• Mobile
  wordt gesponsord door

Forrester Podcasts

Forrester Podcasts

Forrester PodcastsGartner heeft al een tijdje haar Gartner Voice (waarin afgelopen week de voorspellingen voor 2007 centraal stonden). Sinds deze week heeft ook Forrester Research haar Forrester Podcasts met direct al een aantal interessante onderwerpen zoals Humanizing The Digital Experience, Social Computing, Word-Of-Mouth Marketing, Reinventing The Marketing Organization, The Changing Interactive Marketing Organization, Tapping The Power Of Consumer-Generated Media en Mobile Marketing.

Over podcasting gesproken, het is alweer ruim een jaar geleden dat we de roemruchte discussie voerden naar aanleiding van Anders’ posting getiteld ‘Wat moet ik in godsnaam met podcasting’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik sindsdien steeds vaker (niet structureel maar wel regelmatig) podcasts download en tegenwoordig via mijn N91 in de auto te beluister. Hoe zit dat bij jullie?


DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • ik moet zeggen dat het bij mij staat of valt met het feit of ik moet reizen voor werk of niet.
  In het dagelijks leven woon ik op 2 minuten afstand van het werk, dus alleen als ik naar klanten moet wil ik nog wel es een podcast luisteren.

  Ik weet wel dat wanneer ik iedere dag reistijd zou hebben voor mijn werk, ik er zeker meer gebruik van zou maken

  geplaatst op
 • Ik volg zelf de Engelse podcast Boagworld, over webdesign en het managen van websites. Sowieso doe ik af en toe in iTunes de search naar marketing podcasts en probeer ik iets nieuws uit. Er zitten echt goede shows bij waar je echt inspiratie uit kan halen. Maar bij mij is het ook afhankelijk van m'n reistijd met het OV. Het is wel fijn om op een auditieve manier op de hoogte te blijven van het vakgebied, aangezien ik voor en na m'n werk geen zin heb om me in te spannen om artikelen te lezen.

  geplaatst op
 • Ik weet dat ik een van die malloten ben die 2,5 uur per dag reis. En dus ben ik een van de weinigen die podcasts standaard beluister. Ik moet zeggen : ideaal. Welk onderwerp je maar bedenkt waar je geinteresseerd in bent - het is er. En je hebt de keuze uit de allerbeste programma's die er in de wereld zijn :

  Van techno-podcasts als Twit, Net@nite, "Digital Planet" (BBC), De Electronische Eeuw (BNR)
  Nieuws/politiek - NOW (PBS)
  Innovatie - Outside in Innovation
  Business algemeen - "In Business"(BBC), The Economist news
  van humor-podcasts als Real Time with Bill Maher (humor/politiek), "the Now Show" (BBC), Ricky Gervais show
  En nog veel meer zoals meditatie podcasts, filmpreview, boeddhistische monikken, katholieke priesters, The Onion, etc, etc, .

  Het geheim van podcasts - frequentie. Anders ga je dit vreemde luistergedrag niet ontwikkelen en pak je een krantje of luister je naar de radio.

  geplaatst op
 • Ik zit ook vrij frequent in de trein, maar eigenlijk nog nooit naar een podcast geluisterd. Volgende week maar eens mee beginnen.

  geplaatst op
 • Ik deel je ervaring Marco! In het begin geloofde ik er niet zo in, maar sinds ik ermee ben begonnen om podcasts in de auto te luisteren, raak ik er meer en meer aan verslaafd. Je noemt al Gartner Voice, verder luister ik ook naar ondermeer Business News Radio, ondermeer Vincent Evers, Marktveroveraars en de Electronische Eeuw. Tenslotte als tip de podcasts van IBM, zitten erg interessante dingen bij!

  geplaatst op
 • Luister dagelijks naar 1 of meerdere inhoudelijke podcasts en wekelijks naar meerdere muziekpodcasts. En verder ken je mijn plannen voor het nieuwe jaar :-)

  geplaatst op
 • Gillmor gang (http://gillmorgang.podshow.com/) was absoluut een topper, ik vind het jammer dat het gestopt is. Ook al deed Steve Gillmor wat hij maar kon om de shows onuitstaanbaar lastig luisterbaar te maken, je bleef er voor terugkomen want met alle obstakels maakte hij juist zijn punt: het gaat allemaal om aandacht. Een van de leukste afleveringen vond ik toen de gang live belde met de TechCrunch London party en daar willekeurige bezoekers gingen interviewen. Deze heren hebben het echt begrepen. Podcasting en conference calls is een prachtige combinatie. Wanneer gaat MF hier mee experimenteren???

