Randstad in Second Life

Randstad in Second Life

Nadat eerder ABN AMRO en Philips hun eerste stappen in Second Life gezet hebben, is nu Randstad de trotse bezitter van een nieuw Second Life eiland.

Het grote verschil tussen b.v. Randstad en ABN AMRO in second life is vooral dat Randstad er serieus werk van gaat maken, en het niet enkel als een PR molen gebruikt. Randstad gaat namelijk virtueel werven in Second life, voor echte én virtuele banen.

Zo heeft men o.a. een baan open staan voor een Second Life journalist (betaling L$ 225 per uur), iets voor Annet of Polle misschien. Vier maanden SL ervaring is vereist. Ook zoekt men Second Life gidsen en medewerkers voor een virtuele fietsenwinkel. Allen betaald in Linden Dollars.

Ook hebben al zo’n 30 SL’ers zich ingeschreven in de CV database. Waarbij ik hoop dat de geboorte data niet echt kloppen, want kinderen onder het jaar is echt niet toegestaan te werken in Nederland. Het is vooral database vulling van enkele intercedenten en een aantal test accounts, maar het idee is leuk.

Uiteraard werft Randstad ook in Second Life voor First life beroepen. Men pakt het in ieder geval beter aan dan ABN AMRO (zo lijkt het op het eerste gezicht in ieder geval) door wat bemanning achter te laten in Second Life.

Dit wil overigens niet zeggen dat ik een geloof in Second Life heb gekregen, want in alle eerlijkheid heb ik nog steeds erg mijn twijfels of het echt de hit gaat worden die men denkt. Ik kan me ergens wel vinden in het doemscenario van Carl, hoewel ik er natuurlijk helemaal naast kan zitten.


Geplaatst in

DelenEr zijn 48 reacties op dit artikel

 • Als we dan toch bezig zijn: ook Essent en Fontys University zitten in Second Life.

  We kunnen langzamerhand de vraag stellen wie er niet in Second Life zit. Ik vrees dat ik daar het antwoord ook op heb, en dat is klanten ;-)

  geplaatst op
 • Inderdaad Marco.
  Ik verbaasde me er ook weer over dat het NOS journaal zich weer liet gebruiken als reclamevehicel voor randstad toen ik het non-item zag aan het einde van het journaal...

  die kerel van randstad: "er schrijven zich regelmatig 4,3 miljoen bezoekers in op secondlife"

  right

  geplaatst op
 • @Marco: met het grote verschil tussen Essent en de anderen dat het voor Essent een zeer tijdelijk karakter heeft en wordt ingezet in een cross mediale arbeidscommunicatie campagne. Het is een ondersteuning van de Carrierebeurs.

  geplaatst op
 • @Daniel: Ben ik van op de hoogte en het was ook geen kwaliteitsoordeel; sterker nog, ik denk dat het goed is dat bedrijven experimenteren met dit soort nieuwe media. Vind wel belangrijk dat men zich blijft realiseren dat men er voorlopig met name de early adoptors vind en waarschijnlijk niet de doelgroep. Tenzij dat, zoals in het geval van Randstad, een hele specifieke groep is die aktief is binnen SL.

  geplaatst op
 • @ klaas /klaas Ik denk juist dat het heel geslaagd is van het Journaal om Second Life eens begrijpelijk aan het grote publiek uit te leggen. Wat weet de man in straat er van? Ik vond het in elk geval een prima item. Ook prima is dat Randstad echt wat over de buhne brengt op SL: mi een goede doorvertaling van wat ze in real life bieden.

  geplaatst op
 • Het item van het Nos Journaal tref je hier aan direct na de pre-roll commercial. Of op Dumpert.

  geplaatst op
 • Voor de volledigheid ook nog even het Essent-bericht:

  (...) Essent heeft van 9 tot en met 16 maart letterlijk haar tent opgeslagen in Second Life. Ter ondersteuning van de Essent beursstand op de Nationale Carrièrebeurs in Amsterdam op 9 en 10 maart kunnen geïnteresseerde werkzoekenden in Second Life het energiebedrijf virtueel bezoeken en een roller coaster tour maken. Managers van Essent informeren de bezoekers in Second Life over beschikbare vacatures, uiteenlopend van IT-functies tot commerciële banen. Vanaf 9 maart is Essent in Second Life bereikbaar via http://slurl.com/secondlife/Dandelion Island/72/130/42.

