Omniture neemt Instadia over

19 januari 2007, 08:21

Omniture neemt Instadia overGisternacht kondigde webanalyticsleverancier Omniture de overname aan van het Deense Instadia. Omniture slaat hiermee een grote slag in de strijd om het marktleiderschap in de web analytics industrie. Deze strijd gaat tussen Omniture, Websidestory en Webtrends. Al deze ondernemingen bedienen mondiaal rond de 1000 large accounts. Met de overname van Instadia kan Omniture hier in één klap 200 bij optellen. Bovendien krijgt Omniture de beschikking over tientallen mensen extra personeel en een sales- en distributienetwerk in Scandinavië.

Het is natuurlijk interessant of de langverwachte consolidatie op de markt met nog altijd tientallen leveranciers doorzet. In 2006 baarde Websidestory opzien met de overname van het gerenommeerde Visual Sciences. Maar hoe zal het de Nederlandse bedrijven vergaan? Wordt Nedstat ooit overgenomen? Hoelang blijft Moniforce nog Nederlands? 2007 is in ieder geval interessant begonnen.

Met dank aan Jethro Wallenburg.

Daniël Markus is oprichter en directeur van ClickValue, een performance based online marketing bureau uit Amsterdam. Data driven online marketing is zijn specialisme. Van daaruit helpt hij opdrachtgevers bij het blijvend verhogen van online rendement. Naast bloggen over dit onderwerp geeft Daniel regelmatig presentaties op nationale en internationale congressen en verzorgt hij cursussen via onder andere Beeckensteijn. ClickValue bestaat sinds 2003 en is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot bureau met meer dan 100 nationale en internationale klanten. Opdrachtgevers variëren van corporates als SNS, Harman Kardon, NUON en NS tot toonaangevende e-businesses als Kamera-Express, New York Pizza en Lamp&Licht;.

Categorie
Tags

4 Reacties

  niels34

  Ik zou ook het nederlandse OneStat niet vergeten, deze zijn wel een stuk groter dan Moniforce. Ze lijken wel amerikaans maar zijn gewoon nederlands.


  19 januari 2007 om 09:32
  daniel@clickvalue.nl

  Ja natuurlijk Niels, hoe had ik het kunnen vergeten?

  Zou iemand Onestat willen overnemen?

  Kunnen ze Yellowdate meteen erbij krijgen? Zag dat de BV’s van Onestat en Yellowdate op hetzelfde adres zijn gevestigd.


  19 januari 2007 om 09:46
  Niels

  Hmmm zeker automatische login of zo. Was niet de bedoeling dit onder ander domein te doen. Nu vraagt het tenminste om de juiste info. Wij staan zelfs op voorpagina marketingfacts en meten deze site dus hoe kan je ons vergeten 😉 Maar staan niet te koop hoor.


  19 januari 2007 om 10:11
  daniel@clickvalue.nl

  Geen probleem. Ik zou mijn organisatie ook zoveel mogelijk onder de aandacht brengen.

  Bovendien, Onestat is een serieuze leverancier van een goed product waar klanten ongetwijfeld veel aan hebben.

  Toch waren jullie bewust weggelaten uit de posting. Naar mijn mening heeft Onestat een andere propositie dan de genoemde organisaties. Het verschil zit in het feit dat genoemde leveranciers hun klanten in staat stellen web analytics neer te zetten als intern bedrijfsproces. Met een dienstenportfolio dat minimaal bestaat uit consultancy, training en custom implementaties helpen ze hun klanten bij het gebruiken van analyses. Onestat biedt deze diensten bij mijn weten niet.


  19 januari 2007 om 11:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!