Mijnprivacy.nl informeert over gebruik persoonsgegevens

Mijnprivacy.nl informeert over gebruik persoonsgegevens

Mijnprivacy.nl informeert over gebruik persoonsgegevensHet College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) lanceerde vandaag mijnprivacy.nl. De website moet antwoord geven op de meest voorkomende vragen van burgers over het gebruik van persoonsgegevens door overheden, bedrijven of andere organisaties.

Uit Europees onderzoek in 2003 bleek dat maar liefst 70 procent van de Europese burgers slecht op de hoogte is van hun rechten en van wat er gedaan wordt om hun persoonsgegevens te beschermen. Het doel van de website is burgers gemakkelijker in staat te stellen zelf problemen met het gebruik van hun persoonsgegevens aan te pakken.

Mijnprivacy.nl is gepubliceerd ter gelegenheid van de eerste Data Protectie Dag (28 januari), die in het leven is geroepen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie. De datum verwijst naar de ondertekening van het Data Protectie Verdrag van de Raad van Europa op 28 januari 1981. Het doel van de Data Protectie Dag is de Europese burgers beter te informeren over hun rechten als het gaat om het gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties aldus het persbericht van het CBP.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Nu het er is, vraag ik me af waarom het er niet eerder was. Maar dat heb ik wel vaker met goede ideeën (van mezelf maar vóóral van anderen).

    geplaatst op
  • @ Arjan. Goede vraag. Misschien heeft het iets te maken met de overstap van Sjoera Nas naar het CBP? In April 2006 werd bekend dat ze binnen een paar maanden naar het CBP zou overstappen toen Bits of Freedom de deuren sloot. Reken je er nog wat tijd bij om te dit plan er doorheen te krijgen en uit te voeren dan ben je al aardig in richting van deze datum.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.