Oprichters ilse in online nieuws

3 december 2006, 22:18

Oprichters ilse in online nieuwsMerien ten Houten en Robert Klep, twee oprichters van ilse, lanceren op 1 februari 2007 de online nieuwssite Sync.nl (via: John Kivit en Robert Gaal).

Sync.nl is volgens eigen zeggen een nieuw online magazine voor mensen die interesse hebben in of werkzaam zijn op het snijvlak van wetenschap, ondernemen en technologie. Sync.nl selecteert, categoriseert en brengt prioriteiten aan in de artikelen. Voor de artikelen doen ze een beroep op vakdeskundigen, enthousiaste volgers en freelance journalisten die op 50/50-basis delen in de advertentie-opbrengsten. Sync.nl voorziet alle artikelen van trefwoorden (tags) en registreert via het surfgedrag van de bezoeker welke trefwoorden hij het meest interessant vindt. Bij een volgend bezoek aan de site wordt het nieuws daarop afgestemd. De bezoeker kan, als ik het goed heb begrepen, zijn profiel (en daarmee zijn nieuws) handmatig aanpassen. Verder kan hij reacties achterlaten (na registratie) en de artikelen beoordelen.

Voor geinteresseerden is er een preview te bekijken. Een snelle blik op de lijst van auteurs laat zien dat Brabant goed is vertegenwoordigd. Naast Merien ten Houten en Robert Klep zie ik ook namen voorbij komen als Ewald Smits, Jeroen Wijering en Bart Nagel.

Heren, heel veel succes!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Ulco

  Leuk ook die /wp-admin, daar zou ik dan persoonlijk nog wel even wat aan doen 😉


  4 december 2006 om 08:25
  Arnoud Rademaker

  @Marco,

  Ik ben heel benieuwd naar het vervolg. Het lijkt mij een prachtig initiatief. Mede omdat dit initiatief een logisch gevolg lijkt te zijn op alle discussies die op Marketingfacts hebben plaatsgevonden. Volgens mij is dit initiatief een mooie mix tussen het bedrijven van journalistiek en burgerjournalistiek.

  Of zie ik dit verkeerd?

  Groet,

  Arnoud


  4 december 2006 om 14:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!