Ook de kerstman is te volgen in Google Earth

14 december 2006, 05:30

Ook de kerstman is te volgen in Google EarthHoewel er inmiddels een lange lijst van verboden plekken in Google Earth is, is het huis van de Kerstman voor iedereen toegankelijk. Google Earth heeft namelijk een speciale Santa Tracker geintroduceerd, waarmee je vanaf nu tot Kerstmis de Kerstman kan volgen en mee kunt doen met Santa’s Toy Hunt. In Google Earth zijn diverse kadootjes verstopt. Elke dag krijg je in het huis van de Kerstman een hint over de locatie van het kadootje van die dag en kun je op zoek gaan in Google Earth. Enige dat je nodig hebt is de nieuwste versie van Google Earth en de Santa Tracker.

Een spelelement in Google Earth is nieuw voor mij. ‘t is mij nog niet duidelijk of iedereen op deze wijze zijn eigen game kan opzetten in combinatie met Google Earth door zo’n speciale KML-file te ontwikkelen. Iemand?

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!