• Mobile
  wordt gesponsord door

GoogleTV voorlopig een hoax

GoogleTV voorlopig een hoax
,
@Polledemaagt

De resultaten van de overname van YouTube door Google beginnen nu ineens hard binnen te stromen. Vorige week was er al een reeks van vernieuwingen, waaronder een nieuwe versie van messaging en de integratie van Google Search. Hopelijk lost dat laatste een deel van de stormvloed aan spam op (zoek bijvoorbeeld eens op Comedy Centrals’ Daily Show en zie de hoeveelheid spam op de onderliggende pagina’s).

Deze week hoorden we het nieuws dat Google creativiteit van filmpjes gaat belonen. Rondom dit weekend was niet alleen op YouTube, maar ook op sites als Gizmodo en in de rest van de Blogosphere een hoop rumoer rondom de mogelijke lancering van GoogleTV beta, een makkelijke manier om diverse channels en User Generated Content in je browser te bekijken. Maar helaas, het bleek een hoax en dat laat ons dromen van de nieuwe toepassingen van YouTube die er ongetwijfeld komende weken aan zitten te komen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Interessanter is de keuze om google video als video search engine te gebruiken en YouTube als upload- en social-network-platform. GoogleTV komt er overigens wel, waarschijnlijk wel via deals met bestaande contentproviders, zoals CBS en NBC.

  geplaatst op
 • @Gijsbrecht: al in 2005 waren er inderdaad berichten over GoogleTV en mensen die daarvoor speciaal in dienst werden genomen. Vandaar ook: "voorlopig" in de titel.
  Voor wat betreft de scheiding tussen Google Video als Search en YouTube als upload/social: kun je toelichten wat je daarin precies de interessante ontwikkeling in vindt?

  geplaatst op
 • Overigens is het geen hoax, volgens iinfinite solutions zelf...

  geplaatst op
 • Zag het inderdaad, maar Gizmodo reageert daar ook alweer op.

  geplaatst op
 • Googlevideo was tot de overname van YouTube een concurrent van YouTube: namelijk een platform om filmpjes op te zetten en met elkaar te delen, te taggen en al die andere web 2.0 dingen. Bij Google gaan ze nu hun eigen brand gebruiken om een echte video search engine te (vervol)maken. Googlle gaat zoeken in alle video's op het het, niet alleen de eigen of die van YouTube.
  YouTube blijft gewoon YouTube, alleen met reclame. Daarmee lijkt Google-TV verder weg dan pakweg een half jaar geleden. Ik denk nu veel eerder aan YouTube-TV.

  geplaatst op
 • Weer een nieuw gerucht: Rumor: A Virtual World by Google. Oftewel, Google zou in het geheim werken aan een eigen virtuele wereld zoals Second Life.

  Eerlijk gezegd denk ik niet dat het geruchten zijn. Iedereen weet dat zowel Microsoft, Yahoo en Google werken aan 3D-maps waar we straks in navigeren op zoek naar wat we maar willen weten. Kwestie van tijd dus.

  geplaatst op
 • "Iedereen weet dat zowel Microsoft, Yahoo en Google werken aan 3D-maps waar we straks in navigeren op zoek naar wat we maar willen weten."
  Een Second Life/Second Chance in the real world?

  geplaatst op
 • @Fred: Yep! En voor degene die gisteren goed naar Bill Gates in Davos hebben geluisterd, hebben tussen de regels door al kunnen horen dat Microsoft bezig is met 3D-navigatie.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.