Independer op zoek naar marketingmanager via webtv

9 februari 2007, 05:45

Dit keer niet een echte vacatureposting op Marketingfacts, maar een nieuwtje op gebied van werving. Op dit moment vist vrijwel elk bedrijf dat op zoek is naar bijvoorbeeld een marketingmanager in dezelfde vijver. Offline maar ook online wil het dus lang niet altijd lukken een vacature in te vullen.

Die krapte op de arbeidsmarkt leidt tot nieuwe creatieve initiatieven met toppertjes als deze van Rhinofly. Vergelijkingssite Independer doet het anders en gaat middels een ‘idols-achtige’ opzet (maar dan een stuk serieuzer) in samenwerking met het nieuwe webtv programma In de lift van Volkskrantbanen op zoek naar een nieuwe marketingmanager.

In het programma mede-ontwikkeld door Campus TV gaan vijf kandidaten strijden om een baan en wordt de gehele sollicitatieprocedure in beeld gebracht. Zo zal de eerste schifting te zien zijn, worden deelnemers gevolgd bij hun assessment en zal het geheel door Puck Dinjens van GITP worden voorzien van commentaar inclusief do’s and don’ts waar iedereen die een baan zoekt wat aan heeft. Uiteindelijk volgt er een elevatorpitch waarbij de kandidaten Puck moeten overtuigen van zijn/haar kwaliteiten.

De eerste videos staan inmiddels online en geven een beeld van Independer en de baan. 22 februari starten de eerste sollicitatiegesprekken.

Leuk initiatief, maar twijfel of het in een al krappe arbeidsmarkt niet nog eens een extra drempel opwerpt. Er is natuurlijk een kans dat je baas je ziet solliciteren bij Independer, niet elke kandidaat zit daar op te wachten 😉 Ik moet je wel zeggen, Mieke van Os, leidinggevende van de nieuwe marketingmanager en te zien in één van de videos, is een erg leuk persoon om mee te werken. Jaren geleden heb ik in mijn AEGON-periode een aantal keren contact gehad met haar zowel bij Experian als Airmiles. Mieke: veel succes met het vinden van de juiste collega!

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  bertboerland

  grappig, twee klanten van me die een relatie aan gaan 🙂

  [root@tug html]# host http://www.independer.nl

  http://www.independer.nl has address 145.222.133.17

  [root@tug html]# host http://www.volkskrant.nl

  http://www.volkskrant.nl has address 145.222.158.204

  [root@tug html]# whois 145.222 | grep -i netname

  netname: NL-PINKROC-20021009


  9 februari 2007 om 13:14
  Smithc830

  I’m hunting for web sites that contain fantastic recommendations on what’s in fashion and just what top rated makeup products is.. cackkdedffbecfdc


  24 juni 2014 om 01:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!