  Herbert Blankesteijn met zijn Digitale Eeuw en de mannen van Tros Radio Online zijn ook altijd zeer licht verteerbaar.

  geplaatst op
 • Ben zelf een enthousiast Podcast luisteraar, hoewel niet in de zuiverste vorm.
  Ik luister vnl. naar podcasts van radioprogramma's zoals: Radio Online, Noorderlicht, Argos, de Elevator Pitch, De Electronische Eeuw etc. Allemaal radio programma's die ik interessant vind maar die worden uitgezonden wanneer ik niet naar de radio luister. Om eerlijk te zijn luister ik amper meer naar de radio o.a. doordat er podcasts zijn.

  Ik beluister de podcast niet tijdens mijn reistijd (dan ben ik meestal aan het bellen) maar tijdens de hond uitlaten, 1 uur per dag.

  Ik vind de podcast een uitkomst, je beluistert de programma’s die jij goed vind op momenten en plaatsen wanneer het jou uitkomt zonder dat je eerst moet zoeken waar ze ook alweer waren. Ik zit met smart te wachten op de vodcasts van televisie programma’s zoals bv Topgear. Vodcasts die automatisch op je harde schijf van je dvd recorder worden geplaatst.

  geplaatst op
 • Misschien aardig om in dit gezelschap te melden dat Karel Geenen de eerste aflevering van zijn podcast over Internet Marketing online heeft gezet.
  Kijk even op KarelGeenen.nl - Mijn eerste internet marketing podcast!.

  N.B. Als ik het goed heb is het de eerste NL-talige met Internet Marketing als scope.

  geplaatst op
 • Dank voor de tip Fred, ga het zeker beluisteren!

  Vwb de trend in gebruik, ik heb voor de aardigheid eens gekeken naar de Nederlandse trend in Google-zoekopdrachten voor een aantal topics en kom tot de conclusie dat de belangstelling voor weblogs en rss aan het afnemen is, belangstelling in wiki's neemt significant toe en belangstelling voor podcast lijkt stabiel:

  geplaatst op
 • En deze van Technoratie over Podcasts:
  Posts that contain podcast

  En wat als je de term blog gebruikt ipv weblog? (kan nu niet, service nu niet bereikbaar)
  Maar op Technoratie zie je een duidelijke afname van de term weblog en blog blijft behoorlijk stabiel, lichte groei zelfs volgens mij.

  Zie: Posts that contain Blog

  geplaatst op
 • Erno: spijker op zijn kop!

  In Nederland hebben we het nog altijd over 'weblog', terwijl het overgrote deel van de rest van de wereld het over 'blog' heeft. Op zich vreemd, want wij gebruiken als werkwoord dan weer niet 'webloggen' maar 'bloggen'.

  Google-n op blog levert meer hits:
  webblog > 8,310,000 hits
  blog > 1,030,000,000 hits

  De discussie over weblog of blog is al eerder gevoerd (ik dacht op Frankwatching).
  Daar was dacht ik ook de conclusie dat blog 'betere' resultaten geeft dan weblog.

  geplaatst op
 • Ah, Goolge trends doet het weer trend met blog ipv weblog. Maar ik kan geen plaatjes uploaden.
  De trend voor de term is in ieder geval stabieler, zakt ietsje weg in December. Iets wat Technoratie al concludeerde aan het einde van het derde kwartaal. Zou bloggen dan volgend jaar echt haar piek bereiken?

  geplaatst op
 • Hier een lijstje met een aantal Advertising & Marketing podcasts.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.