  Second Life is een virtuele wereld waarin bewoners aan de hand van eigen gemaakte karakters (avatars) een tweede leven kunnen leiden. Het is inmiddels uitgegroeid tot een echte economie. Inwoners richten ondernemingen op en verkopen producten en diensten. Ze verdienen zogenoemde Linden Dollars en kunnen deze verzilveren voor echte dollars of hun virtuele bedrijf ermee uitbreiden. Steeds meer bekende bedrijven zoals banken, kledingmerken, tv-stations en automerken zijn aanwezig in deze virtuele wereld om op een nieuwe manier klanten te bedienen. De groei van Second Life is explosief, steeds meer mensen steken er tijd en energie in. En als het om energie gaat, blijft Essent niet achter. Naast de speciale evenementen tijdens de carrièrebeurs is er de gehele periode de mogelijkheid om een spectaculaire tour te maken langs de kernwaarden van Essent. Daarnaast staat er tussen 9.00 en 21.00 uur altijd een medewerker ter beschikking om vragen te beantwoorden.

  De realisatie van Essent in Second Life was in handen van een samenwerkingsverband tussen Essent Online, het online expertisecentrum van Essent, Essent HR en Essent Communicatie en de externe bouwpartij Lost in the Magic Forest. Laatstgenoemde biedt creatieve en commerciële oplossingen voor virtuele werelden en heeft veel ervaring met projecten voor Second Life. (...)

  geplaatst op
 • Een mooi moment voor mijn eerste posting :) Vorige week hebben wij (Berk, Accountants & Belastingadviseurs) ook aangekondigd dat we onze eerste stappen in SL gaan zetten. Evenals Randstad richten wij ons op werving en dan met name van financiële studenten. We bieden echter (nog) geen concrete vacatures aan maar willen toekomstige financiële professionals de mogelijkheid geven om alles te vragen wat ze altijd al wilden weten. De accountancybranche is nl een vrij gesloten wereld. SL is daarom een interessant platform om, naast onze reguliere contactmomenten met studenten, het gesprek aan te gaan. Dat Berk'ers rechtstreeks vanaf de werkvloer alle vragen beantwoorden geeft het ook een leuke extra dimensie.

  Daarnaast willen we ons zo veel mogelijk profileren op de arbeidsmarkt als de 'andere' accountant. Aangezien er een echte 'war for talent' aan de gang is, zetten we dan ook zoveel mogelijk verschillende (nuttige) kanalen in om de doelgroep te bereiken. Echter, het aantal financiële studenten op SL is niet zo groot. Vandaar dat we onze virtuele vestiging flink gaan promoten op universiteiten en hogescholen. De verwachting is dat, na alle media aandacht, dit een laatste duwtje is om SL eens uit te proberen.

  Meer info over het concept vinden jullie op http://www.werkenbijberk.nl (onder Second Life). Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik houd jullie sowieso op de hoogte van de resultaten.

  geplaatst op
 • @Enno: ik ben het in deze 100% met Marco eens. Het is op zich erg goed dat bedrijven, ook de 'stoffige accountants' nu expirimenteren met dit soort nieuwe media. Helemaal super. Maar wat Marco zei: nu de klanten nog, geldt ook voor de werknemers. Het is, zeker in Nederland, nog veel te klein.

