Gouden Loekie 2006

Gouden Loekie 2006
, ING Groep
@evr

Deze week wordt voor de twaalfde keer de Gouden Loeki, dé publieksprijs voor de beste televisiecommercial van het jaar uitgereikt. Er zijn in totaal 36 genomineerden waarop je tot en met donderdag op kunt stemmen. De top 5 wordt tijdens de finale aanstaande vrijdag live om 20:25 op Nederland 1 in een show met Reinout Oerlemans bekend gemaakt. Planet Internet won vorig jaar met de commercial Moderne Techniek.

Mijn persoonlijke favorieten van dit jaar: Sony Stuiterballen, Sony Bravia Paint, Heineken’s Geheim wapen en Volkswagen met Kids on a step. De commercials van alle genomineerden zijn via de site van de Gouden Loekie te bekijken.

Wat wordt volgens jullie de beste commercial van 2006?

Voor de liefhebbers heb ik de Gouden Loekies van de afgelopen jaren op een rijtje gezet in een YouTube Group en geheel in een playlist gezet:

Tot slot een tip voor de windows-gebruikers. De site van Gouden Loekie maakt gebruikt van realplayer om de commercials te tonen. Als je echter real alternative installeert kun je alle commercials gewoon via Windows Mediaplayer bekijken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Zonder enige twijfel is voor mij Sony de absolute winnaar van dit jaar!

  geplaatst op
 • Met stip inderdaad de Sony stuiterballen en een aantal rip-offs als de nieuwe van RVS komen in de buurt. Op nummer 2 heb ik de WK reclame van Nationale Nederlanden ('als de dag van toen...')

  geplaatst op
 • Is het niet zo dat de Gouden Loeki ooit in het leven is geroepen als reactie op een onderzoek waaruit bleek dat de mensen zich zo aan reclame ergerden?
  Dat is weer 'zo'n sterk staaltje communicatiemanagement: hoor ik daar dat men commercials vervelend vindt?, nee hoor, commercials zijn LEUK!
  Zo'n Gouden Loeki is, net als als die andere Gouden Lampen, Effies, Beelden, Leeuwen, Palmen en weet ik veel wat, alleen maar een narcistische sta-in-de-weg van de zo nodige vernieuwing in het communicatievak. Weg ermee.

  geplaatst op
 • http://www.goudenLoekie.nl/ met een L

  geplaatst op
 • Jeetje, van al die commercials op de Gouden Loeki site heb ik er meer dan de helft nooit gezien...

  geplaatst op
 • Wie het niet wordt, zijn die irritantie postbank commercials (als die genomineerd zijn) met die kwal.

  wat een irritante, opdringerige slijmerige commercials.

  WK van NN was idd een goeie.

  geplaatst op
 • Na het lezen van dit bericht dacht ik: Laat ik mijn stem dan ook eens uitbrengen... Win ik direct even een iPod Nano... Bedankt maar weer!

  @Kasper, ik vind persoonlijk de verf-commercial van Sony beter dan de stuiterballen, helemaal als je nagaat dat het idee van de stuiterballen niet voor die commercial bedacht is maar in het verleden ook al eens uitgezonden is op tv in een programma.

  En die postbank-commercials mogen ze van mij ook mee ophouden, bah...

  Qua humor vind ik die van Tim wel sterk en die van McDonalds met dat laarzen passen. Qua creativiteit de sony verfcommercial.

  geplaatst op
 • @erwin: gefeliciteerd! leuke prijs.
  @johan: ik denk dat jij meer gaat voor de loden loekie ;-)
  @pietlut: thanks. Inmiddels aangepast door Marco.

  geplaatst op
 • Centraal Beheer heeft voor de derde keer de Gouden Loeki gewonnen (dit keer met 'Acupunctuur').

  geplaatst op
 • @ Marco: Je bent mij net voor. Volgens mij hebben we geen verstand van goede commercials;-) Een vierde plek voor Sony. En hoewel de centraal beheer commercial zeker een goede is, had ik de nummers 2 en 3 zeker niet als topper ingeschat.

  Iemand gisteren nog de uitzending gezien? Ik heb alleen een stuk kunnen zien. Was het wat?

  geplaatst op
 • Heb er inmiddels een bericht over geplaatst. Achteraf gezien niet helemaal verrassend omdat de Sony-commercials niet van Nederlandse bodem zijn (speelt denk ik ook wel mee). Verder zie je dat hoe later in het jaar de commercial is vertoond, hoe meer kans deze maakt. Of zou dat toeval zijn?

  geplaatst op
 • Nee dat is volgens mij geen toeval Marco, die conclusie trok ik zelf ook. Daarnaast ben ik uiterst verbaasd over de keuze van 'het publiek' want ik vond de winnaar nu juist een slap aftreksel, en dus zeer voorspelbaar, van hun uitgemolken concept. Maar ja, smaken verschillen...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.