BNN opent draaitafel deuren in Second Life

BNN opent draaitafel deuren in Second Life
, Droombos Design

BNN heeft vandaag haar deuren geopend in Second Life. Een uurtje geleden sprak ik met Bas Olthoff (avatar Dark Green) van het ontwerpburo The Brain Game over het nieuwe virtuele onderkomen van BNN.

Alle credits voor het ontwerpburo, eindelijk eens wat anders dan denken in muren en funderingen. Het hele complex bestaat uit een draaitafel en is speels opgebouwd met een draaiende dansvloer op het dak (neem ook even een kijkje in de arm van de pickup). Een loungeclub met tequilabar en een chill-out Lama’s hoek. Ik ben benieuwd of er ook live Lama-uitzendingen komen, alhoewel dat met avatar animaties moeilijk zal zijn om te realiseren. De lowprim eventhal heeft een groot podium met een flink aantal screens om live events van radio door te kunnen zetten naar SL. Het BNN beeldarchief is in aanbouw. In een museumsetting worden de geschiedenis van BNN en oude fragmenten getoond. 1/4 van het eiland is op dit moment klaar en toegankelijk. Stapsgewijs zal BNN het experiment verder doorvoeren.

BNN begint vrijdag a.s. met 3FM in-world. Elke vrijdagmiddag kunnen bezoekers van de BNN Lounge verzoeknummers aanvragen, die tevens te horen zijn in de ‘Coen en Sander Show’.


DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Klinkt goed!
  Heb je wellicht wat screenshots voor de niet-SL inwoners? Altijd aardig om te zien hoe het er uitziet.

  Wat ik me als niet-techneut afvraag bij al deze creaties, is het nu straks redelijk eenvoudig om het over te zetten naar een ander 3D-omgeving als blijkt dat Second Life het toch niet gaat worden maar één van de andere virtuele werelden?

  geplaatst op
 • Leuk, maar de 'club' binnen onderscheidt zich nog niet heel veel van andere 'clubs' (behalve dat er geen dance pose balls zijn > daar kun je op klikken om je avatar te laten dansen). Erg interessant dat SL en radio gecombineerd gaan worden op deze manier. Goeie promotie voor SL ook, lijkt me. Er wordt ook nog van alles gebouwd om de platenspeler heen, zo te zien.

  Overzetten van 3d is tot op zekere hoogte 'misschien' mogelijk, maar veel van de informatie die bouwwerken in zich hebben zal verdwijnen. Je kunt de objecten alleen als coördinaten in een txt-file eruit halen, op dit moment en die via scripting weer ergens anders laten opbouwen uit die informatie van coördinaten. Zo is men andersom aan het proberen dit via Sketchup van Google aan het trachten, zodat je in Sketchup kan modelleren en dat via omwegen importeren in SL. Ook met een extra omweg via Blender 3d zijn er mogelijkheden...

  geplaatst op
 • Laurens Verhagen meldt op Nu-blog dat niet BNN (zoals ze zelf blijkbaar beweren in het persbericht), maar AVRO als eerste omroep aktief is in Second Life.

  geplaatst op
 • De locatie van BNN ziet er verfrissend uit alhoewel ik het met Roel eens ben dat de club zich van binnen nog niet echt onderscheid van andere clubs. De vraag is ook of dat noodzakelijk is, de buitenkant ziet er al erg bijzonder uit. Wellicht dat BNN zich juist met events gaat onderscheiden...

  @Marco: 2 foto's staan op secondlife.blogo.nl
  De Avro was inderdaad de eerste omroep in SL maar niet met een eigen eiland. Talpa was de eerste omroep met een volledig eigen eiland.

  geplaatst op
 • Ik kom vanmiddag met wat screenshotjes Marco.

  De AVRO is weliswaar de eerste omroep die actief is in SL, maar dat was in eerste instantie niet hun doelstelling, heb ik mij laten vertellen door het designburo Lost in the Magic Forest. AVRO studio's little Planet was een testcase, het was niet de bedoeling de publiciteit op te zoeken. De locatie (geen eiland) wordt ook nauwelijks bezocht.

  geplaatst op
 • @Damien
  Hoe kunnen we Talpa nou over het hoofd zien, excusez moi ;-)

  De interactie is inderdaad nog ver te zoeken in de loungeclub, maar we wachten het met positieve zin af. Dat EN Endemol straks EN BNN nu zich met crossmedia in SL gaan bezighouden, dat belooft wat voor de toekomst en snoert eindelijk de negatieve conventionele media de mond.

  geplaatst op
 • "...en snoert eindelijk de negatieve conventionele media de mond."

  Dan moeten de initiatieven wel slagen en ook de verwachtingen niet te hoog zijn, anders hoor ik ze al: "zie je wel...". ;-)

  geplaatst op
 • Voor SL-ers: even rechtzetten dat er geen dansmogelijkheid was: dat is niet met pose-balls opgelost maar met een bord met een dans-animatie. Voordelen zijn dat je kan lopen en dat je geen 50 pose-balls nodig hebt om 50 mensen te laten dansen...

  geplaatst op
 • Eerste MF rave organiseren, Annet? ;-)

  Mij lijkt de BNN omgeving compleet genoeg om helemaal los van welke virtuele wereld dan ook een interessante bestemming te zijn. Jammer zelfs dat ik eerst naar SL moet om er in te kunnen.
  Zien we tzt bedrijven die dit type omgeving binnen een eigen domein of op een ander portal ter beschikking gaan stellen?

  geplaatst op
 • @Antoinette: Indirect was dit ook de vraag die ik had in mijn reactie. In hoeverre hebben we het SL-platform nodig om dit soort applicaties in te zetten? Kunnen we dit straks niet gewoon kopieren naar andere omgevingen of, zoals je aangeeft, dit platformomafhankelijk neer zetten?

  geplaatst op
 • @Ant oinette
  Let's do it! Marco, binnenkort even afspraakje met 3? ;-)

  @Marco
  Uiteraard ligt dit in het verlengde der verwachtingen, en wat verwacht wordt .... antwoordde zij diplomatiek.

  geplaatst op
 • Ik denk dat het theoretisch al gedeeltelijk mogelijk moet zijn door middel van de open source browser en mogelijkheden je eiland af te schermen. Je hebt dan nog wel het platform nodig, maar je kan een eigen browser voor SL bouwen en alleen leden kun je toegang verlenen...

  geplaatst op
 • @Annet: klinkt goed; ik heb vanaf tweede helf februari weer wat ruimte. Doen?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.