Omniture neemt Instadia over

Omniture neemt Instadia over

Omniture neemt Instadia overGisternacht kondigde webanalyticsleverancier Omniture de overname aan van het Deense Instadia. Omniture slaat hiermee een grote slag in de strijd om het marktleiderschap in de web analytics industrie. Deze strijd gaat tussen Omniture, Websidestory en Webtrends. Al deze ondernemingen bedienen mondiaal rond de 1000 large accounts. Met de overname van Instadia kan Omniture hier in één klap 200 bij optellen. Bovendien krijgt Omniture de beschikking over tientallen mensen extra personeel en een sales- en distributienetwerk in Scandinavië.

Het is natuurlijk interessant of de langverwachte consolidatie op de markt met nog altijd tientallen leveranciers doorzet. In 2006 baarde Websidestory opzien met de overname van het gerenommeerde Visual Sciences. Maar hoe zal het de Nederlandse bedrijven vergaan? Wordt Nedstat ooit overgenomen? Hoelang blijft Moniforce nog Nederlands? 2007 is in ieder geval interessant begonnen.

Met dank aan Jethro Wallenburg.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ik zou ook het nederlandse OneStat niet vergeten, deze zijn wel een stuk groter dan Moniforce. Ze lijken wel amerikaans maar zijn gewoon nederlands.

  geplaatst op
 • Ja natuurlijk Niels, hoe had ik het kunnen vergeten?

  Zou iemand Onestat willen overnemen?

  Kunnen ze Yellowdate meteen erbij krijgen? Zag dat de BV's van Onestat en Yellowdate op hetzelfde adres zijn gevestigd.

  geplaatst op
 • Hmmm zeker automatische login of zo. Was niet de bedoeling dit onder ander domein te doen. Nu vraagt het tenminste om de juiste info. Wij staan zelfs op voorpagina marketingfacts en meten deze site dus hoe kan je ons vergeten ;-) Maar staan niet te koop hoor.

  geplaatst op
 • Geen probleem. Ik zou mijn organisatie ook zoveel mogelijk onder de aandacht brengen.

  Bovendien, Onestat is een serieuze leverancier van een goed product waar klanten ongetwijfeld veel aan hebben.

  Toch waren jullie bewust weggelaten uit de posting. Naar mijn mening heeft Onestat een andere propositie dan de genoemde organisaties. Het verschil zit in het feit dat genoemde leveranciers hun klanten in staat stellen web analytics neer te zetten als intern bedrijfsproces. Met een dienstenportfolio dat minimaal bestaat uit consultancy, training en custom implementaties helpen ze hun klanten bij het gebruiken van analyses. Onestat biedt deze diensten bij mijn weten niet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.