk open stelt voor de ideeën en medewerking van je klanten!

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

4 Reacties

  Jelmer Voogel

  @Alper: het maakt Apple ook weinig uit dat je geen filmpjes bij itunes koopt omdat de Apple TV toch al winst oplevert. De xBox 360 en playstation 3 worden onder de productie prijs verkocht omdat de games voor de platformen het geld opleveren.


  10 april 2007 om 05:24
  Luc Franken

  De meeste mensen hebben toch geen zin in het zelf maken van allerlei applicaties of ze op vage manieren moeten installeren. Als er 1 of 2 goede producten uit voort komen waar veel vraag naar is kan Apple deze op simpele wijze weer verkopen in de winkels.


  10 april 2007 om 08:07
  Wouter

  Als eigenaar van een Apple TV volg ik deze ontwikkelingen op de voet. Het is inderdaad goed om te zien dat er eindelijk een merk is die weet om te gaan met “hackers” van hun product. Aan de klant de keus om de garantie te laten vallen of niet. Overigens is dit alleen het geval bij de harddisk-swap en OS hacks waarbij je het ding open moet maken.


  10 april 2007 om 08:43
  Raimo

  Wat een tegenstelling met de Iphone..Die inconsistentie kan ik nog niet echt rijmen..


  10 april 2007 om 10:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!