  Maar ik heb, vanuit professioneel oogpunt, meteen een vraag. Hoe lossen jullie het 24/7 probleem op? Wat ik bedoel is: hoeveel avatars lopen er rond? En zijn jullie ook bereikbaar na kantooruren in Second Life? En in het weekend? Want hoewel veel van de sollicitaties op het werk gebeuren, is Second Life volgens mij meer een avond en weekend bezigheid (voor hen die het al spelen). Ook weet ik niet hoeveel hogescholen en universiteiten het toestaan op hun netwerken. Dus hoe verhouden de 9 tot 5 office werktijden zich tot de 24/7 Second life tijden? Hoe lossen jullie dit probleem op?

  geplaatst op
 • Klaas, welk journaal heb jij gevolgd. Volgens mij zegt de "kerel van Randstad", zoals jij het noemt, dat er inmiddels meer dan 4 miljoen mensen zich hebben geregistreerd, Volgens mij klopt daar iets meer van dan jou citaat:-) Verder een inderdaad een mooi item waardoor het hopelijk eens duidelijker wordt voor het brede publiek

  geplaatst op
 • @Bas
  Voor L$ 225 per uur kom ik mijn bed niet uit hoor, maar wel lief dat je aan me denkt haha

  Omgerekend is dat ongeveer 70 eurocent per uur, ronduit schandalig dat ze dat durven aan te bieden aan iemand die gewoon achter een computer skills en competenties via zijn of haar avatar aan de wereld aanbiedt.

  Want zijn er dan bijvoorbeeld ook doorstroommogelijkheden, als je als avatar jezelf voldoende bewezen hebt, mag je dan op een Randstad real life kantoor komen om een real life job te krijgen?

  Arbeidsburo's kunnen op deze manier wel weer slim omscholen trouwens, geef werkeloze jongeren een gratis Sony PS3 console, laat ze bepaalde skills ontwikkelen, neem ze dan vervolgens die console weer af en zet ze aan het werk ;-) Of de stage plannen van de overheid voor jongeren, laat ze gewoon stage lopen in hun eigen Playstation spel .... who notice the difference?

  geplaatst op
 • @Bas: Wij (essent) lossen het 24/7 probleem op door het op nederland te focussen, door het een tijdelijk karakter te geven. Het is bij ons een experience en geen 'gebouw'. We tonen door middel van een roller coaster ride aan wat het is om voor Essent te werken. Daarnaast hebben we (zo goed als mogelijk) de organisatie opgelijnd om in ieder geval gedurende de komende week een zo volledig mogelijke bezetting te hebben op de stand. We hebben hier in ieder geval geen extra personeel voor aangenomen.

  @Enno en Bas: ik sta nu op de carrierebeurs in de RAI en ik moet eerlijk zeggen dat het wel werkt. Het is nieuw en de managers die online zijn (zometeen om 15:00 uur onze IT director) hebben al goede chatsessies gehad die ook al hebben geleid tot CV voor Real Life banen.

  geplaatst op
 • @Daniel: Goed om te horen dat het real life werkt. Maar wat ik bedoelde met het 24/7 probleem: deze carrièrebeurs is nu tot het eind van de middag en morgen. Maar hoe zit dit bijvoorbeeld morgen avond? als jullie naar huis zijn?

  geplaatst op
 • @Bas Het 24/7 probleem is voor ons inderdaad een issue geweest. Het is voor ons nl niet te doen om continu mensen aanwezig te hebben in de vestiging. In overleg met ons bureau (TamTam) hebben we het volgende bedacht. De ontmoetingen met de studenten vinden dan ook plaats op afspraak. Op onze website kunnen ze zich binnenkort aanmelden voor een bepaalde themasessie. Zo zorgen wij dat er op afgesproken momenten altijd een relevante collega (belastingadviseur, accountant, etc) te vinden is. Niet helemaal in de geest van Second Life maar volgens ons de beste oplossing. We creëren zo geen verwachtingen mbt aanwezigheid van Berk'ers. Uiteraard zorgen we dat er een bord bij de deur staat met informatie over de sessies. In de virtuele vestiging is uiteraard wel lees- en presentatiematieriaal aanwezig voor de 'stille' periodes :)
  @Daniel: Ik was onder de indruk van jullie concept. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de uiteindelijke resultaten.

