GoogleTV voorlopig een hoax

29 januari 2007, 14:57

De resultaten van de overname van YouTube door Google beginnen nu ineens hard binnen te stromen. Vorige week was er al een reeks van vernieuwingen, waaronder een nieuwe versie van messaging en de integratie van Google Search. Hopelijk lost dat laatste een deel van de stormvloed aan spam op (zoek bijvoorbeeld eens op Comedy Centrals’ Daily Show en zie de hoeveelheid spam op de onderliggende pagina’s).

Deze week hoorden we het nieuws dat Google creativiteit van filmpjes gaat belonen. Rondom dit weekend was niet alleen op YouTube, maar ook op sites als Gizmodo en in de rest van de Blogosphere een hoop rumoer rondom de mogelijke lancering van GoogleTV beta, een makkelijke manier om diverse channels en User Generated Content in je browser te bekijken. Maar helaas, het bleek een hoax en dat laat ons dromen van de nieuwe toepassingen van YouTube die er ongetwijfeld komende weken aan zitten te komen.

Polle de Maagt
Independent digital media consultantWebsite

Hello. My name is Polle de Maagt and I am an independent digital / social media consultant based in Ghent, Belgium. I try to change companies to be more about acts and less about ads.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Gijsbregt

  Interessanter is de keuze om google video als video search engine te gebruiken en YouTube als upload- en social-network-platform. GoogleTV komt er overigens wel, waarschijnlijk wel via deals met bestaande contentproviders, zoals CBS en NBC.


  29 januari 2007 om 15:25
  Polle

  @Gijsbrecht: al in 2005 waren er inderdaad berichten over GoogleTV en mensen die daarvoor speciaal in dienst werden genomen. Vandaar ook: “voorlopig” in de titel.

  Voor wat betreft de scheiding tussen Google Video als Search en YouTube als upload/social: kun je toelichten wat je daarin precies de interessante ontwikkeling in vindt?


  29 januari 2007 om 15:32
  Polle

  Zag het inderdaad, maar Gizmodo reageert daar ook alweer op.


  29 januari 2007 om 16:31
  Gijsbregt

  Googlevideo was tot de overname van YouTube een concurrent van YouTube: namelijk een platform om filmpjes op te zetten en met elkaar te delen, te taggen en al die andere web 2.0 dingen. Bij Google gaan ze nu hun eigen brand gebruiken om een echte video search engine te (vervol)maken. Googlle gaat zoeken in alle video’s op het het, niet alleen de eigen of die van YouTube.

  YouTube blijft gewoon YouTube, alleen met reclame. Daarmee lijkt Google-TV verder weg dan pakweg een half jaar geleden. Ik denk nu veel eerder aan YouTube-TV.


  29 januari 2007 om 20:03
  Fred Zelders

  “Iedereen weet dat zowel Microsoft, Yahoo en Google werken aan 3D-maps waar we straks in navigeren op zoek naar wat we maar willen weten.”

  Een Second Life/Second Chance in the real world?


  30 januari 2007 om 09:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!