Thailand blokkeert YouTube

4 april 2007, 20:16

De Thaise autoriteiten hebben vandaag de toegang tot de video uitwisselingsdienst YouTube afgesloten. Eigenaar Google weigert een filmpje te verwijderen, waarin de Thaise koning Bhumibol Adulyadej wordt bespot. Belediging van koning Bhumibol Adulyadej is in Thailand strafbaar. Er staat maximaal vijftien jaar cel op. De Thaise minister van Communicatie heeft laten weten de blokkade pas te zullen opheffen als het filmpje is verwijderd. Eerder werd de populaire videodienst al geblokkeerd in Iran, Brazilië, Turkije en een Australische staat. (Via Nu.nl)

Update 5 april: Het filmpje is door de gebruiker verwijderd van YouTube

Zie Planet Multimedia en Boston Herald voor meer info.

Update 7 april: 3 nieuwe filmpjes opgedoken

Zie Mashable en comments voor meer info.

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

3 Reacties

  schief

  “This video is no longer available”


  5 april 2007 om 05:27
  Paul van Veenendaal

  @Roel:

  Ja … je kon er op wachten. Heb ’t filmpje nog niet gespot bij andere videosharing diensten. Mocht ik ‘m vinden dat vervang ik bovenstaand filmpje.


  5 april 2007 om 06:24
  schief

  Ik was vooral verbaasd over het feit dat je dit nog niet hebt geplaatst of het is al niet meer beschikbaar, terwijl je aangeeft dat Google weigert deze video te verwijderen. Afsluiten website en hop video er af. Hoe groot was die weigering dan, wat waren op dat moment de argumenten het wel te laten staan en wat is nu het argument het wel offline te halen? Als eerst vrijheid van meningsuiting is gepredikt bijvoorbeeld, zou het wel bizar zijn om het niet veel later toch offline te halen vanwege de afsluiting. Dat zou een lekker signaal zijn; wat we zeiden over vrijheid van meningsuiting weegt minder zwaar dan de commerciële belangen… Maar goed, ik weet het commentaar bij de weigering niet, dus moeilijk daarover dan te oordelen.


  5 april 2007 om 07:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!