  geplaatst op
 • Na alle verhalen over SL besloot ik een tijdje terug mezelf ook eens aan te melden voor SL.
  En eerlijk, ik ben een behoorlijke internetter, weet altijd de weg te vinden en leer snel maar SL vond ik echt een ramp. Eer ik precies wist hoe en wat en hoe alles werkte was voor mij de lol er helemaal af. Zoveel tijd heb ik niet ;-) Ligt dan nou aan mij?

  Overigens als ik deze berichten telkens lees, krijg ik steeds het gevoel dat ik iets mis haha. Dus wat dat betreft doet SL het goed. Telkens denk ik dan: nu moet ik er weer in, nu moet ik alles onder de knie krijgen. Het komt er alleen niet van ;-)

  geplaatst op
 • @Bas: door het op te zetten als een experience ipv een ruimte waar men doorheen kan wandelen en verder niets te beleven is, hopen we het 24/7 probleem te omzeilen. Daarnaast hebben we gewoon openingstijden vermeld op de virtuele stand. Ik denk echter dat onze roller coaster genoeg te bieden heeft om eventuele nachtelijke bezoekers genoeg te vertellen over wie we zijn en waar we voor staan.
  Uiteraard maken we ook gebruik van een Virtual Host op momenten dat we zeker kunnen verwachten dat er aanwezigen zullen zijn.

  @Enno: bedankt voor het compliment. Ik merk dat het echt aanslaat. Het is toch weer net iets anders dan de normale omgevingen.

  geplaatst op
 • Oh ja, mocht je niet SL op willen, maar wel willen zien wat we daar tonen, daarvoor heb ik een korte samenvatting op YouTube gezet:
  http://www.youtube.com/watch?v=2PAudmg-c-0

  geplaatst op
 • Wat er momenteel met Second Life gebeurt is en beetje vergelijkbaar met wat er bij de introductie van internet voor het grote publiek gebeurde; Een aantal bedrijven lopen voor de troepen uit en doen zeer nuttige experimenten op SL. Een aantal mensen en bedrijven is zeer sceptisch.

  Ik denk zelf dat een SL-achtige toepassing wel de toekomst heeft. Daarnaast verwacht ik dat virtuele werelden in de toekomst geen afspiegeling zullen zijn van de echte wereld. Is een beetje het idee van de evolutie van de auto. Die leek eerst ook op een koets, met van die grote karrenwielen. Totaal niet handig.

  SL is nu nog een koets met motor, mensen die roepen dat paard en wagen het belangrijkst blijven hebben ongelijk, maar voordat SL een echte auto is, zijn we nog wel even onderweg.

  geplaatst op
 • Nog even als aanvulling op de berichten van Daniel, Lost in the Magic Forest heeft er samen met Essent bewust voor gekozen om een koppeling te maken tussen 'real life' (de Carrierebeurs) en Second Life. Zo wordt er een belevenis toegevoegd aan de het real life evenement, wordt corporate informatie over Essent op een speelse wijze gepresenteerd en kunnen zowel echte bezoekers als virtuele bezoekers chatten en ervaringen uitwisselen. Het gaf de virtuele bezoekers ook een gelegenheid om op een toch persoonlijke manier met medewerkers van Essent in contact te komen.

