Nieuws uit de blogosfeer

4 april 2007, 03:33

Nieuws uit de blogosfeerTerwijl Dave Siffry van Technorati gisteren een update publiceerde van The State of Technorati, heb ik door tijdgebrek afgelopen weken aardig wat nieuws laten liggen uit de blogosfeer. Voor geinteresseerden een korte samenvatting.

Zo heeft de website van het vakblad voor ondernemers Bizz.nl een nieuw jasje gekregen en vormt de weblog de basis van de nieuwe website.

En terwijl er nog dagelijks nieuwe weblogs worden opgestart, zijn er ook steeds meer weblogs die stoppen. Afgelopen week werd bekend dat EO-directeur Henk Hagoort stopt met zijn weblog op de EO-site. Eén van de redenen is dat hij met zijn “openhartige ontboezemingen binnen de EO meer ruis veroorzaakt dan mij vaak lief is” aldus Hagepoort.

In het AD van afgelopen week vraagt AD Reisjournalist Hans Avontuur zich af welke reis-weblogs je nog kunt vertrouwen. Hij verwijst daarbij naar de laatste National Geographic Traveller waar uit de doeken wordt gedaan dat steeds meer bloggers helemaal geen reizigers zijn. De reiswereld fêteert hen met tickets, hotelovernachtingen en attracties, in ruil voor juichende stukjes. En uiteraard wordt er ook gerefereerd aan de case van het Nederlands Bureau voor Toerisme waarin 25 Amerikaanse bloggers op uitnodiging op bezoek waren in Amsterdam.

Een laatste bericht dat ik jullie niet wil onthouden, en in het verlengde ligt van het vorige, is de opschudding die is ontstaan naar aanleiding van een bloggersdiner van het farmaceutische bedrijf Johnson & Johnson. Bekende medische bloggers als Medgadget, BrandWeekNRX, Pharmalot, DocInTheMachine, Healtcarevox genoten vorige maand op kosten van het faramceutische bedijf van een exclusieve maaltijd in een Italiaans restaurant in New York. En blijkbaar viel dat niet bij iedereen in goede aarde!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  Arnoud

  David Sifry heeft geen update van The State of the Blogosphere gegeven, die komt binnenkort en gaat State of the Live Web heten. Dit was The State of Technorati


  4 april 2007 om 04:33
  media

  Je hebt gelijk; hij heeft een update gegeven van state of technorati en gelijktijdig een overzicht gemaakt van eerdere updates state of the blogosphere. Anyway, het triggerde mij om een paar highlights van de afgelopen weken op een rijtje te zetten.


  4 april 2007 om 04:36
  Buddy

  Home run! Great sliggung with that answer!


  12 juli 2016 om 05:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!