Internet passeert kranten met vacatures in VS

27 december 2006, 07:35

Mediafacts weet te melden dat in de VS de online vacaturesites met 5,9 miljard dollar omzet de kranten met hun 5,4 miljard dollar zijn gepasseerd. Sites als Monster, Hot Jobs en ook de algemene advertentiesite Craig’s List groeien als kool met hun vacatures. Krantenuitgevers hebben overigens nog niet echt te klagen want hun omzet uit vacatures steeg dit jaar nog met 6 procent, van een gezamenlijke omzet van 5,1 miljard dollar in 2005. En vacatures blijven darmee zo’n 11 procent van de totale advertentie-inkomsten vormen. Vacatures zijn nu goed voor 25 procent van de online reclamemarkt in de VS, zo berekent Borrell Associates (via: Alan Mutter).

De groei online is volgens Borrell te danken aan twee factoren: adverteren op internet is goedkoper en kan doelgerichter plaatsvinden, mede dankzij de snelle opkomst van sites om per branche vacatures te plaatsen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!