  We hebben al veel enthousiaste reacties gehad van echte en virtuele bezoekers en het toont naar mijn mening enkele voordelen van een metaverse als Second Life aan: het creeren van een experience, sociale interactie en creatieve corporate communicatie.

  geplaatst op
 • Opvallend is dat je in Second Life als het echt gaat om informatie (ook bij Randstad Second Life) wordt doorgelinkt naar een 'ouderwetse' internetsite. Daardoor blijft er van (de vestigingen op) SL niet veel meer over dan een website die moeilijk is te vinden, met een onmogelijke navigatie en een hoop nutteloze informatie.

  geplaatst op
 • @hans volgens mij heeft randstad goed gebruik gemaakt en ingespeeld op wat komen gaat binnen secondlife naar de integratie van de webbrowser binnen secondlife. Het valt mij op dat op de monitoren van hun vestiging een screenshot is genomen van de virtuelebanen.nl site en dar die site een goede integratie heeft met hun vestiging. Zo moet je na aanmelding eerst weer naar een identifier om daar je registratie af te maken waardoor je weer door hun pand loopt. Gevoelsmatig hebben er daar een paar mensen goed over dingen nagdacht. Of ze er hun doelgroep er mee bereiken weet ik nog niet maar ik juig di t soort nitiatieven toe. Maar blijf het kritsch volgen

  geplaatst op
 • @Marco:
  Ook de EO heeft zich inmiddels in Second Life begeven met een brievenbus

  geplaatst op
 • Reformatorisch Dagblad: Second Life en satans successtory.

  Een passage uit het artikel:

  Nieuw tijdperk
  Anno 2007 staan we voor een nieuw tijdperk dat de secularisatie ver achter zich laat. Niet alleen de westerse wereld, maar de totale mensheid wordt met een ruk verder afgetrokken van God en Gods bestuur. De satan maakt een nieuwe stap van groot strategisch belang. Hij gaat rücksichtslos verder met het verdonkeremanen van de wezenlijke samenhang van de dingen. We vervreemden meer en meer van de Bijbelse, geestelijke realiteit. We schuiven door van een fysieke wereld naar een virtuele non-werkelijkheid.

  In de huidige wereld, ook al zijn we het denken over Gods allesomvattende betrokkenheid wat kwijtgeraakt, zijn voortdurende signalen die naar de Heere verwijzen. Je hoeft maar nauwkeurig een bloem te bekijken. Je hoeft maar het wonder dat iemand geboren wordt mee te maken. Een plotselinge confrontatie met de dood zet je stil.

  Daarmee bergt deze werkelijkheid een gevaar voor de overste van deze wereld in zich. Voor hem is de virtuele wereld een kans. In de wereld van nullen en enen verwijst niets meer naar de betekenis van het leven. Je kunt er een eigen identiteit vormen. Je kunt anoniem leven, entertainen en communiceren. De dood is er niet meer. In Second Life sterf je niet. Normen en waarden spelen geen rol. De ernst van het leven en de waarde van de tijd staan op het spel.

  geplaatst op
 • Van de site…

  Vandaag is het zondag. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

  Soms vraag ik me af waarom we zo bang zijn van Moslim fundamentalisten, we hebben ze hier ook om de hoek wonen…

  geplaatst op
 • Ik zeg niets meer ;-)

  geplaatst op
 • Een goed voorbeeld van een 'zinnige' toepassing is Euro Relais, de verhuurder van vakantiewoningen. De paar woningen die bezichtigd kunnen worden (eiland west van Randstad) zijn nog niet gereed (er staat ook nog een grote bouwkraan!). Een dergelijke toepassing biedt mogelijkheden voor de toekomst. Hoewel ..... hoort het verrassende onbekende juist ook niet bij vakantie !?

  geplaatst op
 • Het interessante van Second Life is dat het in zekere zin een stap terug is.
  Om 1-op1 te kunnen communiceren, ben je gebonden aan tijd. En hoewel je de deur niet uit hoeft, is het ook plaatsgebonden. Je kunt immers alleen mensen ontmoeten in Second Life als zij daar op dezelfde lokatie aanwezig zijn.
  Daarom vermoed ik dat bedrijven als Randstad er succesvol kunnen zijn als zij Second Life benaderen als First Life. Net als bij een gewoon kantoor geldt, zorg ervoor dat mensen niet voor niks komen. Communiceer je openingstijden en zorg ervoor dat geschikt personeel aanwezig is.

