RTV consumptie via internet groeit gestaag

RTV consumptie via internet groeit gestaag

RTV consumptie via internet groeit gestaag Panta rhei in radio en televisieland want het Centraal Bureau voor Statistiek heeft berekend dat ruim een derde van 10.9 miljoen internetbezoekers regelmatig het web gebruikt om televisie te bekijken of radio te beluisteren. Vooral jongeren (generation next) maken gebruik van het internet voor hun radio en televisie consumptie. Bijna de helft van alle 12-35 jarigen absorbeert al multitaskend vrijwel dagelijks via het web radio en televisie content. Dergelijke cijfers moeten traditioneel opererende contentsyndicaten en broadcastorganisaties aan het denken zetten dunkt me.

Naast het aanbod van honderden televisiekanalen en duizenden radiozenders is ook de toegankelijkheid en de distributie van streaming van AV content op het web sterk verbeterd. In 2006 heeft ruim 80 procent van de huishoudens met internet de beschikking over breedband. Dit was vier jaar eerder nog geen kwart. Inmiddels heeft tweederde van alle huishoudens breedband en nam het aantal internetters toe tot bijna 11 miljoen. Ruim 17 procent heeft internettoegang via de mobiele telefoon, palmtop of spelcomputer.

Bron: CBS


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.