Internet kost steeds meer reisbureaus de kop

16 januari 2007, 06:06

De ruimere mogelijkheid om reizen te boeken via internet is de belangrijkste oorzaak van de sterke daling van het aantal reisbureaus in Nederland. Dat meldt het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR). Het aantal reisbureaus daalde vorig jaar opnieuw, met 18,5 procent tot 1282 winkels. De afgelopen zes jaar daalde het aantal reisbureaus al met 16,4 procent.

Het verdwijnen van steeds meet reisbureaus heeft volgens Walter Schut van het ANVR nauwelijks gevolgen voor de werkgelegenheid in de branche. Het aantal werknemers is redelijk constant, zegt hij. “Je ziet wel een verschuiving optreden. Waar het aantal arbeidsplaatsen in de filialen afneemt, daar zijn de arbeidsplaatsen bij callcenters toegenomen.” Ondanks de dalende trend in het aantal reisbureaus is ook de omzet in de sector nagenoeg gelijk gebleven. Dat komt volgens het ANVR doordat steeds meer mensen hun reizen boeken via de telefoon en het internet.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!