CES Las Vegas: Interview Tjeerd Hoek (designer Vista)

CES Las Vegas: Interview Tjeerd Hoek (designer Vista)

Ik begin met mijn de uitzendingen van ‘Vincent TV’ vanuit CES Las Vegas. Ik zet ze nu op YouTube.

Tjeerd Hoek is responsible for design @ microsoft. He talks about apple versus microsoft and how he changed the perception at the company. His team created the microsoft iPod packaging video joke.

Nog meer filmpjes, onder andere over mijn nieuwe Segway I2 die ik kocht. Echt cool!

Ik kocht een nieuwe I2 Segway in Las Vegas. Erg leuk. Vooral omdat ze het net verboden hebben in Nederland. Innovatief denken moet ik zeggen. Er moeten nieuwe wetten komen. Het ding is er al 4 jaar!

Nu nog terug naar Amsterdam. De reis van 18 uur is niet miselijk.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • Leuk om deze video's op zondagochtend te bekijken Vincent; top!

  Vwb Windows Vista, zie ook het eerdere verslag van Erik van Roekel: Experience wordt belangrijker in Windows Vista.

  Vwb de iPod-spoof:
  Microsoft geeft toe achter de i-Pod verpakkings-parodie te zitten
  Wat als Microsoft de iPod-verpakking zou mogen vormgeven?

  Neem aan dat je de hele discussie over de Segway op de openbare weg in Nederland hebt meegekregen?

  geplaatst op
 • Marco

  Zo ik ga naar bed. Ik ben lekker bezig met leren snel videotjeste maken. Moet eigenlijk een beetje pakket hebben maar gebruik een prachtige JVC hard disk camera en een simpel pakketje wat op mijn mini PC draait die in mijn rugzak zit.

  Morgen gaat de zaak echt beginnen. De Bill Gates speech. Eens kijken wat hij te zeggen heeft.

  ja ik heb de segway discussie gevolgd. De ene kant van het ministerie nodigt segway uit om te innovatie in de steden te accelereren. Daar werken maar weinig mensen. Maar aan de andere kant zitten de law handhaving mensen, en daar zijn er een hele hoop van.

  Zal er een andere post van maken.
  Ga nu slapen. Fijn weekend.

  Vincent Everts

  geplaatst op
 • Vincent, leuk interview. Interessant voor de achtergrond op Vista.

  geplaatst op
 • Bedankt Vincent, erg leuk dit. Ben benieuwd wat Gates morgen te vertellen heeft. Grote kans dat hij nieuwe Xbox 360 functionaliteiten (IPTV, DVR) zal aankondingen. Keep us posted!

  geplaatst op
 • Wat moet dat een vervelende baan zijn, zeg. Telkens maar weer moeten namaken wat anderen verzonnen hebben...

  Het enige écht vernieuwende aan dat Windows Vista is de breadcrumb navigatie (die, moet ik toegeven, best erg mooi en handig is).

  geplaatst op
 • Bekijk ook een aantal concept designs van Windows Vista van Tjeerd Hoek

  @Vincent:
  Zou mooi zijn als je ook een interview kan regelen met Bill Gates ;-)

  geplaatst op
 • @ Carl, idd ja :) De verleden herhaalt zich.
  Als jullie de kans krijgen check de film genaamd "The pirates of silicon valley". Dan zie je dan ome Bill niks anders doet dan kopieren.

  geplaatst op
 • Vincent, de filmpjes zijn erg leuk. Benieuwd wat je met de filmpjes wil gaan doen (economisch gezien) en uiteraard of je naast het filmen zelf ook meer scripting en directing wil toevoegen.

  geplaatst op
 • Wat bedoel je met economisch gezien Gijsbregt?

  Als ik Vincent's eerdere posting goed heb begrepen dan is hij op kosten van Microsoft in Las Vegas (ik houd me voor de volgende keer ook aanbevolen ;-) en is iedere PR voor Vista van waarde voor Microsoft. Ik heb daar overigens geen enkel probleem mee zolang ik er maar van uit kan gaan dat als Vista echt waardeloos is, dat Vincent dat ook schrijft!

  geplaatst op
 • Marco, Gijsbrecht,

  Microsoft heeft ongeveer 80 bloggers uit de hele wereld ingevlogen.Zij betalen de vlucht, wij moeten zelf het hotel+ alle andere dingen betalen. Dus het kost me toch wel 1500 dollar + 5 dagen zonder inkomsten.

  Dus economisch is het enige model dat ik veel interessante andere mensen hier ontmoet en kennis opdoe. Zal een aantal mensen vandaag ook interviewen.Sprak gisteren bijvoorbeeld met de nederander Hans Wind die www.dcviews.com heeft opgericht met 1.5 miljoen bezoekers per maand of www.jakeludington.com die vragen over movies en digitale foto's beantwoord en 500.000 bezoekers per maand heeft.

  Voor Microsoft zijn deze mensen belangrijker dan de pers zeggen ze. Het is pers+, dat hebben ze goed begrepen. Over Microsoft Vista kom ik nog met een mening.

  Vincent

  geplaatst op
 • @ Marco,
  Ik bedoel ermee dat Vincent zijn journalistieke bijdrage aan deze wereld aan het uitbreiden is met video (naast audio en tekst). Vincent spreekt van Vincent-TV (voorlopig op YouTube en MF!). Die filmpjes zijn om het video-en onder de knie te krijgen. De waarde van die video's kan opwegen tegen de extra investeringen (tijd, apparatuur, bandbreedte). Ik ben benieuwd hoe Vincent het verdienmodel ziet. Voorlopig ziet hij het blijkbaar als investering (marketing- of ontwikkelkosten).

  @ Vincent
  Lijkt mij een zeer goede investering zowel voor je journalistieke werk als voor PC-zapper. Maar ben benieuwd of je er ook een toekomstig verdienmodel in ziet. En ik mis je filmpjes op http://www.pczapper.tv

  geplaatst op
 • @Vincent,
  Krijgen al deze bloggers van Microsoft niet een Acer Ferrari Laptop? ... ha ha

  geplaatst op
 • @Vincent: Leuke filmpjes Vincent! Hoe is het met de securitychecks bij de beurs? Ik was in 2001 (vlak na de aanslag) op de Comdex. Het kostte ongelofelijk veel tijd om door de security te komen, laptops moesten aangezet worden etc. De beurs zelf (Comdex dus niet CES) stelde toen helaas erg weinig voor. Hele hallen met de nodige prullaria. Wel veel van Las Vegas zelf kunnen genieten ;-)

  BTW Zit je in Ceasers Palace?

  geplaatst op
 • Erik

  Ik zit nu in het Bellagio hotel, groot duur en veel overdadige bufetten. Ongelofelijk. Security is redelijk probleemloos. Kan overal bij met mijn Segway behalve... zie volgende post..

  Vincent

  geplaatst op
 • Vincent,
  Kijk je ook even bij de concurrentie?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.