B2B Mediabestedingen 2007-2008

B2B Mediabestedingen 2007-2008

Adverteerders: Hoe is uw budget voor marcom verdeeld in 2006 en hoe verwacht u dat het in 2008 verdeeld zal zijn? (Totaal per jaar = 100%)

Gisteren presenteerde de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap (UVW) van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) de resultaten van de trendverkenning naar business-to-business of B2B Mediabestedingen 2007-2008. Het is de eerste keer dat een dergelijk branchebreed en toekomstgericht onderzoek onder B2B-adverteerders en mediabureaus is gehouden aldus een vandaag verstuurd persbericht van NUV.

De gepresenteerde ontwikkelingen zijn misschien niet steeds even verrassend maar de snelheid, omvang en brede spreiding er van over branches zijn opvallend. Uit het onderzoek komt onmiskenbaar naar voren dat de B2B-adverteerder veel verwacht van de mogelijkheden van het internet en dat hij verwacht deze op de korte termijn te benutten.

Aan het onderzoek dat is uitgevoerd door Ithaka Marktanalisten hebben ruim 400 adverteerders met budgetverantwoordelijkheid deelgenomen vanuit zeer uiteenlopende branches, bedrijfsgrootte en marketingbudgetten. Er is daarbij niet alleen gekeken naar ontwikkelingen op bijvoorbeeld product en corporate niveau maar ook naar ontwikkelingen rond arbeidsmarktcommunicatie. Daarnaast hebben zowel vooraf als achteraf intensieve diepte-interviews met betrokkenen en adverteerders plaatsgevonden om de resultaten beter te analyseren en de trends beter te duiden.

Het volledige onderzoeksrapport ‘B2B mediabestedingen 2007–2008, een verkennend onderzoek naar trends in bestedingen in B2B-media’ is voor leden van NUV via de site te downloaden en aan te vragen via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).


Delen

0
0


Er zijn 5 reacties op dit artikel

 • hmmm, marco weet jij toevallig waar e-mail marketing communicatie in dit kader onder valt? bij online communicatie of bij DM.

  geplaatst op
 • @Bas: dit wordt niet expliciet genoemd maar aangezien e-nieuwsbrieven/e-zines zijn opgenomen in het lijstje online/digitale mogelijkheden (zie figuur), vermoed ik dat het valt onder online communicatie.

  geplaatst op
 • In dit onderzoek hebben we inderdaad e-mail marketing ingedeeld bij online communicatie

  geplaatst op
 • Is mobile communicatie helemaal niet aan de orde? Daar zit nou juist een sterke groei...

  geplaatst op
 • Heb je toevallig ook het tweede onderzoek besproken? Trends in b2b mediabestedingen 2010-2011? Kan het hier in ieder geval niet zo snel vinden..

  Ik kan er weinig over vinden en ben op zoek naar wat meer info over dit onderzoek..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.