Live Search Books beta gelanceerd

8 december 2006, 12:38

MSN heeft van de week Live Search Books gelanceerd, Booksearch van Microsoft dus. Tijdens de Search Champs van begin dit jaar werd er al flink over gesproken door de vele aanwezige bibliothecarissen, dus ik had dit eigenlijk al een paar maanden geleden verwacht. Ik denk dat de lancering van de tegenhanger van Google Book Search zo lang heeft geduurd door de grondige aanpak van MSN.

Toen Google met Booksearch kwam kregen ze te maken met rechtzaken en ander gedoe met uitgevers. Bij MS hebben ze ervoor gekozen eerst in overleg te treden met de uitgevers om tot een goede samenwerking te komen waar beiden wat aan hebben. In de tussentijd hebben ze met Windows Live Academic verder kunnen ontwikkelen. Toch zitten er op dit moment alleen copyrightloze boeken in de zoekmachine, uit een scanprogramma met een aantal bibliotheken.

De interface is erg handig zoals we inmiddels van Windows Live zijn gewend. De database bestaat met name uit oude boeken, en is dus verre van compleet. Het wordt natuurlijk pas echt interessant als ze ook spinternieuwe boeken aan gaan bieden en deals sluiten met uitgevers om ze rechtstreeks via Live Search te verkopen. Ik ben erg benieuwd of, en wanneer we deze stap kunnen verwachten.

Zie ook Live Search’s WebLog.

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

1 Reactie

    RichardOsinga

    Ik moet zeggen: het ziet er fantastisch uit, inderdaad alleen oude boeken, maar als je daar van houdt, zoals ik, is het perfect. Je kunt ze ook downloaden als pdf (dat kan bij Google ook trouwens bij sommige boeken).


    8 december 2006 om 14:34

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!