  geplaatst op
 • @CorR: klopt niet helemaal wat je zegt, dat het tijd en plaats gebonden is. Om een directe chat te hebben ben je tijdgebonden, dat klopt. Maar, je kan ook gewoon via de IM van SL chatberichten versturen naar het e-mail adres van de ontvanger. Daarmee ook meteen de eerdere vraag voor het 24/7 probleem van Bas getackeld: ik krijg een e-mail op het moment dat iemand op een willekeurig tijdstip van de dag om hulp vraagt vanuit onze Essent stand. Zo kunnen we, indien noodzakelijk, per direct reageren zonder in Second Life aanwezig te, of later als ons het beter uitkomt...(zeker met dat mooie weer is RL toch leuker)...

  geplaatst op
 • @Daniel: Dat het kan, is mooi. Maar het is niet de directe interactie waarvoor de gebruikers komen, het is een second best-oplossing.

  geplaatst op
 • @Cor en Daniel
  Ik ben het met Cor eens, het is een second-best oplossing. En nog even op Randstad terug te komen, ik heb nog geen respons gekregen over de 225 linden dollar per uur voor journalistieke werkzaamheden, en andere inkomsten liggen nog lager heb ik mij laten vertellen. Dat is verre van een 1 op 1 situatie met real life, ik durf zelfs te beweren dat het uitbuiting is van de gretigheid van de gebruiker.

  geplaatst op
 • Bovenstaande discussie is weer een voorbeeld hoe we bestaande toepassingen [ convetionele internet-pagina's, email] in een nieuwe toepassing willen proppen. Oftewel de "brochure op internet"-discussie van een aantal jaren geleden.

  Ik denk dat er meer out of the box gedacht moet worden. Je moet meer gebruik maken van de [3d-] mogelijkheden. Je informatie dus anders aanbieden. Maak meer gebruik van beeld en geluid. Maar herstel ook de oude media weer in ere. Is er al een SL-krant? zijn er al SL-krantenjongens op de hoek van de straat?

  Gewoonweg een leuk gebouwtje neerzetten en dan alles doorlinken naar je bestaande website is wel erg makkelijk.

  geplaatst op
 • Helemaal mee eens Maurice.

  Er zijn overigens kranten (mini) kiosks, maar als je daarop klikt ga je dus weer naar een externe website, en hoe makkelijk is het om met een javascriptje de bladzijden van een krant te laten omslaan.

  Gelukkig zijn er creatieven inworld die het anders doen. Mocht je interesse hebben leid ik je graag een keer rond.

  geplaatst op
 • @Maurice: een beetje kort door de bocht. Ik heb het idee dat dat voor een aantal bedrijven binnen SL zeker geldt, maar durf een beetje de arrogantie te hebben dat we het toch iets ander hebben aangepakt. Het is niet een gebouw waar je zelf wat doorheen kunt wandelen, maar meer een 'achtbaan' belevenis met films. Tuurlijk blijf je de link naar je website houden. Dat heeft gewoon nog te maken met een overgangsfase.

  Daarbij heb ik gehoord dat TNT al wel bezig is om online en print te combineren. Ik weet niet of het al life is, maar wel dat het er aan komt.

