• Mobile
    wordt gesponsord door

How To Kill A Brand: de PS3 song

How To Kill A Brand: de PS3 song
, Ubisoft
@CemYildiz

Gisteren verwees Marco al naar de How To Kill A Brand video, gemaakt door Doc Adams en geplaatst op YouTube. De maker uit hierin kritiek op Sony en de in maart te verschijnen game console PS3. Is dit het werk van fanboys, of gaat het hier om ontevreden klanten?

Merk op hoe in de muziekvideo de quote van Phil Harrison, grote baas bij Sony Computer Entertainment Europe, op creatieve wijze is ge-edit. Deze video past goed in het verlengde van hevige discussies op internet tussen aanhangers van de Xbox 360, PS3 en Wii. De zogenaamde fanboys gaan hierbij door het vuur voor “hun console”, zijn zeer loyaal en bekijken de zaken vaak vanuit één standpunt. Je zou haast zeggen dat dit de ideale consumenten zijn voor een merk of product.

Naast de How To Kill A Brand video is er ook de Buggy Saints Row: The Musical video, die in december 2006 verscheen. De video werd gemaakt naar aanleiding van enkele bugs in de game Saint’s Row voor de Xbox 360, waar veel gamers boos over waren.

Dat de ‘strijd’ tussen de Xbox 360, PS3 en Wii op internet niet altijd een even serieus is, werd afgelopen zomer ook al duidelijk. Ondanks dat merken en producten behoorlijk wat kritiek krijgen te verduren met deze video’s, zijn spontane aanvallen zoals in de ‘How To Kill A Brand’ video meer gericht op de groep mensen die toch al kritisch waren over Sony en de PS3. Wat denken jullie?


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.