Mijnprivacy.nl informeert over gebruik persoonsgegevens

29 januari 2007, 21:30

Mijnprivacy.nl informeert over gebruik persoonsgegevensHet College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) lanceerde vandaag mijnprivacy.nl. De website moet antwoord geven op de meest voorkomende vragen van burgers over het gebruik van persoonsgegevens door overheden, bedrijven of andere organisaties.

Uit Europees onderzoek in 2003 bleek dat maar liefst 70 procent van de Europese burgers slecht op de hoogte is van hun rechten en van wat er gedaan wordt om hun persoonsgegevens te beschermen. Het doel van de website is burgers gemakkelijker in staat te stellen zelf problemen met het gebruik van hun persoonsgegevens aan te pakken.

Mijnprivacy.nl is gepubliceerd ter gelegenheid van de eerste Data Protectie Dag (28 januari), die in het leven is geroepen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie. De datum verwijst naar de ondertekening van het Data Protectie Verdrag van de Raad van Europa op 28 januari 1981. Het doel van de Data Protectie Dag is de Europese burgers beter te informeren over hun rechten als het gaat om het gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties aldus het persbericht van het CBP.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Arjan Eising

    Nu het er is, vraag ik me af waarom het er niet eerder was. Maar dat heb ik wel vaker met goede ideeën (van mezelf maar vóóral van anderen).


    29 januari 2007 om 22:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!