  Ik ben wel benieuwd hoe we dit dan gaan integreren? Hoe kan je omgevingen koppelen met je back-end? Hoe ga je zaken nog meer personaliseren. Dat zijn zaken die in de meeste (grote) sites wel werken, maar die zie ik nog niet direct terug in SL.

  geplaatst op
 • @Daniel: Ik besprak in mijn voorbeeld niet specifiek jullie activiteiten. Voel je dus vooral niet aangevallen! :-) Uiteraard zijn er bedrijven die op SL wel de juiste snaar raken.

  geplaatst op
 • @Maurice: kwam misschien wat defensief over... Samen met andere concept ontwikkelaars vinden we het inderdaad jammer dat men zo vast houdt aan het echte leven. Ik werd juist gek van de (bijna) onbegrensde mogelijkheden, en dan bouwt men een gebouw. Ook wel logisch eigenlijk: je wil je bezoekers ook niet afschrikken.

  geplaatst op
 • @Daniël: Helemaal mee eens .Je zit inderdaad in een spagaat. Als je iets helemaal nieuws creëert, schrik je mogelijk bezoekers af. Hier zit echter één maar aan: veel bedrijven die nu hun eerste stappen zetten in SL doen dit naar eigen zeggen om te leren/ kennis te maken met het fenomeen. Dan zouden out of the box-toepassingen juist toegestaan moeten worden! Vaak is het nu allemaal wat veilig en maken we inderdaad nog niet genoeg gebruik van de mogelijkheden.

  geplaatst op
 • (met het risico dat het een 1-2tje wordt) @ Maurice: daar ben ik het helemaal mee eens. Wat leer je ervan als iemand virtueel door je gebouw loopt? Ik heb het bouwproces nu meegemaakt, en het bouwen van de omgeving is niet het spannends. Juist het ontwikkelen van het concept, de gedachte erachter en de grenzen van SL opzoeken is erg leuk. Nou moet ik zeggen dat onze partner ons concept ook perfect heeft weten te vertalen. En daarbij zijn de grenzen van de mogelijkheden redelijk opgezocht.

  Ik zie het concept ook niet achter de verschillende 'gebouwen'. Wat is je doelstelling dan: techniek ontdekken en media aandacht? Alleen Randstad heeft er nu wel iets meer achter gezocht. Maar, gezien de bijdrage van Annet lijkt dat ook niet echt succesvol (maar hier n=1).

  geplaatst op
 • @Annet:
  Ben het met je eens, ronduit schandalig dat ze voor bepaalde functies slechts L$11, omgerekend €0,03 per uur!! durven te vragen. Volgens mij kan je nog beter als zombie fungeren, dan verdien je nog meer.

  Overigens kunnen ze bij Winkelcentrum Aarhof ook wel wat personeel gebruiken. In elke winkel is het angstvallig stil.

  geplaatst op
 • @Paul
  L$11 zelfs? Jeetje, wat een virtuele armoede daar bij Randstad, volgens mij verdien je meer met het zgn. campen, ergens je avatar een uur laten zitten in een stoel. Het is een beetje karikaturaal en ik zou als ik Randstad was deze vacatures ook onmiddellijk schrappen. Blij dat jij dat ook ziet.

  geplaatst op
 • De Second Life-vacatures die Randstad aanvankelijk in harde euro's betaalde, zijn inmiddels van de site verdwenen. Zie ook Fooi voor virtuele Randstad-vacatures in Personeelslog.

  geplaatst op
 • SL is simpel,
  mensen die geen tijd hebben er een sociaal leven op na te houden, die niet voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij, of die een zware jeugd hebben gehad omdat ze geen grote borsten hadden zitten in SL.
  Daar gaan we ons voordoen zoals we willen zijn. Indien iemand 10 uur per dag in SL zit, heeft geen baan, geen leven en voelt zich ***.
  Dus wat valt er te halen? Hoogstens dat iemand een nieuwe computer koopt in de virtuele pc shop, maar meer ook niet. Ik zie iemand al solliciteren; hobbies 10 uur per dag SL, rijbewijs ja, virtueel, burgerlijke staat: virtueel getrouwd, mijn god. het is gewoon een groot spel. Trouwens dating zal het wel goed doen, een soort liefde op het 2e gezicht...

  geplaatst op
 • Hoppa, het hele persbericht er op deze manier maar in, ze denken toch zeker niet dat we nog een artikel hieraan gaan besteden hè? O ja, in case you don't noticed: Amsterdam Arena gaat ook Second Life ;-)

  Randstad levert personeel voor de opening van de ArenA in Second Life

  Morgen, zaterdag 17 maart, levert Randstad het personeel voor de opening van de Amsterdam ArenA in Second Life. De medewerkers besturen o.a. het veiligheidspersoneel en de barmedewerkers. Deze ‘Real Second Life’ banen, met betaling in euro’s, zijn sterk in opkomst.

