Oprichters ilse in online nieuws

Oprichters ilse in online nieuws

Oprichters ilse in online nieuwsMerien ten Houten en Robert Klep, twee oprichters van ilse, lanceren op 1 februari 2007 de online nieuwssite Sync.nl (via: John Kivit en Robert Gaal).

Sync.nl is volgens eigen zeggen een nieuw online magazine voor mensen die interesse hebben in of werkzaam zijn op het snijvlak van wetenschap, ondernemen en technologie. Sync.nl selecteert, categoriseert en brengt prioriteiten aan in de artikelen. Voor de artikelen doen ze een beroep op vakdeskundigen, enthousiaste volgers en freelance journalisten die op 50/50-basis delen in de advertentie-opbrengsten. Sync.nl voorziet alle artikelen van trefwoorden (tags) en registreert via het surfgedrag van de bezoeker welke trefwoorden hij het meest interessant vindt. Bij een volgend bezoek aan de site wordt het nieuws daarop afgestemd. De bezoeker kan, als ik het goed heb begrepen, zijn profiel (en daarmee zijn nieuws) handmatig aanpassen. Verder kan hij reacties achterlaten (na registratie) en de artikelen beoordelen.

Voor geinteresseerden is er een preview te bekijken. Een snelle blik op de lijst van auteurs laat zien dat Brabant goed is vertegenwoordigd. Naast Merien ten Houten en Robert Klep zie ik ook namen voorbij komen als Ewald Smits, Jeroen Wijering en Bart Nagel.

Heren, heel veel succes!


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Leuk ook die /wp-admin, daar zou ik dan persoonlijk nog wel even wat aan doen ;-)

  geplaatst op
 • @Marco,

  Ik ben heel benieuwd naar het vervolg. Het lijkt mij een prachtig initiatief. Mede omdat dit initiatief een logisch gevolg lijkt te zijn op alle discussies die op Marketingfacts hebben plaatsgevonden. Volgens mij is dit initiatief een mooie mix tussen het bedrijven van journalistiek en burgerjournalistiek.

  Of zie ik dit verkeerd?

  Groet,

  Arnoud

  geplaatst op
 • Het lijkt er op dat ze met meerdere platformen gaan komen. Planet meldt vandaag dat ze ook komen met een Nederlandse rss-nieuwsdienst Trope.nu:

  (...) Trope.nu aggregeert en indexeert duizenden webfeeds van Nederlandse websites en weblogs. Het interessante c.q. bijzondere nieuws wordt automatisch in het systeem gebundeld en op onderwerp en categorie op de website aangeboden. Bezoekers kunnen zich weer op nieuwe webfeeds abonneren. (...)

  geplaatst op
 • Voor geinteresseerden, vandaag een artikel in nrc next (print) over Sync.nl en Trope.nu. Merien Ten Houten over beide nieuwssites: "Trope kun je vergelijken met Spits of Metro en Sync met de zaterdagbijlage van een kwaliteitskrant."

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.