BNN opent draaitafel deuren in Second Life

29 januari 2007, 22:31

BNN heeft vandaag haar deuren geopend in Second Life. Een uurtje geleden sprak ik met Bas Olthoff (avatar Dark Green) van het ontwerpburo The Brain Game over het nieuwe virtuele onderkomen van BNN.

Alle credits voor het ontwerpburo, eindelijk eens wat anders dan denken in muren en funderingen. Het hele complex bestaat uit een draaitafel en is speels opgebouwd met een draaiende dansvloer op het dak (neem ook even een kijkje in de arm van de pickup). Een loungeclub met tequilabar en een chill-out Lama’s hoek. Ik ben benieuwd of er ook live Lama-uitzendingen komen, alhoewel dat met avatar animaties moeilijk zal zijn om te realiseren. De lowprim eventhal heeft een groot podium met een flink aantal screens om live events van radio door te kunnen zetten naar SL. Het BNN beeldarchief is in aanbouw. In een museumsetting worden de geschiedenis van BNN en oude fragmenten getoond. 1/4 van het eiland is op dit moment klaar en toegankelijk. Stapsgewijs zal BNN het experiment verder doorvoeren.

BNN begint vrijdag a.s. met 3FM in-world. Elke vrijdagmiddag kunnen bezoekers van de BNN Lounge verzoeknummers aanvragen, die tevens te horen zijn in de ‘Coen en Sander Show’.

Moeder, maf, media. Join me on Twitter www.twitter.com/droombos

Categorie
Tags

9 Reacties

  Annet

  @Damien

  Hoe kunnen we Talpa nou over het hoofd zien, excusez moi 😉

  De interactie is inderdaad nog ver te zoeken in de loungeclub, maar we wachten het met positieve zin af. Dat EN Endemol straks EN BNN nu zich met crossmedia in SL gaan bezighouden, dat belooft wat voor de toekomst en snoert eindelijk de negatieve conventionele media de mond.


  30 januari 2007 om 09:14
  schief

  “…en snoert eindelijk de negatieve conventionele media de mond.”

  Dan moeten de initiatieven wel slagen en ook de verwachtingen niet te hoog zijn, anders hoor ik ze al: “zie je wel…”. 😉


  30 januari 2007 om 09:58
  schief

  Voor SL-ers: even rechtzetten dat er geen dansmogelijkheid was: dat is niet met pose-balls opgelost maar met een bord met een dans-animatie. Voordelen zijn dat je kan lopen en dat je geen 50 pose-balls nodig hebt om 50 mensen te laten dansen…


  30 januari 2007 om 14:58
  amsterdamant

  Eerste MF rave organiseren, Annet? 😉

  Mij lijkt de BNN omgeving compleet genoeg om helemaal los van welke virtuele wereld dan ook een interessante bestemming te zijn. Jammer zelfs dat ik eerst naar SL moet om er in te kunnen.

  Zien we tzt bedrijven die dit type omgeving binnen een eigen domein of op een ander portal ter beschikking gaan stellen?


  31 januari 2007 om 12:55
  media

  @Antoinette: Indirect was dit ook de vraag die ik had in mijn reactie. In hoeverre hebben we het SL-platform nodig om dit soort applicaties in te zetten? Kunnen we dit straks niet gewoon kopieren naar andere omgevingen of, zoals je aangeeft, dit platformomafhankelijk neer zetten?


  31 januari 2007 om 13:16
  Annet

  @Ant oinette

  Let’s do it! Marco, binnenkort even afspraakje met 3? 😉

  @Marco

  Uiteraard ligt dit in het verlengde der verwachtingen, en wat verwacht wordt …. antwoordde zij diplomatiek.


  31 januari 2007 om 13:36
  schief

  Ik denk dat het theoretisch al gedeeltelijk mogelijk moet zijn door middel van de open source browser en mogelijkheden je eiland af te schermen. Je hebt dan nog wel het platform nodig, maar je kan een eigen browser voor SL bouwen en alleen leden kun je toegang verlenen…


  31 januari 2007 om 14:57
  media

  @Annet: klinkt goed; ik heb vanaf tweede helf februari weer wat ruimte. Doen?


  31 januari 2007 om 15:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!