  Bij ‘Real Second Life’ banen gaat het om medewerkers die - namens een bedrijf of organisatie - virtuele personen (‘avatars’) bedienen. Voor op Second Life gevestigde bedrijven heeft Randstad hiervoor een speciaal concept ontwikkeld.

  Een week na de opening van de Randstad vestiging op Second Life hebben zich duizend kandidaten ingeschreven. Vooral voor de ‘Real Second Life’ functies bij onder andere ABN AMRO en het Amsterdamse advocatenkantoor Faasen & Partners bestaat grote belangstelling. De sollicitatieprocedure wordt binnenkort afgerond.

  Ook bij de opening van de virtuele Amsterdam ArenA, gaat het om ‘Real Second Life’ jobs. Het bar- en beveiligingspersoneel wordt via Randstad ingehuurd door Planet Internet. Zaterdag 17 maart is de Second Life ArenA vanaf 13.00 uur geopend en kunnen bezoekers het hele stadion bekijken, óók de gedeelten die in de echte wereld voor het publiek gesloten blijven. In de ‘Planet Bar’ is er gelegenheid tot napraten.

  geplaatst op
 • Dit is toch bekrompen? We zitten in een second life en dan hebben we nog beveiliging en barpersoneel nodig! Bárpersoneel! Laat iedere bezoeker gewoon een fust bestellen alstie dat wel, en geef ze broodjes hamburgers zo groot als huis... who cares! Daarna met ajax meevoetballen, geen elf tegen elf maar 1000 tegen 1000! Tis toch SL?!

  Waarom kopiëren we in een virtuele wereld regeltjes van ons first life? In principe zou alles toch moeten kunnen in deze wereld? :-(

  geplaatst op
 • @Maurice
  weet jij hoeveel de virtuele slidings van Huntelaar kosten? om dat allemaal geanimeerd te krijgen? ;-)

  geplaatst op
 • Second Life.... :) ... carl zegt het goed idd in zijn artikel.

  geplaatst op
 • MKBnet:

  Uitzendbureau Randstad in Second Life wordt goed bezocht

  De vestiging van uitzendbureau Randstad in de virtuele wereld Second Life is drie weken open en trekt dagelijks ruim 200 bezoekers. De aangeboden banen moeten in Second Life worden uitgevoerd, en worden uitbetaald in de lokale munt Linden Dollar (LD). Die is niet veel waard (1000 LD is circa 4 euro) en kan alleen worden besteed in de virtuele wereld. De banen en salarissen zijn te vinden op http://www.virtuelebanen.nl. Naast de Second Life-banen bestaan ook zogenaamde `echte` Second Life-banen, die uitbetaald worden in echter euro`s. Tot slot adverteert Randstad in Second Life ook voor gewone banen.

  Er zijn nog geen cijfers, maar het aantal werknemers op Second Life is nog zeer bescheiden. Randstad krijgt ook veel interesse van bedrijven, die weten niet waar ze moeten beginnen. Mark Feitsma van Randstad ziet kansen voor alle dienstverleners die veel in contact staan met hun klanten.

  geplaatst op
 • Wat een Crap! SL sucks en ....sma moet z'n virtuele neus maar niet meer voor dir soort zaken lenen ;-).

  geplaatst op
 • Ik zit al bijna 12 jaar in SL. Dit is DE manier om mensen te werven als je het mij vraagt. Na 12 jaar is SL nog steeds booming business.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.