Second Life meets Relatieplanet

17 januari 2007, 21:40

Aangezien ik nog student ben reis ik elke dag met onze vrienden van de Nederlandse spoorwegen en sinds twee dagen wordt mijn aandacht op de NS stations getrokken door abri’s met als pay-off: dé 3-D ontmoetingsplaats op het internet. Deze nieuwe ontmoetingsplaats heeft de naam Smootsy meegekregen en laat zich het best omschrijven als Habbo Hotel maar dan voor de leeftijd 18+. Het is een beetje een Second Life achtige wereld gericht op vakantie en uitgaan.

In Smootsy heb je je eigen hotelkamer en kun je contacten leggen met alle andere avatars, aangeduid als visitors en citizens. Het verschil tussen deze twee: als je visitor bent is het voorlopig gratis, maar om citizen te worden moet je credits kopen en je abonneren voor EUR 9,50 per maand. Volgens de site zelf kun in Smootsy chatten, daten, shoppen of gewoon rustig rondwandelen en indrukken opdoen van het “allernieuwste op 3-D gebied”.

De site is van Nederlandse bodem en enig speurwerk in Google leert ons dat dit een initiatief is van Marcel Noorden, onder andere bekend van de Restaurantbon. Persoonlijk zie ik het een beetje als een Second Life variant gericht op dating en doet het mij heel erg denken aan vergelijkbare initiatieven zoals het Nederlands WhyRobbieRocks en Laguna Beach van MTV. Dat de makers van de site dit eigenlijk ook een beetje vinden blijkt wel uit hun omschrijving van de site op Google ;-). Ik moet hierbij wel eerlijk bekennen dat ik nog geen account heb aangemaakt om even een kijkje te nemen. Wellicht is er al iemand die hier een kijkje heeft genomen en ons kan vertellen hoe het er van binnen uit ziet. Ik denk dat we de komende jaren meer virtuele communities gaan zien die zich specifiek op een bepaalde doelgroep gaan richten, zeg maar een soort niche Second Life’s. Ik ben wel heel erg benieuwd wat dit initiatief de komende tijd gaat doen en of het zal gaan slaan in Nederland.

Marcel van der Heijden
Interactief Strateeg bij Stormkracht 9

Marcel studeerd bedrijfskunde/ marketing management aan de RSM Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarvoor volgde hij de bachelor studie marketing management aan de Hogeschool Inholland. Tijdens zijn stage bij KPMG Accountants raakte hij betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe site en online identiteit en was zijn liefde voor online marketing geboren. Naast zijn studie is hij initiatiefnemer en voorzitter van Generation Next en werkt hij als freelance interactief marketeer voor diverse MKB bedrijven. Zijn interesses liggen op het snijvlak tussen marketing en technologie.

Categorie
Tags

11 Reacties

  NilsR

  lijkt me een kostbare start. Is hier sprake van ondernemerslef?


  20 januari 2007 om 18:28
  Patrick Janssen

  Hallo.

  Ik heb me vanmiddag wel ff de moeite genomen om mezelf lid te maken van smootsy.

  En idd het is een soort van sec life maar dan minder mooi en minder groot ik kreeg in de lounge van het hotel ook een key voor mn prive kamer in het hotel zelf.

  Wat is uitgerust met een eethoek,keuken,badkamer,slaapkamer en zelfs een woonkamer met stereo installatie en een grote lcd tv die ook nog meerdere zenders laat afspelen.

  Voor de rest lopen dr wat mensen rond ik telde dr een stuk of 8 allemaal nederlanders die allemaal wat aant verkennen waren naar de hoe’s en wat’s van smootsy.

  Als je begint met chatte krijg je van die praat wolkjes boven de psersonen wel leuk bedacht vond ik zelf.

  Mocht dr nog meer nieuws zijn dat zal ik dat mits intresse wel even vermelden in een volgende reactie.

  Mvg Patrick.


  28 januari 2007 om 22:06
  amsterdamant

  Ben eigenlijk meer op zoek naar Amazon.com- referral- dating:

  Vrouwen die deze man hebben gedate vonden daten met …. ook leuk 😉

  Maar ik ga zo ook even bij Smootsy kijken.


  28 januari 2007 om 22:17
  amsterdamant

  Helaas, Apple gebruikers niet welkom…


  28 januari 2007 om 22:26
  Patrick Janssen

  Heej.

  Over welke man heb jij het dan?.

  En over welke missie?.


  29 januari 2007 om 18:42
  Delinda

  Hoi,

  Ik ben inmiddels bijna 2 weken lid van Smootsy en ik moet zeggen, erg gezellig

  Veel leuke mensen ontmoet en er komen elke dag nieuwe mensen bij.

  De site ziet er heel mooi uit compleet met vallende sterren en een prachtige opkomende maan…

  Het is natuurlijk hartstikke nieuw en volgens mij nog volop in ontwikkeling. Er is elke week wel weer wat nieuws te bekijken / beleven.

  Wat ik een groot voordeel van Smootsy vind, is dat je zonder problemen in kan loggen, c.q. lid kan worden, wat ik van Second Life (excuse moi) niet kan zeggen….

  Petje af voor de makers en ik wens hun, en de bedenkers heel veel succes!!

  Groetjes,

  Delinda


  9 februari 2007 om 21:39
  Marcel

  @Delinda: is dat je echte naam of ben jij stiekem bij de site betrokken? je reactie is net even te positief!


  10 februari 2007 om 10:31
  Delinda

  Beste Marcel,

  Delinda is m’n echte naam, waarom zou ik daar om liegen, als je gaat liegen moet je zoveel onthouden, of heb jij daar ervaring mee? En nee, ik ben niet betrokken bij de site, heb alleen ervaring met andere sites en dan komt deze voor mij als beste uit de bus.

  Zelf ben je zeker nog geen lid? Als je de moeite zou nemen om er eens rond te gaan kijken zou je snappen wat ik bedoel. Succes!


  10 februari 2007 om 21:38
  Marcel

  Hoi Delinda,

  Het wil nog weleens gebeuren dat hier op Marketingfacts (en op andere weblogs) wordt gereageerd onder valse namen en voorwenselen. Vaak wordt er dan geen e-mail of url ingevuld zoals bij jou het geval was. Maar hierbij mijn excuses, probeerde gewoon even te kijken of er geen verborgen motivatie achter je reactie zat. Maar ik ga zeker een keertje een account aanmaken om te kijken.


  10 februari 2007 om 22:07
  Esther

  Hoi Marcel,

  Ik ben sinds 2 dagen lid en ik moet zeggen dat het programma minder zwaar is dan second life. Er mogen best wat meer interacties in geprogrammeerd worden…maar opzicht toch wel leuker dan second life. De meeste mensen hebben het nog niet gevonden vandaar dat het niet zo druk is en omdat er niet zoveel in te doen valt. Als de makers wat meer mogelijkheden aan toevoegen, denk ik wel dat het een success zal worden.


  21 februari 2007 om 09:42
  Newbee

  Second Life is de lucht in maar daar is alles mee gezegd, weinig volk en veel bugs. Ze beloven allerlei “leuke” dingen op de site maar vooralsnog is het gewoon chatten met een poppetje.

  Denk niet dat er er veel credits verkocht gaan worden maar al met al een ambitieus project waar ik af en toe een kijkje kom nemen.

  groeten van een Newbee


  4 maart 2007 om 14:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!